Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Švédský kolac?

Od: aja1946® odpovědí: 15 změna:
Mám ho moc ráda, ale je to cukrová bomba. Zajímalo by mě, zda by šel upeci s náhradním sladidla, jakým. Na těsto se dává 3/4 hrnku, náhražky by asi muselo být méně, ale nevím, zda by to nezkazilo těsto. Tvaroh jako náplň už by se ošidit dal, děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

prostě dejte cukru jen polovinu - dělám to běžně .

jp
hodnocení

5x

Jasně, cukru dám přiměřeně, podle své chuti a neřídím se tupě receptem. Sladidlo bych určitě nedala. Dělám švédský sypaný koláč a sladím od oka, jako vše ostatní.

okolik
hodnocení

1x

Nikdy jsem nepekla švédský koláč , neznám a po shlédnutí ingradiencí, by mne nejen nelákal, ani by nebyl pro mne vhodný. Ale to je můj boj.

Nicméně, pojďme k otázce 3 hrnky cukru je skutečně mnoho. Změnilo by se něco?, Ajo pokud byste nahradila obrovské množství cukru ve vaší oblíbení pochoutce skořicí?

Upravuje toitž hladinu cukru v krvi. A proč nabízím náhradní variantu obměnit část cukru skořicí.Skořice má schopnost nahradit sladkou chuť např. v závinu?

3 hrnky cukru jsem našla v receptu.

jp

Tazatelka píše 3/4 hrnku, to nejsou 3 hrnky, ale třičtvrtě.

okolik

Chápu množství cukru, její recept neznám . Na intu v receptu byly 3 hrnky OK.

hodnocení

Čtěte pořádně, 3/4 a je skutečně výborný zvlášť uleženy nebo z mrazáku
okolik

o voze o koze

lzes

okolik - dej odkaz na ten recept se třemi hrnky cukru *bzum* blbce si dělej z někoho jinýho

hodnocení

1x
@aja1946
Paní Ájo, rád bych viděl a zkusil ten recept, když to tK moc chválit :)
Myslím, že taková Česká strouhana buchta nebude horší

hodnocení

0x
@aja1946
O jaký recept se přesně jedná? Dejte na něj odkaz
doplněno 05.11.23 18:17: Proč děláte vědu?
Do těsta dejte méně cukru a tvarohovou náplň stáhněte s cukrem či nejvíc to jde, chce to ochutnávat za syrova tu náplň. Překvapí vás, jak moc lze snížit cukru. Dal bych MOUČKOVÝ CUKR DO NÁPLNĚ.
Já myslel že to není bůh ví jaký recept a taková obyčejná buchta probůch Probůh probíhá probuxb probůh pro u *zed*
doplněno 05.11.23 18:18: @aja1946
má odpověď je nejlepší
*palec*
hodnocení

Není to obyčejná buchta, je TP přímo lahůdka
@aja1946
Tak mi napište recept nebo dejte přímo odkaz podle kterého pečete. Pak napíšu jestli je dobrý nebo ne :)

100 lidí 100 chutí, u nás nechutná. Je prostě normální ,že všem nechutná všechno...

farm
hodnocení

0x

Vtip, ten hlavní, je asi v tom "drobenkovém těstě". Takže by to se sladidlem nevyznělo. Možná by šlo jenom ubrat cukru (místo 3:1 dát 3:1/2 hrnku v těstě a 1/2 dát i v náplni). Místo cukru se mi vidí na promlsání dát např. mleté ořechy...*mnam*

(Recept chybí, je příjemně jednoduchý. Pečeme 30 minut, upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí vyjít suchá. Těsto: 3 hrnek polohrubá mouka, 1 hrnek cukr krupice, 1 balení prášek do pečiva, máslo 250g na pokladení (nebo Hery) na povrch koláče. Náplň: 3 balení měkký tvaroh, 3 ks vejce, 1 hrnek cukr krupice, 0,50l mléko, 2 lžíce citronové šťávy, rozinky, kandované ovoce, ořechy)

doplněno 06.11.23 13:15:

V některých receptech je ještě na tvarohu vrstva jablek a v náplni vanilkový cukr nebo v. puding. A docela labužnicky vypadá i tenhle recept: thepelikans.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Část cukru nahrazuji strouhaným kokosem. Ten tvaroh to stmelí, zejména když se do něj vmíchá vajíčko. Tam stačí jen vanilkový cukr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]