Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit perníkovou chaloupku?

Od: tlapka* odpovědí: 6 změna:

Prosím vás, máte někdo zkušenosti s lepením perníčků? Koupily jsme s mamkou už hotové perníčky, které by po slepení k sobě měly vytvořit perníkovou chaloupku. Zkoušely jsme to už loni podle návadu na krabičce karamelem - ale ten zasychal hrozně rychle a nakonec bylo upatlané a slepené všechno kromě perníčků. Letos jsme dostaly tip na lepení bílkovou polevou - ale tou perníčky i zdobíme, takže víme, že ten pro změnu tuhne hodně dlouho... Máte někdo nějakou radu, jak to provést, abychom nad lepením nestrávily celý den a nemusely se jako loni uchýlit ke vteřinovému lepidlu? :-D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

To bude asi ten správný fígl, aby díly chaloupky spolu pěkně držely:

Stejně postupuji třeba u hran perníkové chaloupky, kdy struhadlem srazím hrany na 45st a ony pak jdou pěkně slepit k sobě.

Viz zde: brydova.cz/...- a jsou tam i překrásné želvičky! *uf*

xoxoxo
hodnocení

0x

Zde je návod na polevu, kt. se chaloupka lepí

labuznik.com/...

pt®

Perníkovou chaloupku jsem koupila vnučce taky, a jsem moc ráda za návody k lepení. Budu ji lepit poprvé. PT /stařenka/

xoxoxo
hodnocení

0x

tady si paní vypomohla výztužnými kartony mimibazar.cz/...

hodnocení

0x

pokud to poté nebudete jíst tak herkulesem=lepidelem na dřevo a papír. Myslim, že by to mohlo fungovat. :)

newbast
hodnocení

0x

Hustější bílková poleva- hodně cukru. Pak je dobré svázat chaloupku provázkem- protáhnout provázek pod podlahou chaloupky a přes střechu zavázat, ikdyž je střecha chaloupky nazdobená tak se mi nikdy nestalo že by se zdobení poškodilo. Já pak dávám chaloupku hned do horkovzdušné trouby, dvířka nechám otevřená a nechat jenom na nejnižší teplotu, rychle to uschne. V nouzi pomůže i fén :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]