Nejste přihlášen/a.
Hrůza. 3x týdně návštěva u tchýně je extrémně moc. Navíc se vám vůbec nedivím, srovnávání s ex by mě tedy namíchlo neskutečně. Ať čtu jak čtu, nevidím žádnou chybu ve vás, zato v tchýni bezpochyby. Doporučuji ji nenavštěvovat vůbec, když jste pro ni "tak strašná". Vymluvte se na to, že když jste tedy pro ni tak hrozná, tak ji nechcete dále trápit a stýkat se s ní. Vaše osobní pohoda je důležitější než pohoda její. Na to je třeba vždy myslet. Co je ovšem horší, je chování vašeho muže. Chová se jak malý spratek a měl by si uvědomit, kdo je tady důležitější. Pokud řekne maminka, tak smolík. Asi není na co čekat, bude problematický i do budoucna a nebudete mít nikde zastání. Každopádně:
1. Okamžitě přestat s návštěvami tchýně, odstřihnout ji. Nebudete první ani poslední kdo to tak udělal a komu to prospělo. Nechte ji, ať si říká či lže co chce a komu chce. Nejste zodpovědná za její život a nemáte žádnou povinnost ji navštěvovat. Jakýkoliv vztah je dobrovolný akt který může jeden kdykoliv ukončit aniž by byl povinen cokoliv druhému vysvětlovat.
2. Ať si partner chodí s dětmi za babičkou sám, když se mu tam tak líbí. Alespoň budete mít čas na sebe, kamarádky, koníčky.
3. Bude-li pro partnera důležitější maminka i do budoucna, pak už záleží rozhodnutí dalšího setrvání/nesetrvání s ním na vás.
Nedělá z toho drama, je jí z toho smutno. Kdyby se to stalo tobě, jokere, taky bys z toho byl na větvi. Trochu empatie bys v sobě nalézt mohl, ne? A nezlehčovat to tak.
Myslím, že doma mamánka nemáte. Mohl zůstat s matkou. Pokud je muž podruhé ženatý, má jistě nějaké zkušenosti a svou rodinu si vzít jen tak nenechá. Řekla bych tchyni, co mi vadí a co mě tíží. Buďte ráda, že děti zatím babičku mají.
Zdravím.
Zuzank, po přečtení Vaší otázky mám jasno, co Vám napíši. Vidím, že zatím máte jen jednu odpověď a úmyslně ji nebudu číst dřív, než odepíši a potom obě odpovědi porovnám. Předně, jste v právu, ale nebuďte uražená, zústaňte nad věcí a zachovejte si hrdost. Urážení se je slabos! Moudrý člověk ani slovem ani konáním neurazí a hlupák člověku za uražení se nestojí. Taková tchýně za to snad stojí? Určitě ne! Jednoduché...tak k ní nechoďte, není to přece Vaše povinnost. Babi brzy sama přijde na to, že si sama ubližuje, a pokud jí na dětech záleží, zakrátko začne o vaše návštěvy sama škemrat. Nebo ať tam s dětmi chodí její mamáne, brzy ho to přestane bavit. A nebo ze sebe můžete udělat hlupku a podřídit se, ale nevěřím, že byste byla tak měkká a bez hrdosti. Tak Vám držím palce a dejte za čas vědět. Přeji Vám i Vašim dětem krásné sluníčkové dny! Ostatně, i té nevrlé tchýni, věřím, že jí čas změní a bude to dobré!
Jeho bývalou znáte jen z vyprávění, ale co když byla úplně jiná, třeba zrovna tak snaživá jako vy, ale neustála to s tchyní a to se odrazilo na jejich manželském vztahu. I vy jste se už dostala do hádky s ní. Tak asi na té tchyni něco bude, nesnese když se jí někdo vzepře.
Určitě bych se na tchyni nezlobila. Také si jistě prožila své, když se syn rozváděl. Někdy je lepší, když se vyjádří, než když mlčí. Omezila bych u ní návštěvy. Návštěvy 3 x tydně se mi zdá moc. Určitě je omezte. Tchyně nemusí vidět děti každý týden. Také bych je upozornila na to, že si nepřeji aby mne srovnávali s manželovo bývalou. Tchyni nemusíte ve všem vyhovět. Máte nyní svou rodinu a ta také potřebuje svůj klid, pohodu a čas. Jste maminka, tak se musíte také k věcem, které Vám nevyhovují vyjádřit.
Manžel by Vás měl podpořit, ale někdy je to pro ně dost těžké. Je to stále jeho matka. Muži chtějí většinou mít svůj klid. Věnovala bych se svým dětem, manželovi a tchyni bych neřešila. Nepřemýšlejte o tom, že byste měla dopadnout jako jeho bývalá. Máte spolu 2 děti a je potřeba vše srovnat. Děti potřebují především klidnou, spokojenou a hlavně úplnou rodinu.
Rady nestýkat se vůbec, nebo tchyni úplně odstřihnout, myslím, že není dobré řešení.
Držím palce. Zkuste to. Bude vše opět OK.
Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.