Nejste přihlášen/a.
Dávají se do štrůdlu na plátky strouhaná jablka loupaná nebo neoloupaná?
Jablko se slupkou rozčtvrtím, vykrájím jadřince a pak /u telky/ nakrájím v ruce na tisíce plátků. Oloupaná a nastrouhaná jsou ve štrůdlu jako bláto. To nechci. Na rozválené lístkové těsto ani nedávám strouhanku, jen jablka, rozinky, ořechy a skořici. Cukr taky ne. Kdo chce, osladí si moučkovým svou porci.
..., a zítra si ten štrůdlik udělám...
Projedu se na kole podle zahrad a nasbírám si padanky... Z těch je nejlepší.
Většinou oloupaná, ta slupka vadí hlavně kvůli lezení do zubů. Ale když je neoloupete, nic se nestane. Pobavillo mě "na plátky strouhaná" - někdo strouhá, někdo krájí (plátky, kostičky), záleží na zvyku.
Oloupaná, srouhaná jablíčka pouštějí šťávu a proto se podsypávají strouhankou. Kdysi hodně dávno jsem získala recept a po celá destiletí oloupu jablíčka, nakrájím je halabala na menší sousta na suchou pánev a chvíli orestuji. Nechám vychladit a pak kladu na těsto, přidám oříšky, rozinky, skořici a vanilkový cukr. Takto orestovaná jablíčka, každý kousek drží šťávu v sobě a štrúdl není rozmočený.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.