Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už pečete cukroví? Vanilkové rohlíčky

Od: gumidek® odpovědí: 80 změna:

Ahoj dámy,

už pečete na Vánoce? Nechtěli by jste se pochlubit svými recepty na vanilkové rohlíčky a linecké?

A ještě dotaz, zda jde nějaké cukroví dělat i v remosce. Zkusila třeba některá rohlíčky v remosce? Ve velkém asi ne, ale pár kusů vždy na chuť čerstvé by bylo zajímavé takto připravit.

Jestli to tedy není blbej dotaz, ale rád experimentuji nové postupy.

Díky za postřehy a případné recepty

*mnam* ;)

80 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

okolik
hodnocení

3x

Á našeho broučka honí mlsná:). Blbej dotaz není.

Proč by nešlo připravit pár kousků v remosce? ;)

I v Salente Ario lze spáchat pečení.

Všimla jsem si že jsi vcelku životní gurmán a užil sis, původně jsem si myslela ,že IBD, ale to bylo pro tebe příliš fádní;).

Existují odlehčené směsí pro celiaky jdu se mrknout.

Tak máme doma od EAT fit směs na linecká kolečka bezlepková 400g, vidím vlevo dole v kolečku ocenění Cena Hejtmana Moravskoslezkého kraje. balení by to mohlo stačit , jsou otestovaná a jemná lehká, voňavá a chutná. jen se po nich zaprášilo a s těstem se dobře pracovalo.

Společnost vyrábí i Perníček 400g, také u nás prošel bez debat. Možná i další produkty jsou koukni na stránky.

9.12. 2023 bude prodejní výstava v Letňanech. Celiak.cz

Peču už teď, protože to doma průběžně pořád někdo ujídá.

Co se týká celiakie, já tím netrpím, ale je spousta receptů, kde se dá nahradit pšeničná mouka bezlepkovou a rád to tak dělám, pšeničný mouky je všude až az*palec*
Zkoušel jsem i pohankovy těstoviny - pohanka +xanthan(dávám o hodně víc než píšou dávkování)
okolik

Jáhlová mouka se dá rovněž použít.

hodnocení

Bílá mouka nevadí (vadí žitná). Spíše ty ořechy a kakao. Takže pracky, čokoláda, úly, kokosové kakaové kuličky, atd... vpodstatě škrtlý, ale těch rohlíčků se nevzdám a docela to snesu. Takže bílé, jemné "bezezbytku" snězené :-D.

Já byl ovšem odmalička na tythle druhy a ořechové či kakaové jsme moc rád neměl,a le rohlíčků šlo spást tuny.

Dnes akorát ten cukr na střeva, ale pokud se člověk krotí, tak to ublíží stejně jako alkohol (v mini míře nijak).

...

Spíš mě zajímá ta remoska a nějaké recepty. Já už bych si dosadil, případně poupravil. Jen nakopnout nějakým základem co funguje a chutná. A remosky nemají regulaci teploty. Tedy alespoň né ta moje a pečou nerovnoměrně ty z oknem (střed po oknem vpodstatě neudělají, ale třeba na bábobky se prodává kovovej jehlan, aby tam těsto u středu nebylo a udělá se kruh a ten se povede).

Mlsná honí no...*jasne* A svoje čerstvé je lepší než prefabrikát.

@gumidek
To nedopekani u remosky kvůli okynku jsem řešil prikrytim ocelové poklice na víko remosky, ale šla by i skleněná, tím se nebude to sklo tak ochlazovat.
hodnocení

Trochu mě zaujalo to Salente Ario. Snad to nebude pro mě tak raketová věda...*co*:)

okolik

Oříšky do rohlíčků bys mohl jako ,, za války ,, opražit ovesné vločky nahrazovaly se tím oříšky. Pokud ti vločky nečiní obtíže.

Salente máme v rodině jedno darované k narozkám příbuzné, akorát tehdy jen Cuco. Naházíš, nastavíš, zapneš a když je hotovo, samo vypne. Za 30 minut roštěná.

Ale uvažuje se o dalším exponátu Salente Ario s nakupem současně náhradní vnitřní misky s madly .Možná by se zvládlo, použtí rovnou dvou stejných vniřních misek na pečení. Lichotí mi vnitřní nerez, dobře se v hrnci udržuje. To jen takový poznatek.

okolik

Posílám pastvu pro chuťové pohárky*placni*

Nepečený jáhlový /...

hodnocení

Vlašský ořechy, pokud jsou na jemný prášek až pastu jsou vpodstatě OK, ale nejde to každý den a jako náplň třeba v buchtě. Ale jako složka v rohlíčku do těsta by to asi nevadilo.

Perník, skořice, kakao... nelze

Ale kouká se na to pěkně :-D

Spíš čekám nějaký ten rohlíčkový recept, ale zdejší dámy to asi mají jako rodinné zlato.*mala*

okolik

Mrkni na ty stránky pořádně vpravo je nabídka receptů někde tam je vánoní cukroví i rohlíčky někdo zmiňuje.

Zkoušela jsem dost receptů ze stránky a jsou dobré.

Někde jsou tam jáhly jako strůdl. To mi chutnalo, jenže ty zas skořice...nee

No tak budeš Coperfildit.

hodnocení

Každopádně Okoli moc díky za nasměrování ;)

okolik
Je ten hrnec Salente Ario v něčem lepší než ostatní elektrický hrnce?
liska5

Jsem taky rohlíčková. Když nic, tak aspoň ty. Já je ale neobaluju bohatě v cukru, jen trošku prosypu vanilkový cukrem. Nechutnají mi všechny přeslazené druhy. Ze všech mlsů nejraději kokosové bezé se šlehačkou.

okolik

Gumi, hlavně až napečeš,*haha*důrazně upozorňuji, nepouštěj k sobě lišku.

Nezapomeň, je nebezpečná, zrušili jim cukrárnu.*smich2*

Je více stránek s bezlepkovým pečivem, klidně mrkni i na Celiak.cz taky tam něco je.

Jeden čásek jsem dost používala, ale konkrétně mě nyní nenapadá odkaz.

bobann
lisko, většina receptů je preslazenych, třeba na bábovku jsem dal 1/3cukru a bylo to v pohodě
hodnocení

Taky to neprocukrovámám. A linecké mám raději béžové necukrované s marmeládou.

Okolik... ani Lišku, ani Vlka :-D

bobann
Gumajsi, dobrý by byl myslím šípkovy dzem na to linecký. Docela mi chutnal, ale pak jsem dal do marmelády hřebíček a pak to chutnalo jak rajská.
V podstatě uvaris šipky(bez bubaku) v troše vody doměkka, pak rozmixujes a naredis vodou tak, aby to šlo pasirovat přes síto (naredit docela dost jako omáčku), pak můžeš přidat cukr a na nejmenší plamen redukujes do požadovaného zhoustnuti
hodnocení

To né. Mám už nachystanou meruňkovou (nejsou tam semínka)

hodnocení

2x

Když vanilkové rohlíčky, tak dat pravou vanilu koupit vanilkový lusk
Chtěl bych zkusit rohlíčky pomocí formy, jestli by to bylo tak jednodušší než je tvarovat prstama
doplněno 17.11.23 18:51: V remosce by neměl být problém, ale nezkoušeli jsme.
Zajímavý je, že jsme zkoušeli rohlíčky i z mletých arasidu a nepoznal to ani jeden kdo ochutnala (a)
hodnocení

Tvl arašídy? To zní zajímavě *zmateny**palec*

hodnocení

Zas by asi nebyl problém vyrobit k remosce regulaci s teplotním čidlem.

Problém je spíš v tom vaření. Ale už to není takový problém jako před 2 lety. Učím se.;)

okolik

Gumídku, ty arašidy podzemnici olejnou bych ti asi nedoporučila.

hodnocení

No já se arašídům vyhejbám k vůli tomu, že po rozkousání jsou špatně stravitelné a ostré (mechanicky).

Ale ještě jsem nezkoušel umleté až téměř pustí tuk. To je tak 50:50.*co*

okolik

Přesně to jsem měla na mysli v podstatě mechanicky podoba se žitným chlebem a tučňák k tomu. Já bych do toho u tebe nešla.

Moje mamka dělávala jkésí pečivo vánoční z arašidů a já chodila obloukem. Nejsou moje Metaverze.*ticho*

liska5

U arašídů je problém, aby neobsahovaly plísně. Já si občas koupím v drogerii DM Bio Erdnussmus, arašídová pasta. mají i s kousky, ale já ráda tu hladkou. Jsem krevni skupina AB, které jediné by měly arašídy prospívat, tak je sem tam mlsám. Jinak kvůli pár čerstvým rohlíčkům roztápět remosku nemá smysl, nota bene, když nejlepší jsou uležené.

Jo, a ještě nepeču, budu mít hlavně nepečené, ořechy sušené ovoce. Ovšem naproti v baráku se zbláznili a divoce jim blikají barevné řetězy na balkoně.

My z arasídů rohlíčky občas děláváme, ale mimo Vànoce, třeba v létě. Takové rychlé překvapení, návštěvy koukají, jestli jsme se nezbláznili. A chutnají nám.
liska5

Do hmoty na marokánky arašídy někdy přimíchám. Ty nesolené samozřejmě.

hodnocení

2x

Mám tu trochu víc vlašských ořechů, ořechové cukroví patří mezi nejoblíbenější.

Ale ještě jsem nepekla. Jenom jsem strašně dlouho chtěla zkusit ořechy v karamelu. Tak to se mi konečně podařilo. Nj, jenže jsem ochutnávala až do úplného konce. Byly dobré. Byly.

okolik

Aknelko supr nápad, ale Gumidek může očechy pouze ojediněle a nárazově. Věškeré plody a semínka mu činí obtíže.

liska5

Možná jako hladkou pastu. Z něktrých druhů ořechů jsem viděla v drogerii Dm. Kouknu tam dneska a sdělím.

okolik

Lišákusi, Gumídek pokud použije pastu z ořechů bude se na její tvorbě podílet sám. On jich zas tam moc nemůže. Nejlepší náhrada bude pro něj výše uvedené opražené ovesné vločky a poté rozmixovat napadrť.

Rádci, on nemůže mastné tučné, slupky z ovoce a zeleniny, semínka jádra ve velmi omezeném množství ve specíální úpravě.

liska5

Tak jsem byla kouknout na ty Bio ořechové pasty. Kromě zmiňované nejlevnější arašídové, co vlastně ani není z ořechů, mají momentálně ještě mandlovou bílou a hnědou - Mandelmus a pak z kešu - Cashewmus. Cena kolem 180 Kč za 250g.. Tuku je v nich pochopiteně dost, tvoří zhruba pětinu..Cena by mne zabrzdila, to už bych zkusila sama namixovat. Problém ale vidím v tom, že by ty ultrajemné částečky, stejně jako u smoothie, snáze pronikaly do nemocné střevní stěny. Sice to nejsou zrníčka, co by kartáčovala sliznici střeva, ale všudyvlezlé molekuly.

hodnocení

Na druhou stranu rohlíček není mastně tučnej jako husa či kačena. Té se vyhejbám jako čert křížem, ale rohlíček zvládnu vez újmy. Akorát ten prefabrikovanej mi moc už nejede a učím se vlastní.

Vymleté vlašské ořechy do pasty jsou ok :)

liska5

Napíšu svůj recept, neb vidím, že se od bimbam liším tím, že dávám žloutky. 36 dkg hl.mouky, 24 dkg másla, 3 žloutky, 7,5 dkg cukru moučka, 15 dkg mletých lískových oříšků nebo vlašáků /z nich se zdají rohlíčky křehčí/. Tvořím hady tenké jak můj malíček a krájím na kousky asi 6 cm dlouhé, ohnu a dávám na plech. Peču ve vyhřáté troubě zhruba 15 min. při teplotě 160°C. Sleduji, jak růžoví až zlátnou. Pak je sesunu a posypu za tepla vanilk.cukrem. Já bez moučkového. Nemám ráda tu bílou vrstvu. Pomalejší pečení, spíš sušení, způsobí, že rohlíčky jsou jíškovaté /strukturou i chutí/.

okolik

Tak a pro názornost, nám ukaž liško ten tenký maliček a tu troubu:-D.

hodnocení

liska5 dík

hodnocení

2x

Protože budu mít příští a přespříští víkend velká rodinná setkání, ze kterých jsem předem dost nervní, nemám na Vánoce a vánoční cukroví zatím ani pomyšlení. Už z toho důvodu začínám s pečením cukroví někdy po Mikuláši.

Víc než deset let peču rohlíčky podle receptu, který jsem získala od bývalé zdejší rádkyně. 100 g neloupaných mandlí roztříštěných ve strojku na tříštění, 240 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 200 g másla. Těsto nedávám do formiček, ale protlačuji na strojku na maso.

V remosce nehodlám vánoční cukroví zkoušet péct. U masa a zeleniny běžně zkouším a improvizuji, u cukroví se poměrně přísně držím receptů. Většina receptů je na dávku, která by se do remosky nevešla. Pokud je v receptu vejce, nechtělo by se mi to nějak půlit a jinak všelijak přepočítávat. Také si v klidu připravím druhý plech, zatímco u remosky bych musela čekat, až nádoba vychladne.

Toto není blbý dotaz! :)

okolik

Bimbam, existuje možnost, že G nemá troubu pouze dvouvařič, proto se ptá.

A upeče si pro radost z tvorby. Někteří muži to tak mají, jako relax.

Okolik, všechno je možné. Gumidek si přál odpovědi na čas pečení, recept a zkušenosti s remoskou. Všechno jsem mu zodpověděla. Však on už si s tím nějak poradí :).

hodnocení

@bimbam... a konečně jsem se dočkal. Díky *palec*

Budu to taky protlačovat těsto kalsickým mlýnkem s tvořítkem. Nechce se mi to válet. Trouba je, akorát bych chtěl zkusit i experiment, zda to umí i remoska. U té remosky jsem byl trochu na pochybách, protože na rohlíčky je prý nějaká menší teplota a těsto se vpostatě suší a snadno spálí.

Jaká je zhruba teplota a čas? V klasické troubě obě spirály nebo jen horní či jen dolní?

V receptu mám doporučeno péct na 175 - 180 stupňů, 10 - 15 minut. Zapínám obě spirály, horní i spodní. Při pečení často nakukuji a kontroluji očima. Na tvarovací liště ke strojku vybírám jen takovou kytičku s rovným spodkem. Ostatní tvary se mi neosvědčily. Za ty roky se tak dvakrát stalo, že rohlíček nešel vytvarovat do obloučku. Ještě nepečený se při ohýbání lámal. Tak jsem napekla jen rovné tyčinky.

Když Vás ta remoska tak láká, tak proč nenapéct většinu v troubě a pár kousků zkušebně v remosce?

hodnocení

Asi to tak dopadne. Zbytek test Remoska.

Z 90% bych rád čekam spíše ty recepty s poměry co komu chutná a dělá.;)

Co si pamatuju z dětství, kdy jsem v kuchyni vypomáal točit lýnkem a tak, tak jsme používaly tento tvar.

Ten č.4 co trčí mimo jako předposlední. Dal se i ohnout.

Už pečete cukroví? Vanilkové rohlíčky

Ano, ten tvar mezi "královskou korunou" a kolečkem. Zajímavé, já na liště nemám kolečko, ale srdíčko.

JIstě si nás bude poměrně hodně přát vědět, jak to v té remosce dopadlo.

hodnocení

Zpětná vazba bude.;) Zatím sbírám dostatek receptů, abych věděl čím to každý vylkepšuje a co jsou základní suroviny.

Taky co si pamatuji máma dávala kouli těsta v alobalu na chodbu odležet do druhého či třetího dne. N2kdy i dýl, pokud byla koule na linecké, pracky, atd... a dostala přednost ta na pečení.

Má to smysl? Poznám to na chutí to odležení (pozitivně či spíše negativně?).

liska5

Tady ani tak nejde o chuť. To uložení do chladu by se mělo promítnout spíš do propojení složek těsta a lepší "soudržnosti" hotového cukroví..

O tom odložení koule těsta do chladu (já dávám na 1-2 dny do ledničky) a o obalování horkých, přímo z plechu odebíraných rohlíčků v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým (často vanilinovým) cukrem jsem nepsala. To mi přišlo jaksi samozřejmé. Těsta se po zpracování odkládají kvůli dobrému propojení všeho běžně. Dnes už jsou zpracovaná těsta i v prodeji. A ta mohou v regálech ležet i delší dobu.

okolik
hodnocení

0x

Ta směs od EAT na lineťáky nebyla vůbec cukrovaná a fakt byly dobré. Jen slepené marmoškou asi nějakou domácí navinulou, pikantní.

bobann
Koukal jsem na směs EAT a cukrovana je.
Směs obsahuje 25% monosacharidů.
Po přidání másla ke směsi a 2zloutku bude mít směs hotové těsto cca 620gr a podíl cukru v testu bude cca 100gr
Takže cukru bude cca 2x měně jak klasika=>1/6 cukru z pečiva

julie12345
hodnocení

0x
Promiňte, rohlíčky jsou z tučných ořechů a másla. To chcete jíst na svátky měsíc a půl staré cukroví? Jak to uchováte, aby bylo lahodné a nenačuchlo? A abyste se z toho starého pak nepotentovali? U nás se jedlo cukroví poprvé na Štědrý den, tak mě berou mory, když čtu o tak brzkém pečení. Dnes jsou receptury, že lze upéct vše hned křehké a ihned konzumovatelné... Já teď kupuju dárky a tak, na Advent lehce vyzdobím a v půlce prosince teprve něco peču, to už mám klid a ladím se s koledama. Mně přijde krom adventního věnce uvalené i to svícení světýlky kdesik měsíc předem...
hodnocení

Já toho nechci péct na siláž. Nějaký recept a trochu zkusit teď a pak třeba až na Vánoce druhý plech.

Rohlíčky jím celoročně, ale ty kupované. Třeba 3x - 4x do roka mám chuť.

Stejně jako někdo jí bramborový salát nebo kapra i v jiné dny nežli přes Vánoční svátky. Na tom není nic divného. Nebo je? Tak jsem divný. *smich*

liska5
hodnocení

0x

Já přejala harmonogram tchyně, která začínala s pečením vánočního cukroví vždy 10.prosince. I tak se toho zďoblo hodně před Vánocemi. Ono už to po svátcích tolik nechutná.

hodnocení

*mnam*Mě chutnají rohlíčky celoročně. Klidně jako čajové pečivo.

okolik

Gumi, ty ritualisto*smich*

kdybys chtěl mohu se na tebe někdy mrknout, když na email popíšes nej obtíže.

Boban EAT jsem pojala jako ostatní, že není třeba nadále sladit- cukrovat.

okolik

Krásně nám všichni napsali jak probíhají přípravy na svátky a po recepisech ani památky.*cteni**pivo*

Eště, že mě máš už jen zazpívat:-D.

hodnocení

Nése-em Vám nóviíny...*vtip*

okolik
19.11.23 10:32

okolik
hodnocení

0x

Už od odpoledne mám chuť na pravé Mini Risinen Brotchen takové ty vláčné se šťavnatými roznkami z Rewe.

Gumídek půjde klečet na hrách.

Umí někdo?

hodnocení

Pořád lepší nežli mě ho nutit jíst *smich*

okolik

Ty skopčáci jsou stejně divný když běžný chléb , vánočka či bochánek je Brotcher ( chléb).

liska5

Nejhorší je ta štola přetrvanlivá v tlusté vrstvě mastného moučkovího cukru. To je za trest! Zato náš domácí biskupský chebíček je paráda. Ten by ale nesvědčil Gumídkovi *nevi*

hodnocení

Domácí Vánočka mi kdysi chutnala. Ale čím jsem starší, tak spíše maso (RH 0+). Štola mi nepřišla chutná nikdy. Taková hmota na zaplácnutí v žaludku.

okolik

Já vyznavačem vánočky - nikdy*blee*. Suché, škrábe v krku, ble.

Tyhle bochánky jsou takové jemné a vláčné 33% rozinek, síla.

Někde mám sáček mrknu na složení.

liska5

Když jste 0 Rh+, tak kvalitní masíčka a domácí paštičky. Pro tuto skupinu jsou nejvhodnější, nejstravitelnější: hovězí, skopové, zvěřina a od všeho vnitřnosti. Ze zeleniny kořenová a taková, co dozrává na podzim, jako červená řepa, křen, mrkev, celer, podzemní část pórku, červená a žlutá paprika, kapusta,sádlo a olivový olej... Už ne ovoce, mléko, obiloviny, luštěniny. Jogurt mírně na dochucení.

eli
hodnocení

0x
U nás už cukroví nechtějí. Loni 16druhú,letos prý pouze perníčky a rohlíčky dále dcera teenager chce "zdravější verzi "zobu.Takže nou stres.
hodnocení

A co je ta zdravější verze zobu?

liska5

Tak jim naaranžujte různé ořechy, kousky kokosu, sušené ovoce a křížaly a proložte hořkými pralinkami od Lindt, a je to! Já to tak dělám.

okolik
hodnocení

0x

Asi Raw strava?*nevi*

okolik
hodnocení

0x

Tady jsem ti našla,, Rafťáky,, vanilkové rohlíčky, ale jestli u tebe projdou netuším.

Vanilkové rohlíčky
Suroviny: 150 g bio a raw kešu oříšků, 250 g bio strouhaného kokosu, 4 polévkové lžíce kokosového palmového cukru, 2 čajové lžičky vanilkyPostup: V mixéru rozmixujeme všechny ingredience, vytvoříme těsto. Z něj ručně vyválíme či vykrájíme rohlíčky. Ty potom sušíme v sušičce při teplotě 42 stupňů. Rohlíčky by měly být usušené a připravené k podávání do 18 hodin. Alternativou může být tuhnutí v mrazáku cca 1 hodinu.

hodnocení

Moc děkuji, ale já bych taky rád, aby to mělo i chuť. Chybí mi tam máslo a žloutky.

Ono je sice něco zakázané, ale každý snáší různé potraviny jinak. taky v jaké množství a jak často.

Zde jsem vpohodě. Takže když pro radost a chuť a né na siláž a nesníst plech u televize, tak bych rád, abych si i pochutnal a nechutnalo to jako dřevěný písek ;)

Ale budu zkoušet všechny chutě ;)

okolik

Raftáci nebyla má invence, nabízelo prostředí intu.

Dokonce jsem našla Linecké s okýnkem z rozpuštěných Bon-Par vypadalo to moc pěkně, ale zůstanu věrná domácí marmeládě.

Třeba se zde někdo ozve, kdo zkoušel?

hodnocení

To bych nejedl prefabrikovnej tvrdej bonbon v domácím lineckém. To si můžu rovnou dát na kapra plátek slaniny.

okolik

Ani já ne, zalít Líňo nějakým svinstvíčkem, z kdo ví čeho vlastně. Sice na pohled efektní.

A nyní jsi mi připomněl, když byly tyto bonbóny hitem, Tak mě smrděly:-D*alene*, prostě se z nich linula nějaká mrtvola, již tehdy*smich2*.

*palec*

hodnocení

Jako kluk jsem neměl rád ty čokoládky s náplní na stromku ve tvaru rybičky ve staniolu. Kousl jsem a v puse vytekl ten bo*del a musel jsem tu pachuť vždy něčím zapít. Raději jsem měl arabesky.

liska5

My jako děcka jsme jim říkali "nudláky". Taky je nikdo nechtěl. Takové kolekce jsme dostávali v práci, ty byly za trest. Já je většinou darovala a koupila pořádné čokoládky a ty želatinové citronové a pomerančové.

22.11.23 10:50
hodnocení

*znalost*Brrr

liska5

Děcka jsou holt upřímější...Nazvou to, jak to vidí...*smich*

okolik

Děti, ale fuj kolikrát nudláky, jak byly navrstvené na sobě ty kolekce, byly rybky prasklé a rýma venku a zaschlá*smich*.

hodnocení

Holki, mě se dělá blbě jen na to pomyslím *blee*

*smich*

Bez kolekce by to snad ani Orion neprodal :)

okolik
hodnocení

0x

Gumídku, jsem stylová,mám linecké Grean deel přidal jsem do vrchní vrstvy těsta Matchu. Tak doufám, že jsou Co2 neutrál.*smich*:-D:)

hodnocení

Mě se nahrnula práce, že si hrát s rohlíčky zatím není čas :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]