Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otlačená noha z obuvi..co s tím?

Od: loren odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,koupila jsem si vyšší boty na zimu nevím přesně materiál je to takový lesklý. Ve vnitř je kožíšek.
Jedná bota v pohodě jako bych ji ani neměla ale u druhé kde bota končí mám na holenni kosti už modřínu. Fakt nevím čím to je.
Máte někdo zkušenosti s fénováním bot?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli jsou na zip,co takhle ten zip úplně nedopnout naž nahoru?

liska5
hodnocení

0x

Prodává se pěna ve spreji na roztažení obuvi. Mám německou zn. Collonil - stretch za 150,- . Hodně se protřepe a boty se nastříkají zevnitř. Vy si je hned obujete a chodíte v nich, dokud to nevyschne, přičemž si v místě otlaku vložíte ještě něco rozšiřujícího. Nebo obuv navlečete na nějaký upínák... Hledala jsem na tom, jestli nejsou jen na koženou obuv, ale nikde jsem to nenašla.

Místo drahé pěny stačí zadarmo mokráponožka na nohu a obout onu obuv a nosit do vyschnutí. Ovšem nejsem si jist zda toto působí i na ostatní NEkožené materiály !

Když jsem potřebovala rozchodit lodičky, nalila jsem do nich horkou vodu, chvilku nechala "prosáknout", vylila, obula a chodila v nich doma do vyschnutí. Trošku prasárna, vím, ale žádné se mi nerozlepily a druhý den jsem v nich mohla v pohodě vyjít ven. Dnes už bych si lodičky tak leda vystavila :-D už do nich nemusím.

Takže možná by pomohlo obalit tlačící část boty třeba utěrkou, zevnitř i zvenčí, utěrku polít horkou vodou, chvilku nechat navlhnout a pak zkusit vlastní silou okraj boty poroztáhnout. Tazatelka neuvádí materiál, takže tato rada je pouze na jejím uvážení.

liska5

Znám to s ponožkami namočenými do lihu... a v těch kožených lodičkách pak doma chodit. JENŽE tazatelka chce botu rozšířit na lýtku a neví materiál. Tak třeba bandáž a na ni botu obout, aby se roztáhla.. Nebo dovnitř v místě otlaku vlepit do boty něco měkkého.

Tak ono je asi jedno kde bota tlačí jestli na patě, nártu nebo lýtko.ale spíše je několik možností-

a) zkusila některé z našich rad a ...na to napsat zda ji něco pomohlo

b) pomohla si jinak

c) poslední možnost jen trolí, protože žádný doplňující komentář od ní.

loren
hodnocení

Netrolím o víkendu nestíhám odepisovat zkoušela jsem ty ponožky.

Tak to se omlouvám, vyadalo že není zájem o naše rady.

loren
Jedná se o tito boty...a už jsem vyzkoušela snad vše.
Otlačená noha z obuvi..co s tím?
loren
27.11.23 21:25
Otlačená noha z obuvi..co s tím? #2

Povolit šňůrky?

Je taky možné, že bota je k noze příliš "kolmá" a tlačí střihem, ne utažením šňůrek, ale možná to za pokus stojí.

loren
O jedny botě ani nevím jakobych ji měla . Na druhý noze už mám modřínu :( na holení kosti. V tom místě je to hrozný:(

liska5
hodnocení

0x

Je fakt, že každou nohu máme trošičku jinou. U někoho je ten rozdíl i vidět /nejen chodidlo, ale i obvod lýtka/. Přesto bych přeměřila na milimetry díly té boty. Jestli někde není užší, nějaký rozměr kratší než na druhé botě. To by mohl být důvod k reklamaci. Co mám zkušenost, tak buď vymění, ale spíš si boty vezmou na opravu.

okolik
hodnocení

0x

Tyhle tvrdé lesklé boty nepovolí ani náhodou. Podobné také mám. Ovšem bez zipu.

hodnocení

0x

Jak roztáhnout nové boty
wikihow.cz/...

7 způsobů, jak roztáhnout a rozchodit kožené boty
arno.cz/...

Napínáky na obuv
napinaky-na-obuv.heureka./...

okolik

Napínáky na kožené boty ano, ale tyto jsou z umělé hmoty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]