Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Polévkové sýrové knedlíčky / nočky

Od: babkazov® odpovědí: 4 změna:
avatar babkazov

V restauraci jsem měla v polévce sýrové nočky. Byly nadýchané, lehoučké, jako obláčky. Na netu jsem našla takové, které dělávám. Ty z restaurace mi přišly, jakoby byly udělané z bílkového sněhu. Nemáte někdo vyzkoušený recept?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Postup je stejný jako na "obyčejné" kapání z polohrubé mouky, jen se místo celého vejce rozšlehá pouze bílek a přidá sýr. Doporučuji nejdřív osolit (lze i opepřit nebo jinak dokořenit dle chuti), pak vmíchat sýr a moukou zahušťovat až nakonec. Jestli je budete dělat poprvé, zavařte si jeden na zkoušku do osolené vařící vody a velikost + hustotu těstíčka případně upravte.

hodnocení

To by mohlo být ono. Jen sníh. Děkuji z radu, vyzkouším

 

hodnocení

2x

Zkuste tyto jsou moc chutné

2 vejce

60 g goudy

100 g hrubé mouky

1 lžíce nasekané pažitky

1 lžíce nasekaného medvědího česneku či česneku podivného

špetka muškátového oříšku

pepř

sůl

hodnocení

Děkuji. Goudu miluji, žádné Ementály nebo co to je, Gouda vede!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]