Nejste přihlášen/a.
Koření žádný, jenom cukr. Musí vyniknout pravá chuť šípku.
Příprava šípkové marmelády
Libovolné množství šípků omyjte a odstraňte z nich všechno, co vám vadí. Čisté plody nasypejte do hrnce a polijte vodou, ale jen takovým množstvím, aby je bylo možné rozvařit. Šípky musejí být měkké, ale není nutné rozvařit je na kaši. Rozmixujte je tyčovým mixérem a přepasírujte přes sítko nebo gázu.
Přepasírovanou hmotu budete nyní zahřívat společně s cukrem. Na čtyři odměrky šípkového protlaku budete potřebovat jednu odměrku cukru. Zahřívejte a míchejte, aby se marmeláda nepřipalovala.
Na chladném talířku udělejte vařečkou pár kapek marmelády a za chvilku zkontrolujte, zda tuhne. Pokud je stále příliš řídká, nechejte za stálého míchání ještě vodu odpařit. Ochutnejte a případně přidejte cukr.
Ještě horkou marmeládou plňte čisté sklenice, uzavřete a otočte hned víkem dolů.
Obávám se, že Szygidium aromaticum ( Hřebíčkovec) nebo Eugenia jamboza se chuti, jen tak nepustí...aromaticum má již v názvu.
Kolik jste jich použil na jaké množství?
Nic se do marmelády nedává, je chutná taková jaká je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.