Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koření Popel z dědka

Od: babajaga® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

manžel nerad klasický tatarák. Nedávno mu ale někdo známý poslal recept na "Holomócké tatarák". Dělá se ze syrečků. A ten by prý chtěl zkusit.

Sehnala jsem si suroviny, mám všechno, nejvíc mě překvapilo, že se tam přidává "popel z dědka." Myslela jsem si, že je to takový rádoby morbidní vtip, ale na netu jsem zjistila, že skutečně existuje směs koření Popel z dědka. Nic bližšího jsem se ale nedočetla.

Slyšeli jste o tomto koření? Shánět to nebudu, bylo by mi trapně, kdybych někde pronesla toto přání. Ale zajímalo by mě složení. Že bych si to připravila sama doma. Myslím si, že to bude palčivé, pikantní, tipovala bych pepř a chilli.

Setkali jste se s tímto kořením? Pokud ano, nevíte, co v tom všechno je? Děkuji - Jaga.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Obyčejný mletý černý pepř...;)

kmet
hodnocení

5x

Za tím popelem stojí ostravský gasrošéf Heřman Gazda, delá takový kýčovitě svérázný videa na tiktoku a postavil na tom docela slušné živobytí.

hodnocení

3x

Zastavila jsem video, co ten rádoby veselý dřystula kecá. Vidím tam mlýnek s pepřem. S morbidním označením popela. *nene* Nepřijde mi to vůbec srandovní.

x1bc
hodnocení

0x

A hlavně nezapomenout na sůl polského cestáře *smich**smich**smich*

Člověk člověku vlkem.
Čech objedná, Polák dodá ,no a Čech vlastním lidem prodá ;)

Juraja, ale no ták. Asi nejste od polských hranic. Jinak byste, jako všichni, jezdil nakupovat do Polska, do stejných hypertmarketů jako jsou u nás, ale o 1/3 levněji. A navíc, fakt si myslíte, že čeští výrobci a pěstitelé, jsou špičkoví, mnohem lepší než Poláci. Neblázněte!

@babkazov
Plivnu a zbytek dojdu *smich*
Jako Karviňak, mám k hranicím s Polskem vzdušnou čarou cca.1Km.
A když se jedná o tu sůl,někdo si objednal co nejlevnější.

jenik
hodnocení

0x

dědek se řekne hanácke stařeček, ale to Vám asi nepomůže...

hodnocení

Děkuji všem. Ano, je to ten recept, který manželovi přeposlal kamarád. Nebýt těch některých výrazů, recept by sám o sobě nemusel být vůbec špatný. Dám tam dle chuti mletý pepř a hotovo, jak píše @zajixxx. A jistě to bude jedlé. Já sama syrečky sice ochutnám, ale nemusím. Radši si udělám tatarák z hovězího. Takže to dopadne dobře : Vlk se nažere /děda/ a koza /tatarák z hovězího/ zůstane celá. Pro mě. *smich* Jaga.

No nic moc. vyzkoušel jsem toto ještě když jsem žádné video s danou osobou neviděl , takových receptů je na netu hejno. Když tatarák tak opravdu raději z poctivého kusu masa! nebo než tento tarák tak raději "olomócké" nebo dle jiných loštický řízek, rovna předvčírem jsem jej dělal.

halamus
hodnocení

0x

Receptů na tararák z tvarůžků je na internetu spousta, není důvod vybrat si recept, kde je podivně pojmenované koření/kořenící směs...

liska5

Já dělám něco asi podobného: Tvarůžky nakrájím na kousky, přidám nasekanou jarní cibulku, opepřím a vmíchám kvalitní majonézu. Tohle se hodí s rohlíkem. A jíst za čerstva, nenechat dlouho stát nebo skladovat. Ta sůl z tvarůžků dokáže rychle majonézu "vypálit". Překvapivě chutná i těm, co tvargle nemusí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]