Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KOlik dát vody? na bramborové knedlíky

Od: honzin* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chci dělat bramborové knedlíky ze sáčku, ale v návodu je poměr 1:1, takže když v sáčku je 400g směsi na knedlíky, mám přidat cca 400 ml vody? Jsem na tohle opravdu dutý, prosím o rady, děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

28.12.23 17:33
hodnocení

6x
Ano

mate59
hodnocení

3x

Zdá se mi to moc.Ale vemte 4 deci vody a do směsi pomalu přilévejte,míchjte,uvidíte pak podle konzistence těsta kolik dolít.

hodnocení

2x

Myslím, že ano, zkuste přilévat postupně vodu a míchat, asi by se nemělo těsto lepit *smich*

nov
hodnocení

2x

NÁVOD K PŘÍPRAVĚ:

1. V 0,4 l studené vody rozmícháme obsah sáčku (400 g). Můžeme přidat jedno čerstvé vejce. Vše dobře promícháme.

vitana.cz/...

hodnocení

2x
Nejlepší jsou z krupice a vařených brambor. Není to plastelína *mnam*
liska5

Přesně tak, Mario, brambory včera vařené, hrubou mouku a ještě vajíčko. To pak chutná i samotné. Jste opravdu moje krevní skupina:-D

okolik

Takže *smich* A+?

liska5

Okolíku, já jsem AB. A ta je u nás celkem vzácná*jasne* Ale co do antigenů mám nejblíž k A skupině.

A já už myslel, že existuje A+ kategorie brambor.. :-D

lmgify
hodnocení

0x

> Jsem na tohle opravdu dutý

Jestli je to napsáno tak, jak uvádíš, tak by to spíše byl poměr 1:1 objemově než hmotnostně. Jenže když my nevíme, jaký objem těch 400g prášku zabírá ... :(

kdosi
hodnocení

0x

Dobrý den, to je ten pytlík, který jsem jednou koupila a taky jsem nevěděla, co tím básník chtěl říct. Jako by to nemohli napsat jasně, kolik ml nebo kolik gramů. Teď si dávám pozor, abych to zas nekoupila. Už nevím, kolik jsem dala.

hodnocení

0x

400 ml vody bude nejspíš vážit 400 g, takže 1:1.

farm
hodnocení

0x

Jak která firma, třeba Vitana

Návod k přípravě:
1. Obsah sáčku (440 g) smícháme se 450 ml studené vody. Do těsta také můžeme přidat jedno čerstvé vejce.
Dobře promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 3 minuty odpočinout.
2. Z těsta vytvoříme 4 knedlíky ve tvaru válečků o délce 15 cm.
3. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 15 minut.

Nejlépe podle návodu, tedy u vás 400ml vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]