Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
klasická poleva na například cukroví nebo likiérové špičky atd...Standard je hořká čokoláda a tuk(třeba HERA...) LZE DÁT MÍSTO ROSTLINNÉHO TUKU MÁSLO?
dík
Ač myšlenka dobrá, tak vás bohužel nepotěším.
Máslo vám nebude držet tvar a v teple se vám sněhuláci rozpláčou. Neztuhne do podoby tuku.
díky,ale to je věc, kteeoru docela nechápu, vždyť máslo má při pokojoové teplotě podobnou tuhost jako ta HERA, nebo ne?
okolik
a stejně třeba takové likérové špice se skldují v chladničce, takže máslo by neměl být problém?
No mám nakoukaného Pohlreicha a Romana Vaňka.
Kdyby jsi před Vaňkem zmínil Heru, tak tě veme vařečkou po kebuli podobně jako Pohlreich s kečupem
Tak jsem se koukl na google a Roman tam má recept, kde je rostliný tuk Iva.
Asi to bude kvalitnější než nějaká Hera. Když to má v receptu...
Ořechové rohlíčky
Vánoce se opět neodkladně blíží a s nimi sezóna vánočního cukroví. Tak tady pro vás máme jeden námět z naší poslední kuchařky Sladké POKLADY české a moravské kuchyně, kde receptů na vánoční cukroví najdete o hodně víc.
SUROVINY NA TĚSTO
100 g hladké mouky
125 g mletých vlašských ořechů
250 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
125 g změklého másla
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
100 g hořké čokolády
20 g ztuženého tuku Iva
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
formičky ve tvaru rohlíčků
POSTUP
Všechny suroviny na těsto smícháme v robotu dohromady a hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto, které ještě propracujeme rukama a zabalíme do potravinářské fólie. Těsto necháme přes noc rozležet v lednici.
Troubu rozehřejeme na 150 °C.
Těstem vyplníme formičky, vyskládáme je na plech, vložíme
do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut. Upečené rohlíčky necháme
2 minuty odpočinout, poté je vyklepneme z formiček a necháme
vychladnout.
Oba konce rohlíčků namočíme do polevy a necháme zaschnout.
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a ztužený tuk a promícháme metličkou dohladka.
Takže Hera je ta největší sra*ka, když se dělá ve fabrice se zubní pastou a Ramou
Kde se vyrábí Hera?
V továrně v Nelahozevsi se vyrábí téměř všechny produkty značky Hellmanns a margaríny Rama, Flora, Hera a Perla. Mezi značky Unileveru patří také zubní pasty Signal, zmrzlina Algida, čaje Lipton, kosmetika Dove a další.
Hera obsahuje
Složení Palmový tuk, rostlinné oleje (řepkový, slunečnicový, v různém poměru), voda, emulgátor (slunečnicový, lecitin, mono- a diglyceridy mastných kyselin), jedlá sůl (0,2 %), přírodní aroma, kyselina (kyselina mléčná), vitamín (A, D).
Iva obsahuje
Rostlinné tuky /palmové RSPO MB/. Název výrobku: Jedlý tuk rostlinný jednodruhový.
...
Hera je směsicí bor*elu různých tuků, sůl, aroma, kyseliny
Iva je jeden druh tuku bez těch přidaných hnusů.
Tedy jasná volba dle mě. Roman Vaněk měl pravdu. A to jsem googlil 5 minut. Díky @boban e za tvůj dotaz. taky jsem se obohatil vědomostma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.