Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napravit vyšisované šaty?

Od: lora odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, tyhle šaty mě staly 850,- jsou šité na míru. Mám je sca měsíc a jsou hrozně vyšisované od sluníčka. Na fotce není moc vidět. Bohužel kvůli těm lemům nemůžu odbarvit. Tak nevím.
Jak napravit vyšisované šaty?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, vyšisovane/vybledlé látky od sluníčka už ničím nenapravite, resp. nevrátíte nijak původní barvu do látky zpět. Zdravím!

hodnocení

1x

Zkuste přemáchnout v octové vodě, mělo by to barvu oživit.

ben®
maky - v octové vodě se pere barevné prádlo nové, aby barva déle vydržela/ustálila se, ale těžko ji ocet vyvolá zpět, když v těch místech chybí.

hodnocení

0x

Tak jsem si tu fotku zvětšila a vidím tam v té spodní části z dílů hlavně oblýskané švy. Předpokládám, že jste je asi neobrátila a nežehlila naruby, že?

Bavlna je hrozně háklivá na údržbu, hlavně tmavé barvy, určitě nesušit na prudkém slunci a při žehlení otočit a žehlit naruby a od švu ke švu, švy horkou žehličkou vůbec nepřejíždět, jinak švy oblýskáte...

Po měsící nošení šaty nošením "vyšisovat" , je nesmysl.

S tím už toho moc neuděláte, zkuste znovu vyprat, přidejte něco na oživení barvy, doporučuje se i kypřící prášek do bubnu-nemám ale vyzkoušené, po vyprání pověste na ramínko a nedávejte hlavně na slunce.

Vyžehlete otočené naruby a vůbec žehličkou nepřejíždějte švy.

lora
Já ty šaty vůbec nežehlím

julie12345
hodnocení

0x
Pokud jste se o šaty starala tak, jak bylo na cedulce či je všeobecně známo, tak kvalitní látka toto tak brzy neudělá. Já bych je šla reklamovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]