Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vždycky jsem dělala rodičům a sourozencům k svátku takový falešný dort. :D Koupila jsem většinou v globuse nebo kaulfandu hotový korpus, takový ten co má tři části. Mezi to jsem vždycky natřela nutelu, dala tam různé ovoce a úplně nahoru zase nutelu, šlehačku a ovoce a třeba lentilky. Je mi 13 let a tento víkend budu dělat na svátek rodičům opět dortík, jen bych ho už ráda vylepšila. :D Chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějaký typ na jednoduchý krém, který bych mohla do korpusu dát? Případně i na okraj dortu, určitě by to vypadalo lépe. Budu ráda za jakékoliv rady. Děkujii.
Všichni milujeme sladkost, ktrerá se tváří jako dort. Na korpus šlehačka smíchaná se zakysanou smetanou nebo s mascarpone. Poklame ovocem, nejlépe zavařeninou, plechovkou broskví. Šťávu trochu naředit vodou a zavařit do ní pudink. Dort zalít a nechat vychladit.
Až tě jdnou bude honit mlsná, uvař kompot, třeba z jablíček se skořicí, hřebíčkem a cukrem. Až budou jabka téměř rozvařená, vlij do toho 2 pudinky rozkvedlané ve voděscukrem. Já dávám jeden citronový a jeden vanilkový. Do dortové formy nebo do misek, pro každého jednu, naklaď piškoty, nalej ještě horkou pudinkovou směs, druhou vrstvu piškot a celé zalij. Když na to, před podáváním, dáš slehačku, budeš za hvězdu Krájí se ve formě.
Aby to nebylo Jak pejsek s kočičkou vařili dort (nutela, ovoce, šlehačka, lentilky).
Uff... Bych to snědl a pak bych se neodkutálel. Možná i
V jednoduchosti je krása.
Nedělat šlehačku ze spreje, ale vyrobit svépomocně ušleháním čerstvé smetany (třeba Kunín Smetana ke šlehání). Korpus hotovej OK. Kvalitní džem OK, Ovoce co se hodí k džemu co použiješ.
Nutelu ne, to je silnej kalibr co to přebije a zalepí žaludek.
Možná bych ty korpusy v něčem namáčel, ať nejsou suché. V nějaké šťávě z ovoce? Nejsem cukrář, tak nevím co konkrétně by bylo vhodné.
Hledal bych inspiraci v Bruselském řezu notoricky známém nebo punčáku.
Nutelu a lentilky ne. To si ani neumím představit.
Ale korpus lehce pokapat rumem, nebo do krému vmíchat hrst sekaného ananasu z plechovky, to ano.
Krém hotový, přidat mléko, máslo, rozmixovat: sladke-potreby.cz/...
Prostřídat čokoládový a vanilkový, je-li více dortových pater.
Poleva: citronová hotová: hospodynkam.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.