Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uskladnění brambor na 20 dní v paneláku

Od: delina® odpovědí: 11 změna:

Potřebuji uskladnit v panelákovém bytě 5 kg brambor do Štědrého dne. Sklep nemáme, v bytě je teplo, lednice je naplněná před svátky.a stejně jí na uskladnění zavrhují. Jaké jsou možnosti, aby brambory nezmrzly nebo nevyklíčily?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

polystyrenový box (z nějaké zásilky s elektronikou nebo tak...) - vyplnit trochou písku a zakrýt nějakou tmavou textílií, dát do tmavé místnosti.

hodnocení

1x

Nemáte sklep?

Pamatuji, jak matinka měla brambory celou zimu ve sklepě.

To bylo srandy, objednala 2-3 pytle a muselo se přebírat.

Četla jste dotaz? Píše, že nemá sklep.

makak
02.12.23 13:34
hodnocení

0x
Zembag

jaj*
hodnocení

0x
V sobě, udělat bramboráky, pečený s česnekem a se slupkou, bramborovou kaši, krokety, hranolky, a 22.12 koupit nový

hodnocení

0x

Nebydlím v paneláku, ale cihlovém 4 patra. Mám i studený špajz a brambory víc jak 14 dní mi neudrží v kondici. Zhoubovatí a vyrostou klíčky. Mnoho let se o to pokouším ve sklepě i ve špajzu. Už jsem to vzdala. Konec konců sámošky i velké řetězce jsou zásobeny tak, že není problém brambory dokoupit. I třeba salátovky, tak zv. rohlíčky.

hodnocení

0x

Požádejte o malou službičku někoho známého, kdo má sklep.

pb®
hodnocení

0x
Do Vánoc jsou 3 týdny, jak můžete už mít naplněnou ledničku? Pokud není sklep ani špajz s průduchy ven, nic jiného než lednice nezbývá. Já mám brambory v lednici běžně a prospívá jim to.

hodnocení

0x

To jako před vánocemi nebudu erteple v prodeji? Že musíte už nyní koupit 5kg?

hodnocení

0x
Já taky nemám sklep, ale těch 20 dni mi běžné vydrží v takovém výklenku v předsíni. Pokud trochu vyklíčí, není to zase velký problém, klíčky je ale nutno vypíchnout. Jen se zeptám, opravdu potřebujete 5 kg, na Štědrý den je spotřebujte všechny?

hodnocení

0x

Máte na chodbě komoru? Tam by bylo chladno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]