Nejste přihlášen/a.
čau lidičky,nemáte vyzkoušenej nějaký dobrý recept,co bych mohla uvařit mé malé 11měsíční čertici.Dostala průjem a už ji moc nejede ani vařená mrkvička,brambůrky, zkoušíme i rýžovou kašičku,ale už se jí to přejídá.Tak bych ráda vyzkoušela něco jiného.Díky za odpovědi.
Podle toho,co tu říkáš čerte,tak průjem trvá delší dobu.V tom případě bych neriskoval a uháněl k lékaři.
JABRAKA
Čertíku, tak můžete malé čertici uvařit domácí bramborové knedlíky. Jenom plátek másla navrch. Na průjem jsou také dobré banány. Možná, že by nebyla špatná kombinace - trochu sladká rýže s banánem. Bylo by to pro ni líp "jedlé". Nejsem si úplně jistá, ale tuším, že na průjem je dobré i jablíčko. Ještě zkusím pokoukat na netu. Ale ty bramborové knedlíky, to je tutové. To mi tenkrát poradil u dcerky velice dobrý dětský lékař. No a samozřejmě starší rohlík nebo housku. To už snad může baštit, ne? Zabaví ji to i trochu zasytí.
Dalším krokem je optimalizovat množství a výběr potravin:
A zde jsou dobré rady pro děcka: vseprozdravi.cz/...
Vyjímečně si dovolím oponovat té druhé větě - já bych neriskovala ani ten malilinký plátek másla.
Jinak nic nového nenapíšu - na průjem jsou osvědčené piškoty, suché rohlíky (příp. namáčet do černého čaje), banány, strouhaná jablka. Hodně se mi osvědčil přípravek SMECTA, který dávám dětem po malinkých dávkách do pití i do jídla. Ale jen takové množství, aby to nebylo poznat (je to jíl, který na sebe váže škodliviny - je bez chuti, ale v zubech skřípe jako jemný písek ). A na slazení používám hroznový cukr - Glukopur. Ten můžete nechat dítěti lízat i samotný.
Jasný mamčo, že na počátku onemocnění určitě ne. Ale mamina psala, že na pohotovosti byli v sobotu, takže snad už to byl včera trochu ustálený stav. Ale je fakt, že raději to moc nepokoušet, v tom s Vámi úplně souhlasím. Pro tak malinkého drobečka to musí být moc vyčerpávající.
Čau mamčo z moravy,tak SMEKTU jsem ji zkusila dát včera,a vyzunkla to bez problemu. Akorát nevím jestli mám pokračovat v podávání,protože jsme dostali u doktorky ENTEROL a to je probiotikum,tak aby ho ta SMEKTA nevyrušovala.Přece jen na sebe všechno váže
DĚKUJU ZA RADU,TY BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY SE MĚ ZDAJÍ FAJN.AKORÁT,MÁM JE UDĚLAT Z VAŘENÝCH BRAMBOR,NEBO BUDOU STAČIT PRÁŠKOVÉ?
Mozna jsem paranoidni, ale pokud mohu nabidnou mym detem neco poctivyho nebo neco v prasku, hadejte co jim dam
vitana.cz/...
ecka.xf.cz/...
musím se přiznat,žejsem z vařených brambor knedle nikdy nedělala,protože je celkově nemám rádaale pro mého broučka jsem si už našla recept,jak je uklohnit
Čertiku, já se také přimlouvám za knedlíky z brambor. Když jsem ještě chodila do práce, občas jsem to také řešila pytlíkem. Ale přidala jsem tam vejce a krupici. Prý už se kvalita knedlíků v prášku zlepšila. Ale v tomto případě dejte vařit pár brambor a zítra z nich uvařte Vašemu drobečkovi mňamku. Uvidíte, že ji budou chutnat. Nakonec Vy si je můžete dát s osmaženou cibulkou a zelným salátem nebo špenátem a máte oběd. Tak ať se malá co nejdřív uzdraví! Pro děcka v tomto věku je to pěkná otrava.
Takže ještě krátce: dejte dneska vařit pár brambor ve slupce. Ještě teplé je oloupejte a uložte do lednice. Zítra je nastrouhejte na malém okatém struhadle. Přidejte celé vejce, sůl, hrubou mouku a krupici - tak asi napůl. Zpracujte těsto - množství kolik čeho jste si našla - já to dělám za ty roky odoka. Musí se Vám už vařit voda - bramborové těsto řídne. Vodu trochu osolte, dávám ještě lžíci oleje (nebo trochu oleje do těsta). Udělejte z toho spíš menší knedlíky - tak 12 až 15 cm dlouhé a průměr asi 5-6 cm. Do vařící vody je zavařím (po chvilce je opatrně nadzvednu, ať se nepřichytí ke dnu) a vařím asi tak 15-17 min. Vyndám - jeden zkusím přepůlit nití a když je provařený, tak ho propíchnu 3x kudlou a vyndám ostatní. Mám kraječ, tak je už hnedka krájím. Když byste si napoprvé netroufla na knedlíky, tak udělejte pár bramborových šišek. To by bylo jednodušší. Ty by se vařily tak 6-8 min. podle velikosti. Prostě jak vyplavou, tak je nechat ještě chvilku. Tak ať se Vám to podaří.
Hlavně, kdyby rady pomohly. Dejte vědět, jak knedlíky nebo šišky dopadly. Mám stejně starou pravnučku a tak si dovedu představit, jak ji to musí trápit. Dobrý večer!
Tak pani Lidko, knedlíky se mně povedly skvěle,ale malá zblajzla jen pulku.na sváču ji zkusím vnutit druhou,no a počkám si na vysledek
No tak to je paráda! Nakonec i Vám začnou chutnat. Z bramborového těsta se dá potom kouzlit leccos a navíc se tak dají zpracovat brambory, když třeba zbydou od oběda. A že mrňousek snědl jen polovinu - to nevadí. Každý kousek, co jí zůstane v bříšku, tak to je úspěch. Držím palce, ať je co nejdřív zdravá.
Lidko, brambory na knedlíky vaříte vždycky den předem a loupete je? Mně totiž nedávno zbyly oloupané brambory, tak jsem je šoupla do lednice s tím, že si je druhý den dá někdo třeba jenom posolené, nebo z nich něco vytvořím. Ale ouha! byly úplně černé .. no prostě fuj.
Ahoj binko, na bramborové těsto se dají samozřejmě také zpracovat oloupané vařené brambory. A jestli rádi sladké, tak udělat šišky s mákem nebo osmaženou strouhankou. Dokonce se dají dělat i z bramborové kaše, ale jsou trošku jiné a chce to víc krupice a mouky. My máme raději bramborové knedlíky spíš takové nadýchané - ne tvrdé tenisáky. :D Ze zbylé bramborové kaše jsem raději dělala na lívanečníku takové bramborové placičky. Do kaše jsem přidala třeba trochu uzeniny, zbytky masa, klidně něco zeleného ( řapíkatý celer nebo lahůdkovou cibulku), utřený česnek, zahustit krupicí, moukou a strouhankou. Okořenila podle chuti, třeba i rozdrobila trochu zeleninového bujonu nebo vegetu. No prostě jsem se snažila vše zpracovat a dá se to. Klidně experimentujte a často z toho výjde bezva mňamina. A už jsem to zde jednou psala. Zbylé brambory nastrouhat na větším okatém struhadle přímo na pánev s rozpuštěným máslem, okořenit alespoň drceným kmínem a pěkně upéct do zlatova. Nejdřív moc nemíchat, aby se zespodu udělala opečená kůrčička a potom obracečkou otočit a nechat opéct z druhé strany. Moje babička dělala bramborové knedlíky z horkých uvařených brambor, ale mě to vyhovuje víc, že si je uvařím den předem a nastrouhám. A když na jaře už začínají klíčit, tak je rovnou oloupu (seříznu klíčky). To už je nevařím se slupkou. Tak to jsem se pěkně rozkecala!
Já dám také jednu radu, sušené borůvky, jsou málo k sehnání, ale pomáhají na průjem...Potom je dobré štamprle rumu, do toho rozmíchat lžičku kakaa, a vypít, ale to je pro dospělé...ale zabírá to.Dítěti kousek hořké čokolády, to jsem také dávala.Hlavně ať to rychla přejde, u malých dětí je to náročné...Jinak suchý rohlík, piškoty a černý čaj.Ty knedlíky jsou také dobré.
Moje holčičky, když jim lezly zoubky, buď měly průjem nebo zácpu s horečkou. Byly zdravé, ale zuby nám všem daly zabrat. Banán zpomaluje peristaltiku střev, tedy tlumí průjem. Rýže s banánem nebo nastrouhaným jablíčkem je jako pohlazení po bříšku. A rýži s jablečným kompotkem, trošku jako nákyp.
A hodně pít. Světlý čajík, ruský čaj. Ne heřmánek a med, to je jako slabé projímadlo.
Nejmladší vnouček je o měsíc starší a zoubky ho taky trápí. Už aby vylezly a hošík měl pokoj.
Ale tou rýží se malá nepřejí, ať už s ovocem nebo masem, případně rybou.
Omlouvám se, nevím proč jsem nabyla takové jistoty, že se jedná o lezoucí zoubky. A přitom vaší holčičce může být 120 jiných věcí. Je to asi tím, že myslím na vnoučka, který má oteklá dásinka a průjem. :D Copak vaší holčičce je? Jak to pokračuje?
ted bych řekla,že už je na tom lépe.začala jsem ji dávat tu Smektu jak mě radily.už nemá ani tak řidkou stoličku.předtím se mě ale po každém jídle potentovala!no děs.jak jste ale říkala ty zuby,to by eventuálně taky mohlo byt,nebo se to k tomu mohlo přidat,protože se nám začly prořezávat přední a naranu,takže jsme celou noc nespinkaly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.