Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jíte rádi sladkokyselou omáčku?
Děláte raději vlastní nebo kupujete?
Pokud kupujete, která je nejlepší?
Pokud děláte vlastní, jak ji děláte?
Děkuji.
Jedině sama dělám. Rajská, koprovka, křenová, znojemská, ... Kupovat jako polotovar mne ani nenapadlo, ale v restauraci si občas některou z nich dám.
Koukám, že požadujete recept. Tak třeba na koprovku: Nejdřív si nasekám kopr. Pak do hodně horké osolené vody s octem opatrně vyklepnu vajíčko /otevřu nad hladinou/ a až mu ztuhne povrch tak povařím, aby bylo co nejvíc celistvé. Půl dávky mléka dám vařit, do druhé rozvedlám hl. mouku, asi lžíci na osobu, trochu cukru a soli. Až se mléko v kastrolu začne vařit vleju do něj to s tou moukou a míchám, až to zhoustne. Krátce povařím, vypnu vařič a nasypu a zamíchám do toho kopr. Ocet si dáváme každý až na talíři, jelikož někdo to rád bez octa.
Někdo dělá základ z máslové jíšky, tohle je méně kalorické.
Tak už jsem chytřejší. Recepty podle Romana Pauluse bývají výborné. Dělala jsem podle něj boršč a vyšel mi nejlepší, jaký jsem kdy jedla.
Také jsem chápala dotaz jako žádost o recept na tř. rajskou, koprovou, svíčkovou a j. Dosud jsme si všechno vařili doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.