Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Poprvé jsem si koupil hovězí držťky .
Ale nějak nechápu , co z nich se má nakrájet do polévky a co vyhodit.
Nemohl by mě někdo poradit?
Fotky přikládám.
Ten tuk na druhém obrázku odřežte. Tak jsou dost špinavý, chce to očistit, to dočerna.
Já jsem se jí navařila. Drštky se vaří vcelku, rozkrájet na menší kusy. Až po uvaření nakrájet na nudličky.
První až třetí vodu slít a teprve ve čtvrté vařit, aby byly dobré. Jestli budete vařit v papiňáku, pozor na to, protože se zvednou, když jich tam bude moc a mohl by bouchnout.
Na tenké nudličky to ani nejde, musí být větší kousky, to je jasný. Ale hlavně ne dlouhý, aby to nebylo jak špagety.
Podle mě jste koupil dršťky syrové, předvařené by vypadaly jinak. Byly by vybělenější, ovařené, nebyl by tam ten tuk, vyvařil by se, aspoň zčásti, pryč.
Syrové dršťky kupuji vcelku, vymnu v hrubé soli, vařím poprvé v papiňáku. Vyndám, odstraním ten lůj pryč, nakrájím na obdélníky asi 5 x 15 cm, znovu vařím v čisté vodě, trochu zasolené.
Po uvaření se už snadno nakrájí na nudličky asi 5 cm dlouhé.
Polévku vařím z dobrého vývaru, do něj kmín, podravku, orestovanou zeleninu a cibuli /na másle/, do toho ty upravené dršťky. Majoránku, pepř, sladkou papriku a ždibec pálivé, sůl dle chuti. Zahustit zlatavou máslovou jíškou. Teprve ke konci, po uvaření, přidat asi 2 stroužky prolisovaného česneku. Jaga.
Dršťkovku jsem vařívala ráda a s úspěchem. Dršťky byly pokaždé spíš odpadem, než masem a lidé o ně příliš nestáli. Kupovávala jsem kilo za 7 Kč. Dneska stojí kilo drštěk 140 Kč, proto už dršťkovku nedělám, za ty peníze si radši koupím pořádné maso.
Rozdělil jsem si to na 3 ks a začal vařit.
1 - "klasické" dřťky
2 - " tuk"
3 - něco jako silný červený kus držtek nakrájený na kousky
No uvidím jak to bude chutnat.
Jo a ty držťky jsem kupil již předvařené . To jsem zapoměl napsat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.