Koupil jsem si vietnamskou chili omáčku, přesně tu, co dávají v jejich restauracích skoro ke všemu. Na etiketě je obrázek s tím krajeným v čemsi obaleném mase. Od pohledu to vypadá jako náš řízek nakrájený na proužky, ale asi to bude nějaké těstíčko. Netušíte, jak to vyrobit? Maso bude předpokládám kuřecí. Děkuji
Dobrý večer, na řízky tohoto druhu kupuji "Taky strouhanka na tempuru". Vzadu je návod, jak postupovat. Má oranžovo bílý obal. Řízky pak chutnají jako z čínské restaurace.
Bohužel ne, občas si koupím v Penny pálivé mražené stripsy, pořád to vyjde levněji než u Vietnamců a jsou často v akci. Je jich tam 5, jsou větší a nedávno v akci za 69, jinak se cena pohybuje mezi 99 až 119. Ale jsou spíš podobné těm co prodávají předražené v KFC než těm vietnamským. Ještě mě napadlo smíchat škrob s bilkem a upéci je v troubě. Ale to jejich kořeni stejně neumím. A pro zajímavost podobné nám dělali v Turecku nekořenene, ale to těstíčkobylo stejné. A pekli to na plechu.
Dnes jsem zahlédla sáček s obalovací směsí Taky, na zadní straně na malé etiketce bylo dokonce uvedeno Taky strouhanka. Balení bylo cca 200g. Cena 34,-Kč. Barevný žluty obal s tripsy s okénkem, kde byla vidět struktura žlutší strouhanky. Balíček byl osamocen, z čehož usuzuji, že by mohl být ten správný.
V uvedeném složení se nacházela Tempura, Tapioková mouka, kukuřičný škrob, pšeničná mouka, rýžová mouka a snad ještě sůl. Nevím, zda jsem uvedla kompletní složení.
Je to vskutku záhada, taky to miluju, nevím jakn to dělají, už jsem se na to několikrát u nich ptala. Zkoušela, není to ono. To jejich těstíčko je tenoučké, takové neudělám. A koření tají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.