Nejste přihlášen/a.
Než se rýže zaleje, je dobře ji trochu osmažit na oeji. Tím se zlikvidují drobné částečky, takový jako pudr to je. A rýže pak nelepí. Bez osmažení se hodí na kaši. V jedné školce byla paní kuchařka a ta vařila rýži ve spoustě vody, kterou pak zcedila. Každé zrníčko se pak na koncích jakoby otevřelo. Nějak tak se naříznou špekáčky před opečením. Myslím si, že toto je sice fajn, ale zcedí a vylijí se všechny živiny a vitamíny, které se do vody vyluhovaly.
Štvaly mě ceny rýže, tak jsem zašla do vitnamsé prodejny potravin. O moc levnější to tam nemají, ale výběr úžasný.
Prevít, lidský organisus je podivuhodný příroda si kolkrát dala záležet na odlišnostech jedince. Setkala jsem se i s 50% alergii na rýži - pudr. Výsledek byl odběr krve na alergologii. Což ve finále znamená, při způsobu pěstování rýže v jistých podmínkách, způsobuje růst plísní.
Na které byla uvedná alergie.
Prázdné sacharidy maji vliv na hmostnost člověka.
Chemiku, je to možné, ale pak nechápu, proč oba mí rodiče měli rakovinu, táta plic a mamka prsu. Rýži jsme doma vůbec nikdy nejedli. A já ji také nejedla a rakovinu jsem měla. Rýži vařím a jím až tak v posledním čtvrt století, až po rakovině. Fakt je to divné.
Babkazov, tak jsme doma máte vážnou liniovou rodovou zátěž a ještě si přidáváte.
Měla jste celkem složitý život a když jsemse vám zeptala na jisté informace, tak jste vůbec nechtěla reagovat. Přitom termín souvislosti Lupénky a artroza a atritidy je vcelku spojená psychosomatická nádoba.Neřešená se umí zhoubně projevit.
Okolíku, za více jak 43 let, s odborníky, včetně psychologů, genetiků, revmaologů, ortopedů, fyzioterapeutů se spešl vědomostmi, léčitelů, už není nic, co by pro mě bylo nové. Mám 77 let a jsem ráda, že jsem ráda. Nechci už nic ani slyšet, ani se nechávat rozhodit. Uvnitř, v sobě jsem se vybalancovala a věřte, že opravdu vím. Neznám vás a nevím jaké zkušenosti máte, co jste vyčetla nebo slyšela, v čem jste vzdělaná. Radílků jsem zažila za život opravdu hodně. Nesmíte se divit, že jsem více než rezervovaná. Vadí mi nejen vaše poznámky, že si za to mohu sama. Chci mít klid. Cesta do pekel je lemována dobrými úmysly. Prosím, buďte kamarádka a nevšímejte si mě. Děkuji a hezký večer přeji z Ostravy.
Babkazov, mrzí mne, že vyznělo jak cítíte, nikde jsem neuváděla, že si za něco můžete sama, tak jsem to skutečně nemyslela. Nejsem žádný hrubián, jen je tam určitá paralela v těch diagnozách. Ono takto od kompu se špatně vysvětluje. Z mého pohledu se jedná o psychosomatickou záležitost.
Absolutně jsem neměla zájem, se vás jakkoliv dotknout, to vážně ne.
Považuji si lidí, kterým není hej a i přesto dokáží povzbudit druhé a to vy rozhodně jste.
Dobrý den, jsem zastánce prvního způsobu vaření rýže (nerestuji, olej vmíchám až po uvaření). Proč? Protože je rychlejší, nepotřebuji umazat cedník a u druhého způsobu hrozí opaření. A hlavně bych neodhadl správné/přiměřené množství vody, resp. rýže. Zdravím!
previt - tak si to zkuste, ale já zůstanu u svého postupu. Jo, a vodu osolit.
Příprava rýže Úplně jinak, asi typ "V Páře":
1. Rýži nasypu na dno litrového hrnku do výše asi 4cm. Zaliji vodou a navrch položím půlku cibule.
2. Litrový hrnek vložím do třílitrového a naliji vodu. Vařím 30 minut. Odpadá fáze proplachu. Všechna voda se vsákne.
Jasně, vodní lázeň pro vaření rýže. Končí pokličkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.