Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Rosol vs aspik

Od: praha* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,prosím rozdíl aspik -rosol,dcera se učí na kuchařku,bude to v závěr,otázkách.díky,J

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

5x

Lidka to cítí správně,jsou dvě suroviny,ze kterých se tvoří rosoly želé a aspiky.Jedna živočišná,vzniká z živočišných vývarů kůže a šlach a chrupavek,konečný výrobek je želatina.druhá ,rostlinná,je extrakt ze slupek jablek- ovocných bílkovin-konečný výrobek je pektin.

JABRAKA

 

lidka*
hodnocení

4x

Souhlasím s kolegou = Synonymum slova rosol je : aspik . Je možné, že z kuchařského hlediska se slovo aspik používá více u masitých a lahůdkářských pokrmů a rosol např. u zavařování. Ale to je jenom můj víceméně pocit. A u cukrářských výrobků bych použila spíš slovo želé. Když to shrnu, tak je to všechno asi vyrobeno podobně. Buď z přírodního materiálu - tlačenka, huspenina a nebo instantních - želé na dorty, přísada u zavařování apod.

 

kibic*
hodnocení

2x

Rosol nebo aspik, je to jedno a to samé.

jogurt

aspik je rostliného původu

rosol živočišného (kopýtka apod)

qwert*

Obráceně. Aspik je z živočišných zdrojů.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]