Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik pobírá žena v domácnosti?

Od: maru odpovědí: 10 změna:
Hezký den!
Chtěla jsem se zeptat jak je to když bych se chtěla stát ženou v domacnosti? Kolik budu mesicne prosím zhruba pobírat a jak dlouho mužů byt takto zapsána?
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

26x

Žena v domácnosti u nás v ČR pobírá celkem 0,- Kč, ze kterých musí zaplatit povinné zdravotní pojištění (pro případ onemocnění), a sociální pojištění (pokud chce někdy v životě vyplácet od státu starobní důchod). Měsíční bilance je tedy v červených číslech.

maru
hodnocení

Dekuji za Vaši odpověď :)

hodnocení

8x

Domluvte se s manželem, kolik Vám bude platit.

maru
hodnocení

Diky samozřejmě domluveni jsme, jen jsem nevěděla zda se něco i nepobira;)
hujer

Jako za co? Že nic v práci nezkazíš?

maru
hodnocení

Já se ale neptam na to, zda mám jít do práce nebo ne ;) mame důvody proč se budu doma starat o deti a o domácnost.

hodnocení

2x

měsíčně budete platit 2.336 Kč za zdravotní pojištění (pokud nespadáte do kategorie, za kterou je plátcem pojistného stát) + si můžete platit dobrovolné důchodové pojištění... ale tam jsou nějaké podmínky, které neznám, maximální celková doba je tuším 15 let za celý život. pobírat budete tolik, na kolik se s partnerem domluvíte, že vám za vedení domácnosti bude platit.

maru
hodnocení

Dekuji Vám!:)

hodnocení

2x
Pobírat nebudete nic, jen platit zdravotní a pokud budete chtít nějaký malý důchod,tak ještě důchodové:)

mraf
hodnocení

1x

Povolání "Žena v domácnosti"skutečně existuje: Žena v domácnosti, též hospodyně či hospodyňka, je žena jejíž úlohou je vedení nebo řízení domácnosti, což zahrnuje péči o děti, úklid a údržbu domácnosti, vaření a skladování potravin pro rodinu, nákup zboží, které rodina potřebuje pro každodenní život, šití a starání se o oblečení rodin a částečné nebo výhradní ...Dělala to moje spolužačka se základkou a má takovou pidipenzi, že se odstěhovala skoro do pohraničí (do podnájmu). Plat bude něco přes 23 000Kč. Práce je na živnosťák, hlavně úklid a vaření (i moučníků), třeba až do penze. Kamarádka má velký přehled o tom kde a v čem žijí roztoči, opatření je vyházet koberce.

mujplat.cz/...

Pokud se budete starat o výšeuvedené manželovi, tak vás bude platit manžel a do penze to nejde, bohužel - i když je to genderově rozporuplné.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]