Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Mleté maso a mrazák

Od: delina® odpovědí: 11 změna:

Chci si mlít maso doma sama a zamrazit v porcích do mrazničky k pozdější tepelné úpravě. Je vhodné ho před umletím umýt vodou a pak umlít a zamrazit? Nebo nemýt a jen nemyté umlít a zamrazit?

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

6x
avatar kimba

Opláchnout, osušit ubrouskem, umlít, zamrazit. Ale pro zachování kvality by bylo lepší maso vcelku zamrazit a teprve před použitím rozmrazit a umlít.

 

ka
hodnocení

2x

Nechápu proč umývat maso. denik.cz/...

Doporučuju namlít už trochu namražené.

Už nevím, kdo to řekl, ale vystihuje to hláška "Maso, které bych musel umývat, bych si nikdy nekoupil"

 

cokoladovavenus
hodnocení

0x

Určitě umýt.

 

id
hodnocení

0x
Umýt, osušit, umlet a zpracovat se vším všudy jako na oběd. Zamrazit po částech. I z půl kila takto zpracované, ochucené, zmrazené sekané je výborná gulášovka.

 

hodnocení

0x
avatar maky

Určitě umyté umlít, ochutit a dát do mrazáku. Takto zmrzlé pak dám do remosky a krásně se upeče. Nebo karbanátky, zamrazím a pak sesypu do krabičky.

 

hodnocení

0x
avatar diesel

Zbytečnost umývat , maximálně jen optřít čistou utěrkou (papírový ručník utěrka z netkané textílie...) Mýt maso pod vodou je medvědí služba-tedy pokud neupadne na zem do prachu atd.

id
A nebo pokud se po mase neprojde řezník s gumákama. Viděla jsem.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Na nějakém videu jsem viděla a pak mnohokrát praktikovala. U řezníka namleté maso dám do igelitového sáčku, rozprostřu na co největší plochu a buď špejlí nebo rukojetí vařečky tlakem rozdělím na několik polí a tak dám, zavázané zamrazit. Když je mleté maso v nějaké šišce, tak se musí rozmrazit celá. Ale takto, na polévku, na karbenátky, odeberu jen tolik, kolik potřebuji.

Válečkem na nudle rozprostřu v igelitovém sáčku.

hodnocení

Dobrý nápad,určitš zkusím.

ka

Tento postup je dobrý i kvůli tomu, že maso zamrzne mnohem rychleji než v šišce, nestrhá se a při rozmražení nepustí tolik vody.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]