Nejste přihlášen/a.
Dělám okurkové řezy bez slupky,,měkká varianta a přidávám tam na chuť i efekt kousky kapie.Koupila jsem tak tvrdé,že uvažuji,že to snad podusím/ovařím či spařím vřelou vodou,ale zase odejde ta nádherná červeň.Nevím odkud to vozí k nám,ale nemám jistotu,že budou k jídlu.Nakládám klasicky tj.do 80 °C na pár minut,takže ...
Určitě barvu neztratí. Já jsem několikrát za život zavařovala papriky plněné zelím a ze začátku nebyly dobré, byly nepříjemně tvrdé, tak jsem je chvíli povařila a zelí také. K okurkám, když jsem sterilovala, jsem přidávala nejen pro oko, ale pro rozličnou chutˇmalé cibulky a mrkev. Také jsem je chvíli povařila. Uvědomuji si, že nejen strukturou, ale i octem všechno nepříjemně ztvrdne a ztratí křehkost.
To by šlo ...
Já jen tak vymýšlím,co by šlo dát do zavařovaček už roky,ale myslím,že nejlepší chuť má stejně původní Kunovjanka.Koupila jsem i v cizině nějaké naložené zeleniny,třeba i v Itálii do letního rizota zeleninového,od jisté značky,to bylo skvělé,ale tady mi to chybí,ale když já dělám ty experimenty, nemají tu správnou chuť.Možná to nejde dohromady,červená kapie+oloupané okurky,ale musím tomu přijít na kloub.Vloni jsem dělala kapie s olejem a vůbec mi to nechutnalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.