Zdravim, Zajimal by me vas nazor - moje ex vozi nase spolecne dite (v autosedacce) autem, kdyz ale jezdi na kratsi vzdalenosti (par km) a podle svych slov tricitkou, tak nevnima jako dulezite dite poutat (tvrdi, ze pripoutat jde spatne). Co vy si o tom myslite? Diky.
Myslím si, že je to nezodpovědná a hloupá kráva a že bych jí rázně domluvil, pokud tedy ještě chcete vidět svoje dítě na živu. Sorry za ty slova, ale tohle je úplně na hlavu a takovou tupost nesnáším.
Nemáte někoho známého u policie? Jestli si ženská nedá opakovaně poradit od Vás, tak bych mu řekla, kde si ji odchytí s nepřipoutaným děckem a pokutují.
Myslim, zě je dospělá a svéprávná, jistě zvážila všechna rizika a jejich pravděpodobnosti a rozhodla se je přijmout včetně případných následků. Proto nemá smysl ji nic "vysvětlovat". V Americe je nepřipínání dětí celkem rozšířené, aspoň co vím v twin cities na to pořádají kampaně, protože následkem toho se často samotné starší děti odmitají poutat.
A jako taková si muže jezdit sama jak chce, ale pokud se jedná o jiného tvora jako je dítě, tak by měla poskytnout maximální ochranu. Nehledě na to, že to dítě není pouze její.
Při nárazu třeba z boku, kdy může řidič jet třeba i 70 km za hodinu to týmu dítěti může zlomit krční páteř, zlomit váz, ale i naráz zezadu, zepředu,... Tvoje ex je kravka
Osobně mi to přijde jako absolutní nezodpovědnost vůči dítěti.
Ukázal bych ji např.
Keeping children safe in crashes: Overview - YouTube a velmi důrazně upozornil, že nemusí bourat jen ona ale může kdokoli nabourat i do ní. A problémy s poutáním pro mě nejsou omluvou, pouze chabou výmluvou.
vikos*
A tady ještě krásný příklad přímo z kamery v taxíku s bočním nárazem
youtu.be/...
Tu měl prcek štěstí, že náraz byl asi na "správné"místo a jako airbag posloužila mamka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.