Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co přidat do ,,dortu,,?

Od: michalka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, vždycky jsem dělala rodičům a sourozencům k svátku takový falešný dort. :D Koupila jsem většinou v globuse nebo kaulfandu hotový korpus, takový ten co má tři části. Mezi to jsem vždycky natřela nutelu, dala tam různé ovoce a úplně nahoru zase nutelu, šlehačku a ovoce a třeba lentilky. Je mi 13 let a tento víkend budu dělat na svátek rodičům opět dortík, jen bych ho už ráda vylepšila. :D Chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějaký typ na jednoduchý krém, který bych mohla do korpusu dát? Případně i na okraj dortu, určitě by to vypadalo lépe. Budu ráda za jakékoliv rady. Děkujii.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Výborné je mascarpone smíchat s ušlehanou šlehačkou- můžeš ji různě dochutit./Je to jednoduché lehké a výtečné, lepší než nějaký máslový krém/

liska

Možná ještě pod to mascarpone natřít ten korpus tence džemem.

To ano, pokud budou opět tři vrstvy korpusu, prostřední bych džemem klidně potřela ...džem to dobře ochutí.

hodnocení

2x

Na YouTube máš hrozně moc krémů. Jednoduše vypadá třeba tenhle

kokosový nebo

kakaový . Můžeš ale třeba použít jen tvaroh s cukrem/medem/kakaem - třeba udělat část bílou, část tmavou a hezky to nakombinovat a ozdobit ovocem.

pb®
hodnocení

1x
Dělám dort z kalaového korpusu, broskvového kompotu a šlehačky. Jednoduché a velmi jedlé. Jedna část korpusu, navlhčit šťávou z broskvového kompotu, dát vrstvu šlehačky, pokrájené broskve. Druhý korpus to samé, přiklopit třetím korpusem, zase pokapat šťávou a celý dort potřít pařížskou šlehačkou. Spotřebuje se na všechno jeden korpus, jedny kompotované broskve a 3 šlehačky. Z jedné a půl se ušlehá bílá, s jedné a půj s kakaem na pomazáné celého dortu. Šlehačku nesladím, sladký je korpus a broskve.

hodnocení

1x

Všichni milujeme sladkost, ktrerá se tváří jako dort. Na korpus šlehačka smíchaná se zakysanou smetanou nebo s mascarpone. Poklame ovocem, nejlépe zavařeninou, plechovkou broskví. Šťávu trochu naředit vodou a zavařit do ní pudink. Dort zalít a nechat vychladit. *palec*

Až tě jdnou bude honit mlsná, uvař kompot, třeba z jablíček se skořicí, hřebíčkem a cukrem. Až budou jabka téměř rozvařená, vlij do toho 2 pudinky rozkvedlané ve voděscukrem. Já dávám jeden citronový a jeden vanilkový. Do dortové formy nebo do misek, pro každého jednu, naklaď piškoty, nalej ještě horkou pudinkovou směs, druhou vrstvu piškot a celé zalij. Když na to, před podáváním, dáš slehačku, budeš za hvězdu *palec* Krájí se ve formě.

hodnocení

0x

Aby to nebylo Jak pejsek s kočičkou vařili dort (nutela, ovoce, šlehačka, lentilky).

Uff... Bych to snědl a pak bych se neodkutálel. Možná i *blee* :-D

V jednoduchosti je krása.*tyty*

Nedělat šlehačku ze spreje, ale vyrobit svépomocně ušleháním čerstvé smetany (třeba Kunín Smetana ke šlehání). Korpus hotovej OK. Kvalitní džem OK, Ovoce co se hodí k džemu co použiješ.

Nutelu ne, to je silnej kalibr co to přebije a zalepí žaludek.

Možná bych ty korpusy v něčem namáčel, ať nejsou suché. V nějaké šťávě z ovoce? Nejsem cukrář, tak nevím co konkrétně by bylo vhodné.

Hledal bych inspiraci v Bruselském řezu notoricky známém nebo punčáku.

liska5

Nutelu a lentilky ne. To si ani neumím představit.

Ale korpus lehce pokapat rumem, nebo do krému vmíchat hrst sekaného ananasu z plechovky, to ano.

No, ... prostě něco lehkýho *dril*. Ne bombu, co každýho zabije po pár lžičkách.*cert*

Vařit a péct je kumšt ;)

farm
hodnocení

0x

Krém hotový, přidat mléko, máslo, rozmixovat: sladke-potreby.cz/...

Prostřídat čokoládový a vanilkový, je-li více dortových pater.

Poleva: citronová hotová: hospodynkam.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]