Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není to už přehnaný?

Od: leo* odpovědí: 13 změna:

Vždycky jsem měl problém s tím, že i když jsem se vysprchoval, měl čisté obléčení, i tak mi přišlo že jde ze mě odér, třeba né hned, ale za pár hodin, pomáhal trochu deodorant, ale stačilo se trochu víc spotit(třeba v tělocviku nebo když se oteplilo) a bylo to stejné, možná horší, dost mi to vadilo, tak jsem to vyřešil takhle:

Před spaním používám antiperspirant do podpaží a třísel, pak ještě deodorant do podpaží, taky dětský pudr(po tom antiperspirantu mám trochu podrážděnou kůži a na to mi dost pomohl) a ráno než jdu do školy, se ještě decentně nastříkám parfémem.

Tak by mě zajímalo jestli to není podle vás už přehnané, pokud ano, máte jiné řešení? popř. jak to máte vy, s tělesným zápachem.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

Podle mne to přehnané je. Plácáte toho na sebe moc. Nechte kůži dýchat, zvláště před spaním na sebe nic nepatlejte. Ráno se osprchujte a pak se klidně decentně stříkněte. Opravdu to nepřehánějte.

Také si to tak myslím. Navíc opravdu vím, že chlapci v pubertě a těsně po ní, nevoní. Hormony jsou ve zmatku a klukům smrdí nohy a vlasy úplně jinak, než za pár roků. Nepřeháněj, všechno se po čase ustálí. *hej*

ben®
hodnocení

10x
Dobrý den, to je tedy síla. Potem zřejmě cítit nejste, ale smrdíte vším možným jak vysloužilá ku*va ze "Šmelhauzu". Uberte, ať můžete mezi lidi. Zdravím!
id
*palec* u nás se říká, Smrdíš jak kur.in kufr. Nikdy jsem neměla možnost ho očichat.*smich*

hodnocení

9x

Se nedivím že se tělo brání, tolik toho na sebe naplácat,

No a co vám brání, se ráno před školou decentně vysprchovat. Misto toho parfému;)

sax
hodnocení

0x
Pan Šampón :)
Já se odkoupí 1x za týden a co :))
nov

No, těbůh...aneb čistota půl zdraví a špína celé. *co*

halamus
hodnocení

0x

" Žlázy produkují dva druhy potu.
Po celém těle máme rozmístěné ekrinní žlázy, ty vytvářejí více potu složeného hlavně z vody a soli. Ten nesmrdí. Za to apokrinní potní žlázy, které se shlukují hlavně v podpaží a tříslech vytváří pot obsahující bílkoviny a tuky. Ty jsou pastvou pro bakterie žijící na naší kůži, které pot rozkládají na kyseliny. Právě ty mají na svědomí onen zápach, který si s potem spojujeme."

Zdroj: junior.rozhlas.cz/...

fram
hodnocení

0x

Co se skrývá za zapáchajícím potem? Špatná životospráva, DNA, ale i vážná nemoc. Tudy na to!

A do to předspaní přiberte retrokolínskou 4711: parfemy.heureka.cz/...

leo*
hodnocení

Jak jsem psal, i když se vysprchuju(třeba i ráno) přes den pak jsem cítit(aspoň mně to tak příjde). Jinak ten antiperspirant je bez vůně a deodorant si beru večer právě kvůli tomu, aby nebyl tolik cítit druhý den a nemýchal se s parfémem(resp. toaletní vodou)
Nevím no, pokud jste měli na mysli množství(jako Ben) tak v tom problém není, antiperspirant žádnou vůni nemá, deodorant jen jeden krátký střik do obou podpaží a u parfému jen tři(což je takový průměr(spíš už podprůměr vzhledem k počasí)) Je mi jasný že když toho na sebe nastříkám litry, tak to bude mít opačný efekt, takže si dávám pozor i na množství. Spíš mi šlo o to, jestli není přehnané používat antiperspirant spolu s deodorantem a parfémem, pokud právě jo, tak co teda dělat jiného abych nesmrděl, protože sprcha vážně nestačí...

pb®
hodnocení

0x
Večer sprcha, ráno sprcha nebo aspoň omýt podpaží a zadek předek, nanést antiperspirant, vzít si vyprané oblečení a člověk nemůže smrdět. Nejvíc škody nadělá obléknutí nošených hadrů druhý den a absence omytí ráno.

hodnocení

0x

Po večerním umytí se používej jen pudr. Ráno se umí a pak použij nějakou kosmetiku (deodorant, parfém).

hodnocení

0x

Chce to hodně pít vodu, aby se škodliviny vyplavovaly z těla. Když se naředí tak pot tolik cítit není a dobré je přidat více pohybu, aby to šlo ven. Třeba běhání. Jinak lze koupit bylinky na pročištění těla, ale to bych doporučila o prázdninách, to když odchází z těla, tak po tu dobu je pot ještě více páchnoucí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]