Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrné vypadávání vlasů

Od: residokuscz odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, je mi 12 let a mám vlasy na mikádo a celkem husté. Poslední dobou (cca 14 dní) mi začaly z nějakého důvodu strašně moc vypadávat vlasy, jakože třeba 500% než předtím. Přitom jsem nic neměnil a žiju pořád stejně. Je teoreticky možné, že jsem to zdědil - protože taťka i děda jsou plešatí - ovšem takhle mi to vypadává už ve 12?
Jde s tím něco dělat, například třeba nějaké ovoce nebo nějaká potravina co bych měl jíst aby se mi to zpomalilo?
Jinak prosím, nechejte si vaše rady ať se ostříhám dohola, buďto poraďte něco rozumného, nebo jděte radit jinam.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Vlasy padají při nedostatku minerálů: Mg, Zn, Fe, Si / hořčík, zinek, železo, křemík/. Pokud je dodávat stravou, tak ideální je melasa ze zdravé výživy, takový černý pendrekový sirup.Tam jsou všechny. Dá se to spolknout lžíci denně. Pak jíst ořechy, různou zeleninu, cereálie/ vločky, klíčky, pohanku, jáhly, .../.Hořčík v kakau, ořechách, banánech,...Zn v semínkách / dýně, slunečnice,cibule, ryby/. Křemík v přesličkovém čaji. Těch minerálů v těle rychleji ubývá pokud jíš sladkosti, bílé pečivo a hodně mléčného, ale i když jsi vyčerpaný sportem a stresama. Též alkoholem a kouřením, ale to snad ne. Ještě je dobrý Kofeinový šampon, nebo nějaké z lékárny na padání vlasů.

Jak se to nezlepší, tak se svěř svému lékaři. Jsou hormonální a metabolické poruchy, u kterých se objevuje padání vlasů.

hodnocení

4x

Shrň si ofinu a podívej se, jestli ti rostou nové vlasy. Čas od času, prý co 7 let, se mnoho buněk v těle a na těle prudce mění. Vypadávají vlasy a nové je kvapem nahradí. ;) Njspíše jdeš do puberty a to je obravský nával hormonů, které ovlivňují každý kousíček těla a dějí se různé věci. Od mutování, růst ochlupení a vousů, náladovost, smradlavé nohy, maštění a vypadávání vlasů, podivné/mokré sny, překvapivé reakce těla i psychiky. Musíš to přežít, tak jako všichni před tebou.

Nenormální vypadávání vlasů může, ale také nemusí být alopecie

residokuscz
27.08.23 21:23
Děkuji :)

asd1
hodnocení

1x
Jenže to ostříhat se dohola a udelat z toho vyhodu je nejrozumnejsi rada ;)
Ale klidně si to mazej mastickama,jez horciky atd. A každý den před zrcadlem brec že plesatis. Pokud je plešatý otec tak ty budeš taky,asi ne hned ale po dvaceti už pojedou kouty.
residokuscz
Vždycky se najde tenhle jeden inteligent...
pb®
Houby plešatý otec, ale dědeček z matčiny strany. Gen plešatosti na své syny přenášejí matky, u kterých se ovšem vlivem hormonů neprojeví.
liska5

asd1. To jste teda povzbudil 12letého klučinu! Znám víc dědů, co po nich jejich synové nemají pleš.

okolik

Acidum phosphoricum AKH cucat 2-2-2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]