Nejste přihlášen/a.
Chci si mlít maso doma sama a zamrazit v porcích do mrazničky k pozdější tepelné úpravě. Je vhodné ho před umletím umýt vodou a pak umlít a zamrazit? Nebo nemýt a jen nemyté umlít a zamrazit?
Nechápu proč umývat maso. denik.cz/...
Doporučuju namlít už trochu namražené.
Už nevím, kdo to řekl, ale vystihuje to hláška "Maso, které bych musel umývat, bych si nikdy nekoupil"
Určitě umyté umlít, ochutit a dát do mrazáku. Takto zmrzlé pak dám do remosky a krásně se upeče. Nebo karbanátky, zamrazím a pak sesypu do krabičky.
Na nějakém videu jsem viděla a pak mnohokrát praktikovala. U řezníka namleté maso dám do igelitového sáčku, rozprostřu na co největší plochu a buď špejlí nebo rukojetí vařečky tlakem rozdělím na několik polí a tak dám, zavázané zamrazit. Když je mleté maso v nějaké šišce, tak se musí rozmrazit celá. Ale takto, na polévku, na karbenátky, odeberu jen tolik, kolik potřebuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.