Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyprala jsem zimní kabát a vnitřek zcuckovatěl

Od: emiemi odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

vyprala jsem zimní kabát z polyesteru s výplní. Prala jsem dle "návodu" na cedulce kabátu - na 30 stupňů. Kabát jsem pak dala přes sušák uschnout. Vnitřek kabátu (vata nebo něco tomu podobného) ale zcuckovatěl. Kabát je sice prošívaný, ale v některých místech nic není a někde je výplně hodně... Co s tím? Dá se to nějak znovu "rozprostřít"?

Napadlo mě kabát reklamovat, jelikož jsem vyprala kabát dle návodu k bundě a stalo se co se stalo... Myslíte, že je to uznatelná reklamace? Já bych řekla, že ano.

Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Znova namočit a šoupnout do sušičky s míčkama. Jinak tyhle věci jsou tak na ruční praní a neždímat.

hodnocení

1x
Mně se to stalo s polštářkem taky tam bylo prát na 30 a vzniklo z toho ne hrozného.Už nikdy polštář, který nemá sundavaci povlak.

hodnocení

1x

Já Vám teda věřím, sama jsem jednou udělala stejnou zkušenost. Přesně podle pokynu vypráno, výsledek stejný. Zkuste tu reklamaci, ale upřímně si myslím, že to prodavačce nedokážete. Já jsem to tenkrát ani nezkoušela a raději to rovnou vyhodila. Byla to taková levná bunda na zahrádku, tak jsem se na to vykašlala. Nebo zkuste dát kabát do sušičky asi na 15-20 minut, jestli máte program na provětrávání oblečení. Dát tam ten kabát samozřejmě suchý, nenamáčet.

hodnocení

0x

Nezdá se mi to povolení praní v pračce, většinou je dovoleno jen chemické čištění v čistírně. Pokud jste opravdu dodržela pokyny, reklamací nic nemůžete zkazit.

Že paní dodržela pokyny, ví a tvrdí jen ona. A to bohužel na reklamaci stačit nebude.

emiemi
hodnocení

Ano opravdu je na cedulce uvedené praní v pračce na 30 stupňů, nejprve jsem koukala zda to vůbec mohu vyprat nebo to je na čistírnu. Pokyny výrobce jsem dodržela.

hodnocení

0x

Reklamace bude dle mého zbytečná. Jak chcete dokázat, že jste prala podle návodu?

Chybama se člověk učí.

emiemi
hodnocení

Na co jsem to tedy měla vyprat? Když výrobce uvádí, že na 30 je to možné... Nejlépe neprat teda asi... a nekoukat na cedulky výrobce k doporučenému ošetření oděvu, protože jsou stejně asi tedy k ničemu... Dle mého to je reklamovatelné.

liska5

Tady jde o to, že prodavače nepřesvědčíte, že to bylo jen na 30°C. On nerad řeší reklamace, resp. vrací prachy.

Jinak pro nevěřící: Mám prošívaný kabát, který jsem prala v pračce asi 5x a nic. Pořád je stejný.

id
hodnocení

0x
Teplotu jste mohla dodržet, ale neprokážete. Také záleží na jaký program jste prala a na kolik otáček bylo zdímání. Po vypraní jste kabát měla protřepávat až do rozdělení chuchvalců výplně. Tak, jak se pere péřová bunda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]