Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší sladkokyselá omáčka

Od: omacka odpovědí: 7 změna:

Zdravím, jíte rádi sladkokyselou omáčku?

Děláte raději vlastní nebo kupujete?

Pokud kupujete, která je nejlepší?

Pokud děláte vlastní, jak ji děláte?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Jedině sama dělám. Rajská, koprovka, křenová, znojemská, ... Kupovat jako polotovar mne ani nenapadlo, ale v restauraci si občas některou z nich dám.

okolik

Liško, tázající myslel ochucovadlo sladkokyselou omáčku s feferonkami.

liska5

Koukám, že požadujete recept. Tak třeba na koprovku: Nejdřív si nasekám kopr. Pak do hodně horké osolené vody s octem opatrně vyklepnu vajíčko /otevřu nad hladinou/ a až mu ztuhne povrch tak povařím, aby bylo co nejvíc celistvé. Půl dávky mléka dám vařit, do druhé rozvedlám hl. mouku, asi lžíci na osobu, trochu cukru a soli. Až se mléko v kastrolu začne vařit vleju do něj to s tou moukou a míchám, až to zhoustne. Krátce povařím, vypnu vařič a nasypu a zamíchám do toho kopr. Ocet si dáváme každý až na talíři, jelikož někdo to rád bez octa.

Někdo dělá základ z máslové jíšky, tohle je méně kalorické.

liska5

Okolíku, z čeho jsem to měla vyčíst? Tyhle jsou taky sladkokyselé. ...Tak má tazatelka aspoň recept.

gevin
hodnocení

0x
Tazatelce nejde o žádnou koprovku nebo znojemskou, ale o toto:

nebo toto:
iplody.cz/...
liska5

Tak už jsem chytřejší. Recepty podle Romana Pauluse bývají výborné. Dělala jsem podle něj boršč a vyšel mi nejlepší, jaký jsem kdy jedla.

Také jsem chápala dotaz jako žádost o recept na tř. rajskou, koprovou, svíčkovou a j. Dosud jsme si všechno vařili doma.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]