Čas od času vyrábím bramborové knedlíky. Dřív jsme brambory mačkali hrnkem, ale to je očistec. Nyní je strouháme. Narazil jsem na lis na brambory - používáte někdo? Má to smysl nebo se to za chvíli rozbije? Používáte i na něco jiného? Tescoma stojí skoro tisícovku, orion asi 650. Není to úplně levné. Děkuji
A ikea stojí 299 ikea.com/... Když nevíš, tak se utíkej zeptat maminky. ne nepoužívám to, protože prasatům házím brambory celý.Ale nechápu co by se na tom rozbilo?
Moje matka (a pravděpodobně i babička) používala hliníkový lis na brambory co pamatuju. Lis vydržel celé generace. Kam se poděl po jejím úmrtí netuším , možná ho má sestra. Ovšem je fakt, že to byl ještě poctivý výrobek, bez vestavěných "kurvítek".
Doma jsme brambory strouhali, když jsem se vdala, manželova maminka používala lis na brambory, podle mne úžasný vynález. Bramborové knedlíky a kaši jinak nedělám, za padesát let manželství mám již druhý, ten první se nějak rozpadl.
My jsme tenhle lis používala na vymačkání sádla z horkých škvarků. Byly potom jako sušenky a mnohem lehčeji stravitelné. A na brambory také. Používal se hodně často. Nevím jak často ho budete potřebovat vy. V kredenci zabere dost místa.
fram
Přesně, tohle je lis na škvarky, také se u nás škvařilo. Babička používávala tzv. pasírák na bramborovou kaši, vlastně velké síto. To ale bylo pro dítě, velejemné. Na hrubší kaši používám na rozmačkání vařečku, zatímco se v kotlíku míchají brambory s mlékem a máslem a muškátovým oříškem. Stačí to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.