Nejste přihlášen/a.
Zanedbala jste prevenci. Snaha bývá zub zachovat, takže spíš plomba. Pokud zůstane solidní kořen, tak na něj se dá udělat korunka. Levné to není. Vypadá to na 5 nahoře, to je zub související s dýchacími cestami, plicním okruhem.
Ještě uvážlivě zvažte záchranu zubu. Vyplatí se klidně investovat do výplachu kanálků. Nový zub vám již nenaroste. po extrakci hrozí, že se zbývající zuby dají do pohybu. Začnou se rozestupovat,různě sklánět a již nikdy nedocílite původního skusu. Pokud neuvažujete o vsazení imlantátu v řádech 10 tisíců.
Z důvodu extrakce rovněž může dojít k obtížím čelistních kloubů.
Pokud se zváldně výplach kanálků, může službu dobře doplnit tzv kořenová nástavba a na ni saturace korunkou.
Plicní okruh...
Liško, když už tak "dýchací systém" nebo plicní oběh.
Okruh se používá v technice. Ne v medicíně.
Trávící okruh taky neexistuje. Závodní okruh Formule 1 ovšem ano.
Gumídku, ano, měla jsem napsat jen PLÍCE. Tu chybu jsem si uvědomila, když už to nešlo opravit. Už jsem to tak nechala a tak trochu jsem i předpokládala, že se to přejde,... pokud ovšem nenastopí můj dozor - Gumídek. Nachytal jste mne ale právem. Jsem si vědoma, že nejde o cévní soustavu.
Gumídku, nedalo mi to, odkud mám automaticky zakódovaný pojem plicní okruh. Už jsem to našla: Křížovka života od Jonáše, str. 75, původní vydání. Tam jsou ony zuby zakresleny a text: Vztahy plicního okruhu..
To, co je na fotce, to rozhodně na trhání není. Zubař ví, jak zacházet se zuby těhulky. Přestaňte plašit a běžte k němu. Koncem těhotenství a při kojení je obrovský úbytek vápníku a zuby to odnesou. Běžte za zubařem! Bez váhání!
babkazov uvádíte hloupost těhotné mají překrvení organismu vlivem hormonálnch změn a pžestávají se z důvodu krvácení pečlivěji starat o svuj chrup. Pak dochází ke zvýšené kazivosti.
Co zde uvádíte je pouze pověra šířená napříč generacemi.
Z mého pohledu schází tazatelce celá jedna strana zubuv mezizubí a dost možná i růžek .Kaz na pohled již má znaky do kanálků.
A ani poslední zub není v nejbystřejší kondici , zřejme se nečistí zadní stěna,
Okoliku, mě udivujete tím, že opravujete jiné, pod jiným jménem, ale sám jste odbornou odpověď tazatelce nedal. Já se vás neptala, ptala se těhotná Eli. Odpovězte jí, prosím.
okolik... může se zdát ulomený, ale kdo ví. S takovým kazem do kanálků klidně odpadnul. Každopádně to asi jen na výplň nebude a třeba si užije endodontické ošetření. Nejen ona, ale i peněženka, pokud ovšem nechce trhat a ničit okolní zuby tím, že do vytrženého místa začnou uhýbat a taky vypadnou.
S takovou péčí o zuby zcela 100%...
Každého svobodná věc a rozhodnutí.
Gumídku, shodneme se vzájemně endo, ošetření tazatelka neujde.Nic jiného v současné době neexistuje. Ještě jsem uváděla, že ošetření zubu vidím na čepovou nástavbu po endodoncii. Zřejmě došlo k k tomu, že mi již text nevložit z důvodu časové tisně. Uvedla jsem laické informace pro lepší pochopení tazatelky. Nějaké babské rady typu výplach Šalvěj , Heřmánek se mijí účinkem, jelikož zánět se plynule přesune kolem dalších zubů. Každý si musí uvědomit, že je v dutině ústní vlhko a v tomto anaerobním prostředí se těžko hojí. Mimochodem toto ošetření, personál nesnáší je s tím velice mnoho práce neplánovaný spousta materiálu a časová náročnost a v této oblasti skutečně pracujete i s časem.. A většinou se to spustí, když je plná ordinace čekajících objednaných ,, pasažérů,, a dorazí jeden pohotovostně s bolestí. Takže veškerý časový plán na ošetřování objednaných pacientu jde tzv. do kopru. a ti bývají naprosto nadšeni, když jim vyběhnete sdělit, že omlouváte a budete mít skluz kvůli komplikacím. každý z nich má jimé plány po čase ošetření.
babkazov o tom , že šíříte zbytečný blud, jsem vám ve vší úctě napsala. Tazatelce žádná osteoporéza skutečně nehrozí. To je záležítostí věkových kategorii žen nad 50 +let.
Zřejmě máte léta praxe a jistě vite že lze přesunout zub z jedné strany úst až na druhou.
Vůbec nick nebyl změne pouze se upsalo a komu byl míněn ti to pochopili a ještě je to pobavilo. Což mne velmi potěšilo narozdíl od vás.
Prostě vybavit se finančně a šupičky šup naklusat k ošetření. A ani lékaři nemají chuť přehrabovat se ve ,, zvěřinci,, tudíž doporučuji návštěvu dentální hygieny spojenou s instruktáži. Aby bylo spokojené miminko, kterému maminka dokáže zajisti zdravý chrup a ošetřovat první zoubky. Nedá se bohužel nic jiného dělat. další zub nenaroste.
Pokud se jedná o ten ulomený zub, tak mě obdobně ulomený zub můj "zubař" dostavěl bílou "plombou". Jak bylo zmíněno-zajděte co nejdříve ke svému zubnímu lékaři, snaží se nejdříve zub zachránit. Nevím jak je to v těhotenství s injekcí se znecitlivující látkou(lokální anestetika), aby jsi zbytečně necítila případnou bolest, mělo by něco pro tento případ existovat, ale nevím. Ještě poznámka: Jednou za rok máš nárok na plombu zdarma na již opravovaném(plombovaném) zubu a rozumný "zubař" může napsat úkon na "něco jiného" a tím ti ušetřit peníze(případ od případu).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.