Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava vajec

Od: libuse® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, v ledničce mi zmrzlo 10 uvařených vajec.

Co se s nimi dá udělat, třeba vaječná tlečenka?

Poraďte mi někdo prosím.

Děkuji Libuše

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vajíčka natvrdo se nemrazí, pak jsou tvrdá, vodnatá, gumová, někdo by se to i bál jíst. Asi není žádné smysluplné využití. Mohou se mrazit uvažené žloutky, ale ne bílky, tedy ne celé vajíčka.

liska5
hodnocení

2x

S poněkud divným pocitem bych zkusila třeba ze dvou vajec pomazánku, jestli to bude jedlé. Vejce snad nebudou stará? Vejce nasekat nadrobno, lžíci másla, lžíci hořčice, sardelovou pastu, která to osolí a přidá chuť. Tu po troškách přidávat. Když to bude moc slané přidáte další vajíčko a máslo. Tohle vidličkou hodně pomačkat. Pomazánku zdobit zelenou petrželkou.

hodnocení

0x

V ledničce zmrzlo? No nic :). Oloupala jste jedno už rozmražené? Jak to vypadá? I když se mi nikdy nic podobného nepřihodilo, tak bych k vejcům uvařila čočku nebo špenát.

hodnocení

0x
Ze žloudků vraní oka.
liska5

Jak to vypadá? Z vajíček znám jen volská oka..Jenže tahle přemrzlá vejce jsou už vařená.

Vraní oko je ta modrá jedovatá lesní bobule uprostřed čtyř listů.*nevi*

@liska5 - Taky mě to zaujalo a hele Vraní oka ** :: M/...

liska5

Takže nepečené cukroví*mnam*...

pb®
hodnocení

0x
Obětovala bych těch 30Kč a vejce vyhodila, pokud nemáte drůbež, která by to snědla. Ale proč si kvůli pár korunám kazit svůj žaludek? Zdraví má snad větší cenu, než pár desetikorun. Někdy se holt zadaří, že se jídlo v lednici nedopatřením přimáčkne na zadní stěnu a přimrzne, či se hýbne kolečkem, nebo lednice porouchá a zmrzne v ní i to, co nechceme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]