Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zítra mám v plánu dělat výpečky z krkovice. Maso mám už nakrájené teď a budu ho dávat na noc do lednice. Napadlo mě to možná nějak okořenit, nevím. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli je dáváte na noc třeba jen osolené do lednice, nebo jak to děláte, aby bylo maso doopravdy dobré? Začnu ho dělat hned jak vstanu ráno, takže ho nechávám v lednici aby bylo rozmrzlé a dalo se hend použít. BUud dělat v mých sedmnácti poprvé v životě, podle tohoot receptu. Vepřové výpečky h/... tak bych chtěla aby to byllo skutečně chutné, je to pro návštěvu. Děkuji za rady.
Ty kořenící směsi bývají hodně navoněné a přebijí pak skutečnou vůni a chuť masa. Do výpečků dávám jen sůl, pepř, kmín, česnek a cibuli. Zachová se tak dobrá chuť vepřového. Jinak do pekáče cibuli nahrubo, maso posolené, popepřené a pokmínované, prolisovaný či naplátkovaný česnek, kousek vepřového sádla, podlít maličko vodou. Péct, nejprve přikryté, později bez poklice. Občas promíchat, případně doplnit toškou vody či vývaru.
Tak ať se povede. Jaga.
Dělám to naprosto stejně jako Jaga. Mám ráda chuť a vůni základní suroviny, maso. Není třeba nějakými podivnými vůničkami potlačit to, co je na mase nejlepší. Já večer maso nakrájím, nasolím nakmínuji, smíchám s nahrubo nakrájenou cibulí a nakrájeným čednekem. Zaklopím do pekáču a dám do lednice. Před vložením do trouby podliji. V průběhu pečení pod poklicí občas promíchám a je-li potřeba, podliji. Cca hoďku před dokončením odstraním poklici a zesílím plmen. Podliji? Občas mám chuť na vypečené sádlo a šťávu namazat na chleba, přidám před pečením sádlo. Kdysi, když jsem dělala flákotu masa, co se nesnědlo, to jsem prohnala mlýnkem a mazali jsme to, jako poomazánku na chleba. S Okurkou a cibulí.
Dávají se různé kořenící směsi. Tam ale bacha, jestli jste osolila, protože ty směsi obsahují hodně soli! Většinou obsahují pepř, sušený česnek, suš.cibuli, kmín, někdy papriku..Já dávám hlavně bůček, osolím, okmínuji, opepřím, do toho nasekanou cibuli a trochu česneku, podleju malým šálkem vody. Nejdřív peču pomalu přikryté. Až pustí sádlo, tak dopékám odkryté. Nemělo by jít studené do trouby, nechte ho zteplat.
Vybrala jste si ten nejlepsi recept, nejvhodnejsi maso. Volila bych to pomale peceni dvouhodinove a potom dopeci dozlatova. Cibuli krajim na mesicky a nestrim s ni. Koreni jine ne, nez sul a pepr. Tak at se vam povedou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.