Obaluji rizky v těstíčku. Vždy dám na kilo masa cca 1 lžičku jedle sody. Říkám si, že víc sody udělá více muziky... Dal jsem cca 3 lžičky. Krásně se nafouklo, jenže to bylo nahořklé, takže jsem musel těstíčko odrbat, aby se maso dalo jíst... ta hořkost byla způsobena větším množstvím sody nebo je problém někde jinde? Maso bylo čerstvé. Vejce a mléko nezkazene. Ještě je pravda, ze ta soda byla možná chvíli po datu trvanlivosti. Děkuji
U jedlé sody opatrně. Přidávám ji i když nakládám maso na čínské nudle. Není dobré ji dávat více, pak je opravdu ošklivě cítit, též tu pachuť vnímám jako hořkou. Držte se svého osvědčeného množství. Já bych tedy na kile masa cítila i ty tři lžičky. Ale to už je věc názoru U sody opravdu v tomto případě neplatí - čím více sody, tím více muziky Takže za mě ta výsledná hořkost byla určitě způsobena velkým množstvím sody.
tm
Právě, že předtím jsem dal na rady a na kilo asi 1 lžičku. Bylo to dobré. Pak si říkám, že soda nemá žádnou chuť, zápach... tak ji tam dám víc... a ejhle, nedalo se to jíst)) takže radite vrátit se k té lzicce a k ní ještě trochu kyseliny citronové? Ta v kuchařce nebyla...
Neco kyselyho pridavam k jedle sode vzdy,treba i trochu bilyho jogurtu Kyselinu citronovou je lepsi rozemlit v hmozfiri na prach,aby nahodou nezustal vetsi kousek,ktery se sice rozpusti,ale muze zustat v tom jednom miste
Jednoducha vec. Kup priste kyprici prasek s vinnym kamenem. Nema to pachut jako bezny PDP,je to vec casto v kvalite BIO,kdyz je skrob kvalitni,nejlip cesky. Kdyz jen sodu,tak utrit na prach kyselinu citronovou a smichat se sodou,staci trosicku Slozeni kvalitniho prasku s vinnymnkamenem je 1)kukuricny skrob-bio 2)tartrat draselny(vinny kamen)-cca 30℅ 3)trochu jedle sody doplněno 09.10.23 20:15: Rizku jsem nadelal snad miliardy,nevim proc cpat takovy veci jako jedla soda. Spousta veci se da vykouzlit i druhem strouhanky-druh,hrubost... Ale kazdyho vec jak to chce mit...
Ja teda vubec nechapu, proc davate do testicka na smazeni sodu. V zivote jsem to neslysela. Sodu nepouzivam a kde je psana, tak ten recept nedelam. Sodu pouzivam na cisteni odpadu u drezu.
tm
Nemyslela jste hydroxid sodný)) já to také nikdy nepoužíval, ale nedávno mi to někdo poradil, proto ty experimenty. Člověk musí experimentovat. Jist porad jen trojobal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.