Sušené hříbky mám nechat jak dlouho namočené ve vodě předem? Můžu je pak dát pokrájené přímo do těsta na bramboráky a osmažit nebo předem podusit na másle a poté přidat do těsta? Už jste to někdo dělal? Děkuji za odpověď
Dobrý den. Sušené houby, první nastříhám na malé kousky, namočím do vlažné vody, nejlépe hodinu před vařením. Nastříhané houby, nepotřebují hodně vody na máčení. Houby dám na pánvičku a pod pokličkou podusím. Měkké houby i se zbytkem / maličko/ vody, dám do bramboráku. Bramboráky jsou nejen chutné ale i voňavé. Když se houby nepodusí, jsou tuhé. Vyzkoušeno. Jen můj názor. Viky
Dobrý den, namočit do vody asi na půl hodiny, potom houbičky do těsta a smažit bramboráky. Zdravím! doplněno 27.11.23 08:50: bobr - jestli chcete uchovat houbovou chuť, tak je nelouhujte moc dlouho. Větší kousky namáčejte déle, menší/nakrájené/nalámané stačí kratší dobu. doplněno 28.11.23 12:54: bobr - tak, jak jste to vyřešil?
Nejlépe namočit přes noc. Když nemám, tak je zaliju studenou vodou v kastrůlku a na nejmenším plameni, na nejmenším hořáku vodu dovedu téměř k varu a nechám v ní stát, dokud nepoužiju. Do placek bych zcedila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.