Nejste přihlášen/a.
"Svatou válku" proti mouce a máslu nechápu, ale je to Vaše věc. Téměř vždy je problém v množství, ne v surovině.
Máme velice dobré zkušenosti se sušenými bramborovými vločkami. Mají to např. v prodejnách zdravé výživy. Skvěle to zahušťuje a dodatečně nezřídne. Jen je třeba si na začátku vyzkoušet množství a dá pokrmu trochu bramborové chuti. Jinak nemá chybu. Moc rádi to máme i s vajíčky, udělat z toho vaječnou omeletu.
Guláš se dá zahustit chlebem a druhá jíška je veloute (máslo a vývar)
Pak jsem vygooglil:
Čím zahustit místo mouky?
8 tipů, jak zahustit pokrm bez mouky
ŠKROB. Když chcete snížit kalorickou hodnotu pokrmu, vyberte si na zahuštění bramborový či kukuřičný škrob. ...
BRAMBORY. Na zahuštění většiny zeleninových a krémových polévek je brambor nejvhodnější. ...
ZELENINA. ...
CHLÉB. ...
ŽLOUTEK. ...
ZAKYSANÁ SMETANA. ...
MÁSLO. ...
JÁHLY A POHANKA.
Klukánci, položím zde odkaz na jedno místečko, kde se nezahušťuje...ověřeno.
Majitelka původním záměrem řešíla nemoc svého dítěte zdravou stravou a nyní s pomocí homeopatie se děcko vzdaluje tzv.,, svému světu,, a začíná pronikat do běžného života. Přestává se stranit ostatních. Myslím, že je pro mnohé inspirativní.
Vysvětlovala mi, že pokud je např. zelenina skutečně kvalitní s živinami, není nutné zahuˇštovat a jídlo hladové není. A velmi i záleží na postupu přípravy.
Vlastně určitá jídla se také nezahuštujía na kvalitě jim neubírá. Třeba vepřové na jablkách, kachna s jablky, pečené koleno na cibuli šťáva se zahustí rozdušením cibule. Někdy stačí jen změnit postup přípravy pokrmu.
Pokud, vám jde konkrétně o mouku, tak za úvahu stojí Jáhlová ( obsah železa) a Tapioková, Slzovková, Cizrnová, je jich na trhu výběr. I rozdušené zelenina dobře zahustí v pokrmu.
Z Tapiokových perel se vyráb třeba puding s ovocem, lze i na slano. Mimochodem moc dobré. Jídlo není těžké a dobře se stráví.
Paní v mém výše uvedeném odkaze zcela vyloučila brambory.
Například moje kamarádka nedává do bramborové polévky jíšku z mouky a másla, ale nabere část uvařené zeleniny, rozmixuje ji na jemno a tím polévku zahustí. Podle mne by tam ale kousek másla měl být kvůli využití látek ze zeleniny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.