Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aby se linecke testo nelamalo

Od: zuzkaa* odpovědí: 5 změna:

Dobry den, muze mi prosim nekdo poradit, co elat, aby se linecker testo nelamalo, netrhalo..? dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jana1*
hodnocení

3x

Nelámalo když je upečené a netrhalo syrové těsto? Nepřidáváte do těsta rostlinný tuk? Do lineckého dávám jen máslo a tenhle problém nemám.

limetka*
hodnocení

3x

Těsto dělám z 300 g hl. mouky,80 g cukru moučka, 200 g másla, 2 žloutků a 1 vanilkového cukru -dobře vypracovat, nechat chvíli v lednici odpočinout a pak už hurá do vykrajování - netrhá se a cukroví je velice jemné, má jen jednu chybu - u takových rodin, jako je ta naše - nevydrží do Vánoc, každý rok přemýšlím, že jim ho někam schovám, aby nezmizelo předčasně, ale když ono to opravdu chutná nejvíc v této době, takže zase aspoň ze tří dávek, jako vždycky...*bezim*

lidka*

Nic si z toho nedělej limetko, já rohlíčky zadělávám také z kila. A já si vždycky říkám, hlavně, že jim to chutná. Kdyby to zbývalo, mrzelo by mne to určitě víc. A chystám se na další várku - ale oni se toho nabaží a pečeme je zase až na Vánoce. *placni*

hodnocení

2x

Asi máte špatný recept, to máslo je pravda, do lineckého též dávám jen máslo, jinak ten recept od limetky dělám také, já jen zastrouhnu ještě citr. kůrou a špetinku skořice pro vůni...zkuste znovu, třeba se podaří.:)

myse*
hodnocení

2x

já peču z Hery - tak trochu z finančních důvodů a mám dobrou zkušenost. Jeden rok jsem koupila jakýsi rostlinný tuk na pečení v Lidlu (nebyl o moc levnější než Hera) ale pečivo se scvrklo na miniaturní zato vysoké patvary. bylo tvrdé - no hnus velebnosti.

není to třeba rozvalováním? já válím těsto na stole - trošku pomoučeném a zhora používám rozstřižený igelitový sáček - nemusím sypat moukou - nepraská mi těsto., Možná je to trošku tím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]