Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím rozdíl aspik -rosol,dcera se učí na kuchařku,bude to v závěr,otázkách.díky,J
Souhlasím s kolegou = Synonymum slova rosol je : aspik . Je možné, že z kuchařského hlediska se slovo aspik používá více u masitých a lahůdkářských pokrmů a rosol např. u zavařování. Ale to je jenom můj víceméně pocit. A u cukrářských výrobků bych použila spíš slovo želé. Když to shrnu, tak je to všechno asi vyrobeno podobně. Buď z přírodního materiálu - tlačenka, huspenina a nebo instantních - želé na dorty, přísada u zavařování apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.