Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lis na brambory - má to smysl nebo ne?

Od: tm odpovědí: 17 změna:
Čas od času vyrábím bramborové knedlíky. Dřív jsme brambory mačkali hrnkem, ale to je očistec. Nyní je strouháme. Narazil jsem na lis na brambory - používáte někdo? Má to smysl nebo se to za chvíli rozbije? Používáte i na něco jiného? Tescoma stojí skoro tisícovku, orion asi 650. Není to úplně levné. Děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x
Dnes jsem dělala br knedlíky z 5 kg brambor. Mam lis, nepouzivam ho. Br strouhám na jemno na robotu.

zakmckraken
hodnocení

1x
A ikea stojí 299
ikea.com/...
Když nevíš, tak se utíkej zeptat maminky. ne nepoužívám to, protože prasatům házím brambory celý.Ale nechápu co by se na tom rozbilo?
To není od věci, měli jsme plechovej šmejd tuším z Teska. Když zabrala manželka, nic něj nelezlo, když jsem zabral já, tak se zboril. Takže strouháme.
tm
hodnocení

Děkuji za informaci, že máte doma prasata...

hodnocení

1x

Moje matka (a pravděpodobně i babička) používala hliníkový lis na brambory co pamatuju. Lis vydržel celé generace. Kam se poděl po jejím úmrtí netuším *nevi*, možná ho má sestra. Ovšem je fakt, že to byl ještě poctivý výrobek, bez vestavěných "kurvítek".

doplněno 29.11.23 19:16:

Vypadal nějak takhle

Lis na brambory - má to smysl nebo ne?
Máme též takovýhle poctivý, letitý. Ale nepoužíváme ho, brambory naházím do robota.

hodnocení

0x
Lis nemám, brambory strouhám, vždy půlku nahrubo a půlku najemno. Poté přidávám vajíčko, sůl, škrob a dětskou krupici
Viz fotka Magdon, to používám. Jsem sama a robota bych nevyužila.

hodnocení

0x

Doma jsme brambory strouhali, když jsem se vdala, manželova maminka používala lis na brambory, podle mne úžasný vynález. Bramborové knedlíky a kaši jinak nedělám, za padesát let manželství mám již druhý, ten první se nějak rozpadl.:-D

Mám na mysli mačkadlo, které je na fotografii.:)

hodnocení

0x
Nevim jaký myslíte lis, já mám takové to mackatko z domácích potřeb a je to hner

hodnocení

0x

My jsme tenhle lis používala na vymačkání sádla z horkých škvarků. Byly potom jako sušenky a mnohem lehčeji stravitelné. A na brambory také. Používal se hodně často. *palec* Nevím jak často ho budete potřebovat vy. V kredenci zabere dost místa.

fram

Přesně, tohle je lis na škvarky, také se u nás škvařilo. Babička používávala tzv. pasírák na bramborovou kaši, vlastně velké síto. To ale bylo pro dítě, velejemné. Na hrubší kaši používám na rozmačkání vařečku, zatímco se v kotlíku míchají brambory s mlékem a máslem a muškátovým oříškem. Stačí to.

okolik
hodnocení

0x

Pokud, je pro vás životní nutností, tak v Pepco je k mání za 120,-Kč.

tm

Tak lis za 120 asi nebude životní nutností a nutností pro jednu bramboru - pak se nejspíš rozpadne))

okolik

A vy jste již nabídku viděl? Nejprve zvažujete koupi, která se vám zdá drahá. A nakonec bez vidění zkritizujete.

tm

Ano, v pepku jsem právě viděl - tam mě to doslova celé napadlo))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]