Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapiová paprika do nakládaných okurkových řezů

Od: steba odpovědí: 4 změna:

Dělám okurkové řezy bez slupky,,měkká varianta a přidávám tam na chuť i efekt kousky kapie.Koupila jsem tak tvrdé,že uvažuji,že to snad podusím/ovařím či spařím vřelou vodou,ale zase odejde ta nádherná červeň.Nevím odkud to vozí k nám,ale nemám jistotu,že budou k jídlu.Nakládám klasicky tj.do 80 °C na pár minut,takže ...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Určitě barvu neztratí. Já jsem několikrát za život zavařovala papriky plněné zelím a ze začátku nebyly dobré, byly nepříjemně tvrdé, tak jsem je chvíli povařila a zelí také. K okurkám, když jsem sterilovala, jsem přidávala nejen pro oko, ale pro rozličnou chutˇmalé cibulky a mrkev. Také jsem je chvíli povařila. ;) Uvědomuji si, že nejen strukturou, ale i octem všechno nepříjemně ztvrdne a ztratí křehkost.

id
hodnocení

2x
Nevařit. Dát rozkrájené na 3 - 5 minut do MT na talířek se 2 lžičky vody. Nic se nevyvaří, změknou.
steba
hodnocení

To by šlo ...

Já jen tak vymýšlím,co by šlo dát do zavařovaček už roky,ale myslím,že nejlepší chuť má stejně původní Kunovjanka.Koupila jsem i v cizině nějaké naložené zeleniny,třeba i v Itálii do letního rizota zeleninového,od jisté značky,to bylo skvělé,ale tady mi to chybí,ale když já dělám ty experimenty, nemají tu správnou chuť.Možná to nejde dohromady,červená kapie+oloupané okurky,ale musím tomu přijít na kloub.Vloni jsem dělala kapie s olejem a vůbec mi to nechutnalo.

steba
hodnocení

Ještě jednou podotýkám,že jsem asi koupila moc houževnaté kapie,

a proto váš nápad se zdařil,až jsem na ten talíř kápla k vodě pár kapek oleje,perfektní rada,díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]