Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šaty se spodničku - zvlášť nebo dohromady

Od: denny276® odpovědí: 25 změna:
Pěkný večer milé dámy (zřejmě především :-D) , mám už léta tužbu. Chtěla bych holčičkovské šatičky. S bohatou spodničku. Ale na normální běžné nošení. Několikrát jsem se o tom bavila s maminkou, ale ta neví přesně, myslí si,že šaty a spodnička je zvlášť. Tedy většinou,aby to vypadalo správně. Ani nevím, cože to vlastně pořádně chci. Přikládám fotky. Šaty si nechám ušít na zakázku, ale musím nejprve nějaký salon najít, je mi jasné, že mi tam i poradí. Ale jak jste to řešily dříve? Šaty si holky šily doma samy. Když koupím spodničku (je to spodnička? Nebo se to jmenuje jinak?), půjdou na ní i normálně koupené šaty, nějakého správného střihu? Je těžké pak najít vhodné šaty pro spodničku? Na co se zaměřit, pro výběru spodničky? Délka by neměla být moc dlouhá,tak na kolena.. maximálně trochu delší. Vůbec si v tomhle nevím rady. Za každý postřeh budu ráda. Děkuji.
Šaty se spodničku - zvlášť nebo dohromady
Šaty se spodničku - zvlášť nebo dohromady #2
Šaty se spodničku - zvlášť nebo dohromady #3

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Já jsem z generace, která spodničky nosila. Byly zvlášť. Lépe se obojí udržovalo, pralo, žehlilo. Spodnička se dala nosit i pod jinou sukni. ;) Tenkrát nebyly potřebné materiály, kterého je potřeba desítky metrů. Bratr mi ze mlýna přinesl mlynářské síto, hodně jemné a odstávající. Byla úzká spodnička, na tom spodnička ze síta a na tom hodně nařasená, silonová. Celé to byla ušité do jednoho zakončení s gumou v pase. A k tomu široký, nejlépe gumový opasek s velkou sponou. A podvazkový pás a punčochy. Ta, která sehnala bezešvé, byla za královnu.

hodnocení

Děkuji za postřehy ;) Mlynáře neznám, sakryš *smich* Takže rozhodně zvlášť. Pravda, čím širší pas bude,tím pohodlněji se to bude nosit a nebude to pod upnutým vrškem dělat neplechu. Podvazkový pás a bezešvé punčochy mám, používám místo klasických punčocháčů.

Kolem boků bylo ušité, jakoby sedlo a až na něm bylo to řasení. Jinak by bylo v gumě hodně látky a boulilo by se to.

Teď už je hodně látek různé hustoty, materiálu a pevnosti.

hodnocení

Ano, dnes je už právě výběr tak velký, že jsem jako Alenka v říši divů ;)

hodnocení

4x

Denny, kdysi jsem podobnou sukni viděla. Spodnička byla zvlášť, už kvůli údržbě. Část spodničky byla z něčeho podobného, co mám napnuté jako sítě v oknech. Ale ta sukně nebyla na běžné nošení, ale na nějaké divadlo nebo maškarní ples. Proto se u spodničky nemuselo hledět na to, aby byla pohodlná i na sezení.

Vím, že se neurazíte, když doporučím, abyste si někde osobně prohlédla nabídku divadelních a maškarních kostýmů.

hodnocení

Děkuji za postřehy ;) Je pravda, že mě maškarní nenepadlo, vzhledem právě k tomu, že to chci na běžné nošení, myslela jsem, že kostýmní doplňky nebudou tak pohodlné a určené na běžné nošení, ovšem materiály šly hodně dopředu, takže za mrknutí a zkoušku nic nedám. Mám v jednom městě oblíbený secondhand, kde mají celé jedno patro kostýmu, tak tak by se nejspíš dalo něco najít, vyzkoušet a zjistit co sedí a nesedí. Ty spodničky bez výstuží jsou právě prý na pohodu, dá se v nich pohodlně sedět v restauraci a dá se s nimi dojít normálně na WC. No, pokoukám a promyslím. Ušití šatů, co jsem koukala, tak cca bych se vlezla do jedenácti tisíc. Ale zas bych si jich přála mít vícero. Takže pokoukání po kostýmech a maškarádách na vyzkoušení bude určitě dobrá zkušenost. Děkuji ;)
okolik

Denny, jen přidám info. V Praze směr po hlavní ulici od Míráku trasa zastávky Jana Masaryka 1.stanice trejny.:-D

Ještě než dojede do zastávky po levé straně rohák, viditelný z hlavní ulice, nachází se obchůdek tuším Salon Janie.

A vždy měly velice pěkné modely v podobném duchu vystavené za výlohou. Domnívám se, že tvorba je vlastní. Zkusila bych se pozeptat u nich.

hodnocení

Okolik- děkuji za radu, jenže já se Praze vyhýbám jak čert kříži... Kamkoliv dojedu s chutí, ale ta Praha *hi* No, stejně delší dobu plánuji Sapu,tak bych to mohla nějak naplánovat společně. Autorské věci jsou pro mě,jako pro vodnářku, úplně nejvíc *palec* Takže zřejmě mě ta Praha nemine :-D
hodnocení

Tak, myslím že jsem to našla ;) Mají fb stránky. Tak se jdu kochat *smich*
Šaty se spodničku - zvlášť nebo dohromady #4
okolik

Denny, to je ono. Také jsem se tam kolkrát byla mrknout a ohřát si očko pohledem. :-D

hodnocení

Já koukala už na net, některé věci mají opravdu božánkové! A posílají i poštou *ua* Ale osobní návštěva bude stejně mnohem lepší. Děkuji za ukázání parádního obchodu *andel*
okolik

Denny, *slunce*ráda jsem Vás nasměrovala. Pochlubte se, které modely Vás uchváltily.*srdce*

A kdo nakonec zvítězil.:)

hodnocení

Okolik - bude to chvíli trvat, než se tam vypravím osobně, ale pak jasně že poreferuji ;) Musím se přiznat, že mě malinko mrzí, že Vám nemohu psát vnitřní poštou, občas bych Vám ráda napsala nějaké své "moudro" *smich*
okolik

Třeba můžete vyvézt maminku Francouzská trošku výše pro změnu vlevo hleď *mir*.

Také rohák , párkrát mne tam zaujaly také pěkné kousky ...Pink šaty.

Registrovat se mi nechce, ale možná by šla realizovat návštěva Salonu společně.*placni*

hodnocení

Okolik - to by určitě šla *placni*
okolik

Denny, když už si vyjedete směr Praha nabízí se ještě další hra na rohák*smich*. Ještě před zastávkou Jana Masaryka je obchůdek po pravé straně řeznictví, naproti je ZŠ. Již jsem v této oblasti dlouhou dobu nebyla, nejsem Metropolita:-D, ale zcela jistě funguje stále. Dá se tam pořídit nefalzo šunka od kosti, Polický uherák, tlačenka... a i na maso mají autorská práva:). Byla jsem tam párkrát s mamkou a taky byla s nabídkou spokojená.Obchod je místními poměrně dost navštěvován.

Ještě přihodím nápad, jak se my dvě můžeme spojit. Můžeme zkusit oslovit majitele zdejší firmy a předat kontakt na sebe a on by nás mohl propojit*palec*.

hodnocení

Okolik- tak pozor, ovšem na chutně jídlo slyším ještě lépe než na oblečení *smich* Pokud by šlo tímto způsobem si předat třeba mailovou adresu a zdejší admin my byl k tomu ochotný, tak by to byla paráda!
okolik

Denny, tak já už mu napsala...

hodnocení

Okolik-děkuji, uvidíme, snad to klapne. Totiž já zde vín o dvou lidech s míčkem okolik, ale já jsem snad jen jedna *smich*
okolik

Denny, připomněla jstem i kdysi výrok mé dcerky, tehdy řekla. :-DViď, že bys chtěla abych byla dvakrát, ale já jsem jenom jedna...kde na tom byla fakt netuším.*hledam**palec2*

hodnocení

Řekla jsem mamince to samé *smich* Je to již mnoho let, také nevím, kde jsem na to přišla.. *smich*

hodnocení

3x

Zkuste hledat šaty typu retro styl, rockabilly, hodně býval tento styl u Lindy bop..jsou šité tak, aby pod nimi ta spodnička pěkně seděla, byly kolové a nadýchané, ale některé byly i přímo s bohatou všitou tylovou spodničkou...

Asi bych raději volila koupi hotových s tím, že pokud by neseděly, mohu je vrátit.

Na Fb je přímo skupina Lindy bop bazar cz, tam se můžete přidat pro inspiraci..

Tenhle styl prodávala kdysi hodně Blanka Straka, obchod tuším v Ústí n/L, ale teď v eshopu nic moc nemá Retro šaty | Blan/...

topmode.cz/...

glami.cz/...

doplněno 07.10.23 08:03:

@denny276 není zač ;) Jinak bacha na rivalenti, jak doporučuje @zmatenka, o něm je spousta negativních recenzí *stop* dtest.cz/...

hodnocení

Moc děkuji za další nápady *slunce* Mrknu a pohrabu se *andel*

hodnocení

0x

Nevím, zda je to ještě aktuální, ale našla jsem (krásná, ale dražší): topmode.cz/...

nebo lacinější: rivalenti.cz/...

A tady jich je! google.com/...

V mládí šaty s takovou spodničkou nosila moje sestra a já jsem jí ji jako mrně hrozně záviděla. Je to krásné, elegantní a ženské, což se dneska už moc nevidí. Gratuluji k vašmu vkusu a lituji, že už to pro mně není...

hodnocení

Pak se Vám pochlubím výběrem ;) Děkuji za další nápady na stránky. Je pravda, že s rivalenti nemám úplně nejlepší zkušenosti (tedy, ne já osobně, ale kolegyně pár kousků objednaly), ale na ostatní zmíněné stránky se ráda podívám *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]