Nejste přihlášen/a.
Prosím nevíte někdo jakou má trvanlivost šlehačkové vykrajované vánoční cukroví?Diky za odpověd.Hela
0x
Podle mne určitě déle než měsíc. Domnívám se, že nezáleží na tom, jestli je to šlehačkové nebo máslové - obojí je pečené. Podívala jsem se na net a zde dávají záruku 50 dní: nabidka-sluzeb.sbazar.cz/... A jsou tam i plněné druhy, kde by oproti vykrajovanému mohla být trvanlivost kratší. Koukala jsem na krabici vánočního pečiva v obchodě a tam také byla vyznačena trvanlivost do konce ledna 2010. A bylo to cukroví vykrajované i plněné. Hlavně ať se Vám povede!
A samozřejmě dobře uskladnit. ![]()
Zuzkaa, to je snad nejjednodušší cukroví, co znám. Ale už jsem ho hodně dlouho nepekla a ani nevím proč? ![]()
Toto cukrovi je sice kalorická bomba, ale moooc dobrá. No a protože peču malinké kousky tak to vlastně ani moc nebolí.
Ingredience:- 1 šlehačka na šlehání
- 1 tuk omega
- 500 g hladké mouky
- moučkový cukr na obalování
- 2 vanilkové cukry do moučkového
Postup:
- tuk nastrouháme, je dobré si ho dát chvilku do mrazáku nebude se potom tolik lepit
- v misce ho smícháme se šlehačkou a s moukou
- vypracujeme hladké těsto, které nelepí
- vyválíme ho na tenkou placku asi 1/2 cm a vykrajujeme z něj drobné tvary
- pečeme do růžova a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým
doplněno 06.12.09 21:14:
Ale jinak jsem našla i recepty, kde byla polohrubá mouka a místo ztuženého tuku Hera nebo i máslo. Tak uvidíme, jestli ještě někdo přidá svůj recept. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.