Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi zavést tampon

Od: kacenka11 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, je mi 15 a cítím se strašně trapně…Nejde mi zavést tampon, nebo spíš to asi neumím. Projela jsem milion návodů, ale stejně to nechápu. Nenadávejte mi tu prosím. Všechny moje kamarádky to zvládají a cítím se fakt trapně… Někdy ho zavedu do půlky, ale když zatlačím ten aplikátor, aby se mi tampon dostal hlouběji to prostě nejde. Zastaví se a nechce dál. Zkoušela jsem i bez aplikátoru… Nejmenší velikosti a pořád nic. Jsem z toho úplně na nervy, tělocvik nezvládám s vložkou, mám fakt silnou menstruaci, několikrát jsem protekla a od té doby se strašně bojím… co mám dělat… Největší bolest byla vytahovat ten tampon z půlky. U gynekologa jsem byla, ale dělali mi jen ultrazvuk protože jsem nebyla schopná se uvolnit a strašně to bolelo. Opravdu se cítím špatně…

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Důležitý je směr zavádění. Může se to zdát jako blbost, ale abys pořádně věděla,jak co dole máš, pomůže prst. Prstem zjistíš, kam máš a nemáš zatlačit. Při samotném zavádění v začátcích, pomůže, když to zkoušíš ve dnech silnější menstruace. Čím slabší menstruace,tím bývají začátky zavádění tampony složitější. Pro používání tamponu je základ znát své tělo. Za sebe doporučuji pro začátky volit tampony bez aplikátoru- ale obecně se doporučují do začátku právě s aplikátorem. Já s aplikátorem neměla správný cit. A vytahování tamponů z půlky bývá opravdu nepříjemné, suchý tampon "drhne". Udělej si na sebe dostatek času,zkoumej co a jak, kde tlačit. Také si najdi vhodnou polohu. Některé vyhovuje poloha s nohou na hraně vany, jiné přímo na WC, jiná se to učí vleže. Nemysli na to, že se to zase nepovede nebo že to bude bolet.
06.09.23 01:48

*palec*

vernon
Zlatej karburátor...:-D
vernone, chyba je, že tomu ženský nerozuměj. Kdejakej školník nebo topič by je mohl poučovat. Pak se tady množí různý otázky co a jak a čím to ucpat... *zmateny*

hodnocení

0x

Zkus menstruační kalhotky Snuggs, někomu vyhovují, někomu ne. Pokud jsi už tam dole otevřená, tak by tampón neměl být problém zavést. Případně vyhledej pomoc gynekoložky a ne gynekologa pokud se cítíš trapně.

kacenka11
hodnocení

Ano, chodím ke gynekoložce, ale i tak se cítím strašně trapně.. snuggs mám, ale nosím k nim vložku, protože si nedovedu představit je mít na sobě bez ní. Jsem ještě panna

pb®
hodnocení

0x
Vyzkoušet prstem směr, vejde-li se prst, vejde se i mini tampon. Začínala jsem s tampony ve 14, jako mladé děvče děvče mi vyhovovaly s aplikátorem. Polohu jsem pro orvní pokusy volila v leže na zádech s pokrčenými koleny a nadzvednutou pánví, tak se oddálí stěny vagíny od sebe. Apikátor je dost dlouhý, takže tampon zavede dostečně hluboko a pístem aplikátoru se už tampon dál nezasouvá, ale jen udrží tampon na místě a aplikátor se vysune z tampónu. Pokud není tampon dostatečně hluboko, je to cítit a může to bolet, stejně jako může bolet vyndavání suchého tamponu, který je přilepený k vaginální stěně. Pro první pokusy bych použila lubrikační gel. Nemáš matku, která by ti poradila? Já bych dceři poradit uměla, leč mám pouze syny.

hodnocení

0x
Pokud jsi tampon zavedla ten nejmenší a jen do půlky, a přesto se tam udržel a mohla jsi ho tam nechat a při pohybu nevypadnul, pak je něco špatně. Už bych to v tomhle případě nezkoušela. Otvor je tedy moc malý. Tady by poradila gynekoložka.
Měla jsem dříve panenskou blánu se dvěma otvory a zesílenou. To říkala gynekoložka. Ani nejmenší tampon mi tam nešel vsunout. Představa, spíše strach, že tam tampon sice vecpu, ale pak nepůjde ven, a to by byl ten horší problém, který by pak řešil doktor, mne donutila zůstat u vložek.
Mini tampon nezvládne silnou menstruaci, možná by moc nepomohl. Navíc po nasáknutí se rozšíří. A přesto musí projít stejným otvorem ven.
Nezáleží na tom, že někomu jinému to jde úplně snadno. Nejsme stejné. A nemůžu být hloupá, divná ani nešťastná, že mně to nejde, tedy dříve nešlo.
Myslím, že by se dala situace řešit i omluvenkou z běhu při tělocviku z tohoto důvodu. Jako jogín nesmí při menstruaci cvičit obrácené pozice, třeba stoj na hlavě s výdrží. Teda ani svíčka není vhodná. Mně ale vložka i při tělocviku stačila. U nás ve třídě, taková omluvenka, co se pamatuji, byla.
Později jen částečně zasunutý tampon umí i vypadnout ven.
pb®
A co takhle zrcátko a pořádně se podívat, jak ten pohlavní orgán vlastně mám utvořen? Třeba žádné malé otvory v bláně nejsou a jen tampon strká šejdrem. Já bych doporučila ho směřovat více ke konečníku, zadní stěna vagíny je méně citlivá a vlastně na ní není nic, co by stálo za pozornost. S tou neznalostí vlastního pohlavního orgánu je to u žen běžné. Nevidíme si tam a ne každá použije zrcadlo. Já třeba svoje Skeneho žlázy viděla v zrcátku teprve nedávno.

hodnocení

0x

Potřeboval jsem zastavit únik oleje z jedné trubky, na počátku byl úzký otvor.

Vyřešil jsem to, že jsem tam pomalu pomocí tenké tyčky postupně nasoukal kus utěrky. Nakonec zase tím úzkým otvorem vytáhnul za vyčnívající konec z toho otvoru

Co takhle vzít kus bavlněné vyvařené látky a prostě jí tam i pomocí toho aplikátoru dostrkat nějakou tyčkou?

Myslím to vážně, vytahovat pak něco co podstatně zvětšilo objem musí být docela stresující a asi bolestivý*zed*

Ta látka se pak vytáhne za konec hezky pomalu postupně a nezvětšuje objem jako nějaký tampon.

Ženský ženský, vy si neumíte poradit...ještě že tu jsem já, @gumidek a další fachmani

Ovšem zde je zavádění svépomocí. Jako kdyby únik uleje zastavovalo v tvém případě samo auto, kdyby to byl živý tvor :-D.@boban Tak je jí 15, vklidu ;), naučí se.

Čím víc je tampon nasáklý, tím lépe jde vytáhnout ven. Nebolí to vůbec. Jen nesmíte škubat, aby se nezadrhl o "kůžičku" *smich*. Pak to vyndávání občas malinko zatáhne
Ale jinak bez problémů. Proto se v začátcích doporučuje, když se jim nedaří vyjmout tampon, aby počkaly do úplného nasáknutí, pak si sedly na bobek a zlehka zatlačily. Tampon pak v podstatě sám vyjede.

denina
hodnocení

0x

Taky si neumím zavést tampon a to jsem o dost starší než Ty. A co, tak se prostě těch pár dnů nekoupu.*nevi*

A mám úplně stejný problém i u gynekologa, také mě nešlo vyšetřit, bolelo to - pro rýpaly - ano, i panny se dají vyšetřit vaginálně, jsou k tomu trochu jiné nástroje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma panenská blána

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]