Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cesnekova pasta, jaká sůl

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:
U nás v okolí nemají sůl bez floóru nebo jodu, s takovou pasta zelená, mohu použít himalajskou růžovou, dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Česnek zelená oxydací, ne solí. Jestli ho máte dost, vyzkoušejte: do hrnku a s olejem namixovat do hladké pasty. Tohle mi přišlo nejlepší z toho všeho, co jsem vyzkoušela. Táta i bratr mě česnekem na podzim zásobili a já se pokoušela udržet ho. Ta pasta z oleje, použila jsem olivový,několikrát, mi přišla nejlepší. Od dcery jsem dostala malou lahvičku, z nějakého slavného lahůdkářství, je v ní olej a na malých slzičkách nastrouhaný česnek. Dobrota veliká.

liska5
hodnocení

2x

Jasně, že himalájskou nebo nějakou mořskou. V nich je víc minerálů, takže pasta bude mít více pozitiv. Já dávám soli zhruba třetinu váhového množství, čili asi 30%. Zelenat může pasta i tak.

honzinek
hodnocení

1x

himalajská klidně, ale je to předražený marketing. Současnou mořskou ani omylem, ta dnešní je plná jedů a těžkých kovů ze současné civilizace. Nechápu, jak to někdo může používat. Nejlevnější kamenná sůl je mnohem lepší, vždyť je to také mořská, jen z doby, kdy tu ještě nesvinil přírodu člověk.

Pro vyplachování nosu a nakládání zeleniny jsem, bez jódu, kupoval tuto (maj ji normálně v regálu): shop.billa.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]