Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaká jablka do štrůdlu

Od: sametka odpovědí: 18 změna:

Dávají se do štrůdlu na plátky strouhaná jablka loupaná nebo neoloupaná?

 

 

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5
hodnocení

3x

Jablko se slupkou rozčtvrtím, vykrájím jadřince a pak /u telky/ nakrájím v ruce na tisíce plátků. Oloupaná a nastrouhaná jsou ve štrůdlu jako bláto. To nechci. Na rozválené lístkové těsto ani nedávám strouhanku, jen jablka, rozinky, ořechy a skořici. Cukr taky ne. Kdo chce, osladí si moučkovým svou porci.

Dělám přesně jako Vy ! *palec*
liska5

*placni* ..., a zítra si ten štrůdlik udělám...

Projedu se na kole podle zahrad a nasbírám si padanky... Z těch je nejlepší.

Víte co , já ho udělám taky :) . Taky ho dělám z padavčat , ty mi chutnají víc než ty gigantické jablka z obchodu

@mario

@liska5

udělali jste mi chutě, zítra jdu na to,nebo pozítrří a zítra udělám domácí listové těsto-vodánek a tukový čtverec

liska5

S tím začala Babkazov, jak sem dala ty efektní pletence. To já jen zabalím a popíchám.

@boban paráda , tak ať chutná *palec*

 

apple
hodnocení

2x

Většinou oloupaná, ta slupka vadí hlavně kvůli lezení do zubů. Ale když je neoloupete, nic se nestane. Pobavillo mě "na plátky strouhaná" - někdo strouhá, někdo krájí (plátky, kostičky), záleží na zvyku.

jp

Na struhadle je možnost strouhat na plátky, proč vás to pobavilo? Taky strouhám na plátky nebo na hrubo. Slupku neokrajuji, jen když když je třeba oschlá.

 

hodnocení

2x
avatar babkazov

Oloupaná, srouhaná jablíčka pouštějí šťávu a proto se podsypávají strouhankou. Kdysi hodně dávno jsem získala recept a po celá destiletí oloupu jablíčka, nakrájím je halabala na menší sousta na suchou pánev a chvíli orestuji. Nechám vychladit a pak kladu na těsto, přidám oříšky, rozinky, skořici a vanilkový cukr. Takto orestovaná jablíčka, každý kousek drží šťávu v sobě a štrúdl není rozmočený.

Jaká jablka do štrůdlu
liska5

Jé, to bych si dala ke kafíčku!*kafe**mnam*

Děláte chutě *mnam*

 

hodnocení

1x
avatar elisa24

Většinou oloupaná.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946
Tvrdší a kyselejší

 

kyselejší jablka-o to víc se musí dát cukru a cukru je všude už tak dost. I v jabkách je fruktoza

 

hodnocení

0x

dávám neloupaná(škoda času), nakrájená na větší kusy a sladká, abych tam nemusel hulit zbytečně cukr

 

hodnocení

0x
avatar atrama

Můžou být krájená i strouhaná, snažím se dávat i se slupkou. Když spěchám, tak strouhám a přidávám strouhanku a třeba i ořechy a rozinky. Jak kdy. Štrůdl je oblíbený celý rok.

 

fram
hodnocení

0x

Strouhaná, oloupaná a co nejkyselejší sorta.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]