Nejste přihlášen/a.
Já jsem z generace, která spodničky nosila. Byly zvlášť. Lépe se obojí udržovalo, pralo, žehlilo. Spodnička se dala nosit i pod jinou sukni.
Tenkrát nebyly potřebné materiály, kterého je potřeba desítky metrů. Bratr mi ze mlýna přinesl mlynářské síto, hodně jemné a odstávající. Byla úzká spodnička, na tom spodnička ze síta a na tom hodně nařasená, silonová. Celé to byla ušité do jednoho zakončení s gumou v pase. A k tomu široký, nejlépe gumový opasek s velkou sponou. A podvazkový pás a punčochy. Ta, která sehnala bezešvé, byla za královnu.
Denny, kdysi jsem podobnou sukni viděla. Spodnička byla zvlášť, už kvůli údržbě. Část spodničky byla z něčeho podobného, co mám napnuté jako sítě v oknech. Ale ta sukně nebyla na běžné nošení, ale na nějaké divadlo nebo maškarní ples. Proto se u spodničky nemuselo hledět na to, aby byla pohodlná i na sezení.
Vím, že se neurazíte, když doporučím, abyste si někde osobně prohlédla nabídku divadelních a maškarních kostýmů.
Denny, jen přidám info. V Praze směr po hlavní ulici od Míráku trasa zastávky Jana Masaryka 1.stanice trejny.![]()
Ještě než dojede do zastávky po levé straně rohák, viditelný z hlavní ulice, nachází se obchůdek tuším Salon Janie.
A vždy měly velice pěkné modely v podobném duchu vystavené za výlohou. Domnívám se, že tvorba je vlastní. Zkusila bych se pozeptat u nich.
Denny,
ráda jsem Vás nasměrovala. Pochlubte se, které modely Vás uchváltily.![]()
A kdo nakonec zvítězil.![]()
Třeba můžete vyvézt maminku Francouzská trošku výše pro změnu vlevo hleď
.
Také rohák , párkrát mne tam zaujaly také pěkné kousky ...Pink šaty.
Registrovat se mi nechce, ale možná by šla realizovat návštěva Salonu společně.![]()
Denny, když už si vyjedete směr Praha nabízí se ještě další hra na rohák
. Ještě před zastávkou Jana Masaryka je obchůdek po pravé straně řeznictví, naproti je ZŠ. Již jsem v této oblasti dlouhou dobu nebyla, nejsem Metropolita
, ale zcela jistě funguje stále. Dá se tam pořídit nefalzo šunka od kosti, Polický uherák, tlačenka... a i na maso mají autorská práva
. Byla jsem tam párkrát s mamkou a taky byla s nabídkou spokojená.Obchod je místními poměrně dost navštěvován.
Ještě přihodím nápad, jak se my dvě můžeme spojit. Můžeme zkusit oslovit majitele zdejší firmy a předat kontakt na sebe a on by nás mohl propojit
.
Denny, připomněla jstem i kdysi výrok mé dcerky, tehdy řekla.
Viď, že bys chtěla abych byla dvakrát, ale já jsem jenom jedna...kde na tom byla fakt netuším.![]()
![]()
Zkuste hledat šaty typu retro styl, rockabilly, hodně býval tento styl u Lindy bop..jsou šité tak, aby pod nimi ta spodnička pěkně seděla, byly kolové a nadýchané, ale některé byly i přímo s bohatou všitou tylovou spodničkou...
Asi bych raději volila koupi hotových s tím, že pokud by neseděly, mohu je vrátit.
Na Fb je přímo skupina Lindy bop bazar cz, tam se můžete přidat pro inspiraci..
Tenhle styl prodávala kdysi hodně Blanka Straka, obchod tuším v Ústí n/L, ale teď v eshopu nic moc nemá Retro šaty | Blan/...
@denny276 není zač
Jinak bacha na rivalenti, jak doporučuje @zmatenka, o něm je spousta negativních recenzí
dtest.cz/...
Nevím, zda je to ještě aktuální, ale našla jsem (krásná, ale dražší): topmode.cz/...
nebo lacinější: rivalenti.cz/...
A tady jich je! google.com/...
V mládí šaty s takovou spodničkou nosila moje sestra a já jsem jí ji jako mrně hrozně záviděla. Je to krásné, elegantní a ženské, což se dneska už moc nevidí. Gratuluji k vašmu vkusu a lituji, že už to pro mně není...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.