Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená stálobarevné prádlo

Od: kasper® odpovědí: 5 změna:

zdravím ,

co znamená stálobarevné prádlo. (jsem chlap )

děkují

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Prádlo, které při praní nepouští barvu a tedy by nemělo obarvit ostatní prádlo. Kromě toho by barva neměla tolik podléhat blednutí.

okolik

Obyčejně je nejlépe při prvním praní zkusit zda oděv nepouší barvu ručně přeprat. Riskantní a rizikové většinou bývají červené materiály.

hodnocení

1x

Pro jistotu můžete v drogerii nebo třeba v Lidlu zakoupit ubrousky proti obarvení. Je to malá krabička takto nadepsaná, když mám nový kousek a nejsem si jista jeho stálobarevností, přidám ubrousek. Jsme dva a od jedné barvy pračku nenastřádám, nebo za hodně dlouho.

liska5
hodnocení

0x

Proto je dobré prát spolu stejnobarevné,... nebo aspoň světlé a tmavé zvléšť..

okolik

Podělím se o svoji zkušenost. Sportovní barevné spodní prádlo / bez pouštění / již předem prané, mi v pračce pustilo na světlé tričko. Při dalším praní trička, jsem vložila do pračky výše zmíněný ubrousek. Již bez sportovního kousku a nehoda byla zažehnána, po skvrně ani památky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]