Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
manžel nerad klasický tatarák. Nedávno mu ale někdo známý poslal recept na "Holomócké tatarák". Dělá se ze syrečků. A ten by prý chtěl zkusit.
Sehnala jsem si suroviny, mám všechno, nejvíc mě překvapilo, že se tam přidává "popel z dědka." Myslela jsem si, že je to takový rádoby morbidní vtip, ale na netu jsem zjistila, že skutečně existuje směs koření Popel z dědka. Nic bližšího jsem se ale nedočetla.
Slyšeli jste o tomto koření? Shánět to nebudu, bylo by mi trapně, kdybych někde pronesla toto přání. Ale zajímalo by mě složení. Že bych si to připravila sama doma. Myslím si, že to bude palčivé, pikantní, tipovala bych pepř a chilli.
Setkali jste se s tímto kořením? Pokud ano, nevíte, co v tom všechno je? Děkuji - Jaga.
Děkuji všem. Ano, je to ten recept, který manželovi přeposlal kamarád. Nebýt těch některých výrazů, recept by sám o sobě nemusel být vůbec špatný. Dám tam dle chuti mletý pepř a hotovo, jak píše @zajixxx. A jistě to bude jedlé. Já sama syrečky sice ochutnám, ale nemusím. Radši si udělám tatarák z hovězího. Takže to dopadne dobře : Vlk se nažere /děda/ a koza /tatarák z hovězího/ zůstane celá. Pro mě. Jaga.
Receptů na tararák z tvarůžků je na internetu spousta, není důvod vybrat si recept, kde je podivně pojmenované koření/kořenící směs...
Já dělám něco asi podobného: Tvarůžky nakrájím na kousky, přidám nasekanou jarní cibulku, opepřím a vmíchám kvalitní majonézu. Tohle se hodí s rohlíkem. A jíst za čerstva, nenechat dlouho stát nebo skladovat. Ta sůl z tvarůžků dokáže rychle majonézu "vypálit". Překvapivě chutná i těm, co tvargle nemusí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.