Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může efekt cukru na tělo a duši záviset na osobním vztahu k cukru?

Od: matiseli® odpovědí: 6 změna:
Všiml jsem si, že když mám období typu „cukr je nepřítel“, tak když už sním cukr (třeba jen dvě tatranky), tak se pak cítím zesláblý či naštvaný, případně mě i bolí někde na těle…
Když mám ale k cukru pozitivní vztah, tak se i při velké a déletrvající konzumaci cítím dobře… Nakonec se začnu cítít hrozně (a s tím se můj vztah k cukru zase změní obvykle na negativní), ale než se tak stane, tak to trvá docela dlouho obvykle.
Z toho se zdá, že osobní psychický vztah – k cukru – hraje velkou roli.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Samozřejmě.

kmet
hodnocení

3x

Moudrost je v přiměřenosti, extrémní změny v jídelníčku působí jen extrémní reakce a jsou k ničemu, a ohledně toho psychickeho stavu, může ovlivňovat všechno a není, hlavně u mladých lidí, většinou těžké si podvědomí zaneřádit negativitou, které způsobí zpětnou vazbu a hází kritické myšlenky a je to kolotoč.

26.11.23 07:06
hodnocení

dekuji

ghjvfjkg
hodnocení

2x

Jo, cukr je tak trochu droga.

Až na to, že bez drogy se dá žít. Bez cukrů, ale nikoliv!

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, to je (hlavně u mladého, důvěřivého a sebe se stále pozorujícího) člověka normální. S věkem přijdou jiné starosti. Zatím to musíte vydržet. Zdravím!
doplněno 26.11.23 07:45: Nemáte zač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]