Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Při odběru krve nejdou najít žíly

Od: haninka* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, kamarádka má po chemoterapiích zničené žíly a ještě jí nejsou vůbec vidět. Zítra jde na vyšetření a na odběr a děsně se bojí, že bude mít zase ruku jako cedník a samou modřinu. Dá se s tím něco dělat? Nějaká babská rada aby žíly trochu naběhly nebo tak něco? Někdo jí doporučil pít hóóódně vody. Poradí někdo něco víc? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x
Pití vody je důležité, zahuštěná krev jde opravdu velmi špatně nabírat, neméně ůdležitá je i psychická pohoda, nebát se, čím víc se člověk bojí, tím hůř je odebratelný, žíly zalézají a zužují se a pak těsně před odběrem namočit obě ruce až po lokty do velmi teplé vody, jak snesete. Ať poprosí sestru, aby ji tam nechala se máčet, klidně 10-15 minut. Źíly pak krásně vylezou.
haninka*
hodnocení

Jo dík, to prý dělá a je to platný jak mrtvému zimník. Jí asi fakt už nic nepomůže. A psychická pohoda nepřichází v úvahu, páč je to vyšetření jestli nemá znovu rakovinu*plac*

dejavu*

Nevím, jak dlouho se máčí a jak je voda teplá, chce to fakt dlouho.

Jinak já mám stejné problémy. Mizerné žíly a tyhle kontroly na přítomnost rakoviny, je to ještě čerstvá záležitost z května, takže za chvíli pomažu na další. Ale snažím sama sebe obelstít před strachem tím, že si řeknu, že samotný odběr je dost nepříjemné trauma a nervovat se budu až za týden, kdy budu volat pro výsledky, že na to je ještě času dost. Pohlaďte ji za mne, budu na ni myslet, což jí sice moc nepomůže, ale ta vaše solidarita je pro ni důležitá. Pamatuji si na chvíle v čekárně, kdy jsme tam seděly s ostatními ženami a klepaly se nám nohy strachy a kdybychom mohy a nestyděly se, vlezeme si vzájemně na klín. Možná by pomohlo si vzít nějaké anxiolytikum. (Oxazepam, Xanax, Neurol, Lexaurin ...) po dohodě s lékařem. Pokud by tam nebyla sama, asi by jí to taky pomohlo. Já jsem se poslední dobou naučila obracet bolest ve vztek a to mi pomáhá. Když mne v pondělí mučil zubař a bolest mnou projížděla až do morku kostí, zatla jsem se a řekla si, že když jsem přežila rakovinu, tohle musím vydržet taky a ta vnitřní zaťatost mi pomohla to nějak přežít. Nejvíc to vždy bolí, když se bojím.
haninka*
hodnocení

Díky, snad to nějak zvládneme.

Paní určitě není první ani poslední osobou, co má "špatné" žíly. Sestřičky jsou jistě šikovné a odběr dopadne dobře.

hodnocení

2x

Na onkologii jsou sestry na odběr krve opravdové čarodějky. Dovedou vidět a napíchnout žílu, ikdyž tam vůbec není. *klik*Tu hrůzu vám ale vynahradí věta sestry: "Je to vpořádku." Budu myslet na tvoji kamarádku i na dejavu. *hej*Děvčata, držte se!

ferda1954*

Slyšel jsem , že je dobré , když se netrefí říci "vedle a zase vadle" to prý je jisté , že se tak na popáté tou roztřesenou rukou trefí.Mám tentýž problém neb jsem tlustej a již se stalo , že se sestra trefila i napoprvé.To ale bylo v nemocnici a tam mají přeci jen větší zkušenosti.

jabraka*
hodnocení

0x

Chodím na odběry velmi často a vím,že si sestry vždy poradily.Jednorázové řešení není.Do budoucna hodně cvičit a odstranit tuk ze svalstva a žíly se objeví.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

0x

AŤ už vám kdo chce co chce poradí, vše záleží na šikovnosti toho kdo krev odebírá. Kdysi dávno mě žíly byly vidět už ze dveří ale po letech infuzí je to děs a opravdu některá sestra sama jde a zavolá tu šikovnější, no a tak na potřetí se to povede vždycky, aspoň zatím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]