Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavařování jídla ve sklenicích

Od: luc odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

zavařovala jsem sklenice s jídlem v hrnci, vodu jsem měla do půlky až třičtvrtě sklenic, ale nepřiklopila jsem to pokličkou, je to problém?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Není to problém.

Doufám žes nějak kontrolovala teplotu vody při zavařování.

Když tam dáš pokličku, tak se v hrnci uržuje více tepla a ty nemusíš tolik topit pod hrncem.

Když vaříš bez pokličky, tak teplo z hrnce uniká (stoupá nahoru) a ty pro udržení teploty spotřebuješ více tepla.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, divím se, že Vám v těchto horkých dnech nevadila ta vařící pára, kvůli které je dobrá ta poklice. Zkuste zkontrolovat víčka na sklenicich a jestli drží, tak to bude OK (pokud nebylo jídlo plněno do sklenic syrové). Zdravím!

hodnocení

1x

Záleží, kdy to jídlo ve sklenicích spotřebujete a jak je budete a jestli vůbec je budete převážet. Když nechávám doma v lednici, tak se s tím nemažu. Ale když na dovolenou jsme vezli v horku, pak velice pečlivě jeden den a pak i druhý den, cca 30 minut v mírném varu. A celé ponořené. Zaplakala bych kdyby se mi to zkazilo, protože jsme vozívali sklenic na dovolenou hodně. Do restaurace se nechodilo, obchody, zvláště pak řezníci, nebyly zásobený nějak dobře.

luc
hodnocení

Moc všem děkuji, uklidnili jste mě. Víčka drží, jídlo bylo prvně už uvařené, nechám tedy tak, cestu do chorvatska od zítra na týden to snad přežije.

ben®
luc - nemáte zač. Cestu to přežije, ale na místě by to chtělo raději uskladnit do ledničky, pokud ta možnost bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]