Nejste přihlášen/a.
Moje maminka pracovala v 60. letech v malé drogerii, kde pracoval jako vedoucí pán ze staré, prvorepublikové školy. (kterému tu drogerii znárodnili a pak v ní dělal do smrti vedoucího..)
Na interní oslavy vyráběl likér ze zásob předválečné tresti, kterou jen míchal s etanolem. Co je divné, mělo to prý růžovou duhově opalizující barvu a chuť kterou nešlo ani zkušeným drogistkám identifikovat a přesto byla prý naprosto úžasná. Říkal mu Světluška podle světla které se lámalo do duhy v likéru.
Nevíte, co by to mohlo být?
Já jsem zase v Lysé nad Labem při rekonstrukci ulice nalezl krásnou malou lahvičku s odlitým nápisem:
ROZSYPAL KROMĚŘÍŽ
I po důkladném vymývání na dně zbyla černá hmota konzistencí podobná asfaltu nebo dehtu. Při vyrýpávání této hmoty jsem k ní přičichl a nádherně voněla jako po lékořici nebo tak nějak, taková hodně příjemná vůně. Taky by mně zajímalo co to mohlo být, asi nějaká přísada či co.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.