Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je usmažený kapr nasládlý

Od: etly odpovědí: 20 změna:

To se mi nikdy nestalo,ale kapr po vysmažení má maso nasladlé,mně to nemile překvapilo.Ani jsem ho neservírovala na stůl.*zmateny*

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, zapomněla jste před obalováním porce osolit a potřít česnekem. Někdo porce kapra máčí v mléce, aby prý ztratil pachuť bahna, ale možná to také změní chuť nasládle. Zdravím!
doplněno 24.12.23 21:15: etly - myslíte, že byl kapr už částečně zkažený? To by bylo asi hned cítit. Je to škoda, chybu jste při přípravě neudělala, tak to byla smůla.
etly
hodnocení

Kapra jsem naložila na několik málo hodin do studené vody, soli a kousky česneku.Pak jsem mírně přisolila porce a strouhanku,jak to dělávala tchýně.To bude nějaká zrada.Koupila jsem certifikovanou balenou půlku kapra a co když to bylo rozmrazené,jinak si to nevysvětluji.Kapry míváme každý rok,nejsem nováček.

Já to nedám již do úst,nastříkla jsem to i citronem a ne a ne...

hodnocení

3x
Myslím, že kdyby byl špatný, syrový by musel smrdět. Teď už to neověříte. Já, kdybych z toho neměl dobrý pocit, taky bych to už nejedl. To nemá smysl, jíst něco s nedůvěrou, to z toho člověk žádný pozitivní zážitek nemá.
Pokud bych si to měl vynahradit, zítra ráno bych si koupil ryby a hned bych si ji udělal.
Já letos v Lidlu koupil něco, co se jmenovalo kapr divoký. Bylo to dost drahé a vůbec to nechutná jako klasický blátivý kapr. Jako ryba je to velmi chutné, ale vánoční kapr to prostě není, tak jsem z toho takový rozpačitý. Mám prostě pocit, že jsem si nesplnil vánočního kapra. :)
Otázkou samozřejmě je, jestli jste se nemohla přehmátnout a fakt místo soli nedala cukr..

hodnocení

2x

Já a celá moje rodina jsme vydry. Dříve jsme jedli ryby po celý rok, táta i já jsme rybařili a také nebyl problém rybu sehnat. Nikdy nenamáčíme do ničeho, protože jsou ryby vyloveny mnohem dříve a jsou "skladovány" v čisté, proudící vodě, aby se vyčistily. Rybníky jsou už udržované, takže ryby nesmrdí bahnem a když tak jen ti obrovští stařešinové. Kupujeme každý rok na Vánoce většinou 3 kapry. A než filety, tak raději nejím. *hej*Občas se stane, že nejsou takoví, jak mají být. Jeden rok také byli nasládlí a ještě jeden rok, někteří bylí, ani ne jak ryba, ale tvrdí a bez chutě. Dokonce i tady někdo o tom psal. Stane se a důvod nevíme. Příští Vánoce bude předpisový.

lilil
hodnocení

1x
A nemáte náhodou změněné chutě po covidu?
etly
hodnocení

I to není vyloučené,jak slyším z okolí,

ale kapří maso je bílé k ocasu hnědne,ale toto je tmavší celé

pb®
Třeba byl špatně zabit - po omráčení se nepřetrhla céva v žábrách a kapr nebyl vykrven, ale krev zůstala v mase.
liska5

To by pak bylo nahořklé a né nasládlé.

pb®
Asi ano, ale já reagovala na tmavou barvu masa. Jednou mi takhle zabil kapra tchán a maso bylo červené. Já máčím den v mléku, jsem tak zvyklá, takže jíst se dalo, ale radost jsem neměla. Takhle zprasit třeboňáčka

Ono už je to prasení máčet v mléku!

liska5

V mléku se máčej ledvinky, ale u kapra jsem to nezažila.

jm
hodnocení

1x
Brácha si jednou obalil řízky v cukr moučce. Co vy?

hodnocení

1x

Váš kapr nebyl opravdu ze řeky Cidliny. Často kolem ní jedu, je poslední dobou velice špinavá, tam by asi kaprům dobře nebylo. Jedná se o Rybářství Chlumec nad Cidlinou. Blízko je ještě Rybářství Bohdaneč. Mají tam sádky, kde se ryby před prodejem čistí. Pokud jedu do Chlumce, stavím se pro rybu přímo na sádkách, vím, že je čerstvá a je i levnější než následně v prodejnách.

I letos mám kapříka z Chlumce a pochutnala jsem si. Rybu po očištění /kůži nestahuji/, rozporcuji, namočím přes noc do mléka, to odejme případný rybí pach. Pak dobře vyperu, mírně osolím, pokapu citrónem a nechám asi 2 hodiny odležet. Maso nebude tak mdlé. Dosolím no a pak už klasický trojobal. Česnek ani žádné koření na rybu nedávám.

Struktura rybího masa se mění po zamražení. Kupuji jen rybu čerstvou, v nejhorším případě chlazenou. O mraženém rybím mase říkám, že je "jako bláto."

Je to škoda, asi jste padla na nějaký špatný kus, který nebyl čerstvý. Při dnešních cenách ryb to zamrzí. Jaga.

liska5

Tam je hodně rybníků. U jednoho jsme spali na cyklocestách. Milý název měl: Buňkov. A jak bylo tenkrát horké léto, bylo tam jak u moře. To bude přes třicet let.

Právě ten krásný Buňkov v minulosti rybářům mnoho radosti nepřinesl. V roce 2018 se ryby nakazily nebezpečným virem a všechny vylovené ryby /kolem 90 tun/ musely být zlikvidovány. Nemoc přetrvala, všechny ryby se likvidovaly v dalších letech ještě dvakrát. Letos už to mělo být v pořádku, ryby se na hrázi prodávaly zájemcům. Snad už je ten vir herpes na Buňkově minulostí. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Třeba to byl kapr diabetik*smich* Nebo jen cukrouš :-P

Jinak příště candáta, štiku, sumečka amerického,... i losos na přírodno se dá se salátem...

etly
hodnocení

liško,já mám ráda na vánoce kapra,takže tento "kapr" mě neodradí,i masíčko pod hlavou musí mít bílé,toto je nějaký nepodar,či odrůda.Koukla jsem znovu na etiketu,je to čech a chov z řeky Cidliny.

lilil
Tak to zkuste u prodavace vyreklamovat, jestli to byla kamenna prodejna.

Kapři se chovají v řekách? Nač jsou potom rybníky?

Příště musíte koupit našeho Třeboňskýho. Nemá jedinou chybu. Každý rok. Natož aby byl nasládlý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]