Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co ceskeho uvarit americanum

Od: katrin odpovědí: 25 změna:
Dobry den, jsem ted na navsteve u pribuznych na mesic v kalifornii. Rada bych jim uvarila neco ceskeho. Chteli by ochutnat knedliky, ale nevim, kde tu sehnat hrubou mouku a jestli ji tady vubec vedou. Co jineho ceskeho byste mi doporucili? Jaka ceska jidla a jake ceske dezerty? (Napadly me treba hrabenciny rezy)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, obalovaný řízek a brambory (nikoliv hranolky) by měl potěšit i cizince. A jestli umíte zdobené vdolky, tak budou jistě chutnat. Snad i štrůdl by zabodoval. Zdravím!
doplněno 11.10.23 23:51: Nedělejte nic, co má být správně s českým knedlíkem, když tam neseženete na knedlíky mouku (to by bylo poloviční).
doplněno 15.10.23 18:37: katrin - už se moc těším, až se nám zde svěřite a napíšete, co za pokrmy jste připravila a jak to americkým strávníkům chutnalo. Nestyďte se pochlubit.

hodnocení

2x
Buchtičky s krémem, zemobába,koprovka, nebo křenovku.:-D
liska5

Semmel - žemle, houska. Zemlbába je nouzovka, to raději palačinky.

liska5
hodnocení

2x

Svíčkovou, kachnu se zelím a bramb. knedlík, kotlety na žampionech s rýží, krůtí plátek s broskví s hranolkama, bramborák!

hodnocení

2x

cmunda?, tj. bramborák (nevim, nakolik je to typicky český jídlo (běžný ano), taky je určitě značně nezdravý),
(dobrý by bylo kyselo s liškama, ale to je pro vás nedosažitelný, kdepak byste sehnala suroviny;
jakýkoliv nasbíraný houby by asi byly velký povyražení (pokud by ovšem vůbec byli ochotný takovou podivnost jíst), ale k těm se nejspíš taky nedostanete;
i černej chleba by skoro jistě byl originální, ale zas ho tam asi těžko upečete, i kdybyste to u nás měla dobře zmáknutý;
když seženete kapra (ale to opět nejspíš nebude lehký, případně nebude možný), taky máte jedno originální a typický jídlo, kdybyste k tomu mohla udělat i tu rybí polívku (a opět, kde vzít mlíčí, jikry, vnitřnosti), tak by to už nemělo chybu);
no a třeba můžete zkusit náš opětovně připomínaný hit - obložený chlebíčky (s patřičnym komentářem, já teda nevim, jestli je to taková rarita, ale minimálně se to u nás traduje...)

S těma chlebíčkama - kdo sleduje pořady "Jak nás vidí svět" tak asi postřehl co by s těmi chlebíčky udělali - vzali by dva, plácli na sebe a jedli jako hamburger.

liska5
hodnocení

2x

Dobrý bramborový salát a smažené filé! To velice chutnalo černochovi z Anglie, co přijel k sousedům na vánoční svátky. Ten jim toho zbaštil!... A švestkovej koláč s mákem...

Bramborovej salat neni spatnej napad

No jo, mák je ve státech problém - to je droga, takže se prodává jako koření v pětigramovém balení. V Británii jakbysmet:)

liska5

A představte si, že u nás vypěstovaný kvalitní mák jde na vývoz, často pro farmacii, a do našich obchodů jde mák cizí a horší jakosti! Ony obávané opiáty jsou přitom v nezralém máku a v zelených makovicích, přesto mák mnohde zakázali šmahem. Zlaté Česko! Zlaté české škubánky s mákem, frgále i svatební koláčky!

hodnocení

2x

Já bych jim udělala svíčkovou, kamarád texasan se po ní může utlouct. Jinak knedlíky se dají udělat i z polohrubé.

hodnocení

2x

Španělské ptáčky zde nezazněly, nebo plněná vejce s přelivem.

bg
hodnocení

1x
Co zapecena kotleta se slehackou? Kotletu i brambory sezenete, je to primitivni, z jednoho pekace a neni to vubec spatne.

hodnocení

0x

Knedlíky mohou být z polohrubé mouky.Upečte jim štrúdl, dvojcitihodné koláče,udělejte škubánky s mákem nebo opečené.

okolik

Katrin, zkuste se podívat nebo pozeptat na Polské obchody . V jejich pobočkách se úplně běžně seženou české produkty.

Chápu, že chcete překvapit jejich hamburgry, párky v rohlíku, pizza není to pravé ořechové.

Klidně můžete, sice pracnější záležitost, ale úspěch zaručen bramborový salát a řízek ověřeno*mnam**palec**hej*.

okolik

Při návštěvě kamarádky dlouhodobě žijící ve Francii jsem také přemítala. Nakonec jsem shodla s okolím a připravila knedlíky a k ním kuře upečené v zelí. Pochutnala si.

hodnocení

0x

V první chvíli mě napadl smažák s bramborem a tatarskou omáčkou. A docela jste mě inspirovala tímto dotazem k tomu, abych zjišťovala, co je podle názorů na netu nejtypičtější české jídlo. Pak jsem odpověď našla na easymagazine.cz/... S údivem jsem zjistila, že mimo jiné tam ten smažák je, a to dokonce na 3. místě! Jen bych vynechala pro američany typické hranolky a nahradila je vařenými bramborami. Jo a taky jsou pro nás typické obložené chlebíčky - ne sendviče.

3. SMAŽENÝ SÝR. Tento pokrm, kterému se lidově říká "smažák", se k nám dostal po druhé světové válce z Paříže. Je všeobecně považován za jedno z nejoblíbenějších českých jídel, ale pozor – tím rozhodně není myšlen smažák ve stáncích, či levných hospodách. Když připravíte toto jídlo, které se nejčastěji dělá z eidamu a podává se s hranolky a tatarkou, z kvalitních surovin, je to opravdová delikatesa. A protože v Paříži už na ni dávno zapomněli, jsme společně se Slovenskem snad jedinými zeměmi, kde si ho můžete v normálních restauracích objednat.

Pokud sežete celer, tak svíčkovou. A knedlíky známá dělá i z hladké mouky, pro hrubou nusite do Texasu. V Kalifornii ji našla jen v desetdekových balenich.

Pardon, to patřilo tazatelce...

farm
hodnocení

0x

USA - mouka - Už to bylo tady: poradte.cz/... Dobra obdoba hrube mouky se jmenuje Wondra; je to takova mensi, modra papirova "piksla". Prodava se jako ze je na zahusteni omacek, ale to je nesmysl. (V Kanadě stejná ma být Robin Hood Instant Blend flour.)

All purpose mouka je téměr na všechno - snad vyjma kynutých knedlíků - ty fakt ne, ale stejně se po nich tloustne. Ale palačinky, koláče s práškem do pečiva, štrůdl, tvarohové a bramborové knedlíky... všechno v pohodě. Nemáš v okolí obchůdek řetězce Trader Joe? - super obchod s mezinárodním sortimentem, nízké ceny a kvalita (hodně produktů "organic"). Mívali tam i italskou hrubou mouku.

moravak*
hodnocení

0x

Řízek obalováné v bramborákovém těstičku, bramborové knedlíky, nebo koblihy (na vrch přidat šlehačku), ...

mina
hodnocení

0x

Hodně taky záleží na dvou věcech, na co si troufnete, a na co seženete ingredience. Jestli vám jdou hraběnčiny řezy, klidně je udělejte, určitě si pochutnají! Než něco zkoušet poprvé, třeba ještě s neznámými inrediencemi, to může skončit fiaskem. Dobrý tip jsou i chlebíčky, ty chutnají snad všem, moc je tam neznají, a není to nic složitého. Pokud seženete veku, ale dá se i upéct nebo nahradit. Nebo něco s mákem, myslím že v produkci máku jsme první na světě.

Dobrá stránka od české kuchařky s nejpopulárnějšími českými recepty je tady cooklikeczechs.com/... jsou tam i tipy jak v USA nahradit některé suroviny, třeba tu hrubou mouku.

hodnocení

0x

Něco takového se stalo neteři. Umí skvěle vařit, ale s moukou byl problém. Pekla tedy buchty a kuře na paprice s těstovinami moc chutnalo. Plněné papriky, lečo.

chleba
hodnocení

0x
CHLEBA

youtu.be/...

Chleba se dělá z hladké mouky? Hrubá v Kalifornii není.

vernon
hodnocení

0x
Svíčkovou. Ta je spolehlivě zabije a budeš mít barák jen pro sebe...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]