Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máslo místo rostlinného tuku do čokoládové polevy

Od: boban® odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

klasická poleva na například cukroví nebo likiérové špičky atd...Standard je hořká čokoláda a tuk(třeba HERA...) LZE DÁT MÍSTO ROSTLINNÉHO TUKU MÁSLO?

dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

okolik
hodnocení

6x

Ač myšlenka dobrá, tak vás bohužel nepotěším.

Máslo vám nebude držet tvar a v teple se vám sněhuláci rozpláčou. Neztuhne do podoby tuku.

hodnocení

díky,ale to je věc, kteeoru docela nechápu, vždyť máslo má při pokojoové teplotě podobnou tuhost jako ta HERA, nebo ne?

hodnocení

okolik

a stejně třeba takové likérové špice se skldují v chladničce, takže máslo by neměl být problém?

Já bych nepoužívá ani tu Heru,je též měkká. Místo Ivy jsme dávali Omegu.

hodnocení

2x

No mám nakoukaného Pohlreicha a Romana Vaňka.

Kdyby jsi před Vaňkem zmínil Heru, tak tě veme vařečkou po kebuli podobně jako Pohlreich s kečupem :)

Tak jsem se koukl na google a Roman tam má recept, kde je rostliný tuk Iva.

Asi to bude kvalitnější než nějaká Hera. Když to má v receptu...

m.facebook.com/...

Ořechové rohlíčky
Vánoce se opět neodkladně blíží a s nimi sezóna vánočního cukroví. Tak tady pro vás máme jeden námět z naší poslední kuchařky Sladké POKLADY české a moravské kuchyně, kde receptů na vánoční cukroví najdete o hodně víc.

SUROVINY NA TĚSTO
100 g hladké mouky
125 g mletých vlašských ořechů
250 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
125 g změklého másla

NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
100 g hořké čokolády
20 g ztuženého tuku Iva

JEŠTĚ POTŘEBUJETE
formičky ve tvaru rohlíčků

POSTUP
Všechny suroviny na těsto smícháme v robotu dohromady a hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto, které ještě propracujeme rukama a zabalíme do potravinářské fólie. Těsto necháme přes noc rozležet v lednici.
Troubu rozehřejeme na 150 °C.
Těstem vyplníme formičky, vyskládáme je na plech, vložíme
do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Upečené rohlíčky necháme
2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme z formiček a necháme
vychladnout.
Oba konce rohlíčků namočíme do polevy a necháme zaschnout.

NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a ztužený tuk a promícháme metličkou dohladka.

doplněno 24.11.23 12:15:

Takže Hera je ta největší sra*ka, když se dělá ve fabrice se zubní pastou a Ramou :-D

Kde se vyrábí Hera?

V továrně v Nelahozevsi se vyrábí téměř všechny produkty značky Hellmanns a margaríny Rama, Flora, Hera a Perla. Mezi značky Unileveru patří také zubní pasty Signal, zmrzlina Algida, čaje Lipton, kosmetika Dove a další. *blee*

doplněno 24.11.23 12:20:

Hera obsahuje

Složení Palmový tuk, rostlinné oleje (řepkový, slunečnicový, v různém poměru), voda, emulgátor (slunečnicový, lecitin, mono- a diglyceridy mastných kyselin), jedlá sůl (0,2 %), přírodní aroma, kyselina (kyselina mléčná), vitamín (A, D).

Iva obsahuje

Rostlinné tuky /palmové RSPO MB/. Název výrobku: Jedlý tuk rostlinný jednodruhový.

...

Hera je směsicí bor*elu různých tuků, sůl, aroma, kyseliny

Iva je jeden druh tuku bez těch přidaných hnusů.

Tedy jasná volba dle mě. Roman Vaněk měl pravdu. A to jsem googlil 5 minut. Díky @boban e za tvůj dotaz. taky jsem se obohatil vědomostma.;)

hodnocení

mrknu na tu IVU dík

okolik

Jen dodám, Iva je ztužený pokrmový tuk, Takže vhodný na polevy a vytvoří hladkou polevu. Užívá se i na potahování dortů.

Unilever je učiněný poklad a pak se mnozí diví vážným nemocem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]