Dobrý den, moje mamka zavařovala/sterilizovala do sklenic nastrouhaná jablka - bez vody, bez cukru. Potom v zimním období je používala na štrůdl/závin. Sice to není sladká marmeláda, ale třeba Vás to zajímat k vyzkoušení bude. Zdravím! doplněno 30.10.23 12:36: Do té sklenice se musí syrová, nastrouhaná jablka pořádně nacpat, protože po sterilizaci se obsah opticky zmenší a zhnědne (to není závada).
Když mám hodně jablek, tak dělám především křížaly. Neloupat, jen asi na šestiny a vykrojit jadřinec a dát sušit. To se líp bere ven, než nějaký kompot. A taky si dělám náplně do štrúdlů. Jablka na malé plátky, ořechy, rozinky, skořici a sáčkuju do mražáku. Strouhané bývají rozbředlé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.