Dobrý den, zvláště všem maminkám s neposednými dětmi . Chtěla bych se zeptat, jestli byste mi nemohly doporučit nějaké kapky, nebo něco takového, na zklidnění dítěte, aby mohlo jít v klidu spát. Už jsem se dívala na internet a existuje celá řada výrobků. Já se ale raději zeptám tady, vaše zkušenosti jsou mi mnohem cennější. Prckovi jsou 2 roky, je hrozně živý, snažím se nedávat skoro žádné sladkosti (s nimi je to úplné peklo). Chodíme ven, aby se unavil, pořád něco děláme. Možná je i trochu hyperaktivní. Přes den se to zvládat dá, ale máme problémy večer s usínáním. Potřebovala bych něco bezpečného a účinného, co bych mu dala a aby ho to udandalo a šel normálně spinkat. Za každou radu a zkušenost budu velice vděčná.
Většina odpovědí je v duchu, že kapky na uklidnění pro tak male dítě není dobré řešení. Všechno jste zkoušela, ale dítě dáváte spát po 22h a přes poledne nespí. Naše děti chodily spát kolem 20h a spaly i v poledneve ve školce. Opravdu mi přijde, že ten váš málo spí. U svých dětí bych se pokoušel měnit jejich režim než je zvyknout na léky.
Maminko Agáto, promiňte, kapky vám nenabídnu. Odstraňte vaše chyby a budete oba spokojeni. Píšete, že po obědě spí 2 x týdně. Proč? Denně v 12 hod má jít do postýlky. Ať spí nebo si hraje nebo řve, je to jeho problém. Za rok půjde do školky a tam také musí odpočívat. Pokud nebude spát, vezmu jej za 1,5 hod. Odpoledne za každého počasí ven, v 19 hod do sprchy a v 19,30 do postýlky. Naučili se to téměř všechny děti, tak proč by to nešlo u vás.
@akata - Chtěla jsem poradit nějaké kapky na uklidnění. Už jsem se jednou ptala - proč to neproberete s pediatrem? Vy si vážně troufnete nakapat dvouletému batoleti něco, co vám poradí naprosto cizí člověk, kterého neznáte a který nezná zdravotní stav vašeho dítěte?
Už nevím, kde jsem to slyšela nebo četla, je prý u takových dětí omezit příjem velkého množství cukru. Na to jsem si nyní vzpomněla, ale kapky pro děti neznám.
akata
Děkuji, ale to přesně dělám. Nedostává skoro žádné cukrovinky (výjimečně ovoce - vitamíny, ale celkově cukry omezujeme). Ještě je kojený, jinak jí normálně i jídlo, co jím já, ale minimálně solené a kořeněné. Zeleninu, maso (kuřecí). Ale třeba bonbóny a lízátka vůbec nevedeme. Možná občas nějaký jogurt, kupuji ovocné, tam nějaký cukr bude, ale je to max jeden ten malý kelímek a dost.
Ještě předtím, než mu budete dávat nějaké kapky, jak spí? Od kolika do kolika? Kolik toho prospí přes den? Není chyba tam? Opravdu nechce spát, jen kvůli tomu, že není vůbec unavený? Nebo to na Vás jen zkouší? Já bych ještě před kapkami zkusila nějaké bedtime techniques podle Jo Frost.
Dříve chodil spinkat odpoledne, ale teď už přes den skoro nespíme (max. 2x týdně). Jinak chodí spát (resp. když už se zadaří) třeba v 10-11 hodin večer a spí do rána do 7, max do 8 a už se sám budí, vstává. Ale někdy dokáže vydržet až klidně do půlnoci nebo do jedné do rána. Přitom přes den nespí a pořád něco děláme. To už jsem sama unavená a chtěla bych jít spát, ale nejde to. Místo toho ukládám, přemlouvám. Celkově je přes den hodně aktivní, jako bych do něj cpala sladkosti horem dolem, ale právě nic takového nedostává. Kdyby bylo něco, co ho trošku zklidní, a co skutečně funguje, bylo by to super.
Spí málo hodin, klidně by mohl chodit do postýlky v 8 nebo nejpozději 9. Co se stane, když mu přečtete pohádku a dáte do postele? Brečí, vylézá? Zkuste tohle:
Možná by právě pravidelné spaní hodinu po obědě pomohlo. Když nespí, tak je večer přetažený. Víc pohybu na čerstvém vzduchu přes den a ve všem pravidelnost (večeře, čas spaní). Kapkám na uklidnění bych se vyhnul. A taky mi přijde že chodí spát dost pozdě..
Co má být, že usne o půlnoci? Proč ho chcete předělávat? Někdo je skřivan, někdo je sova. Léky jen v případě nemoci. Když se ráno vzbudí normálně vyspalý, tak se nic neděje.
liska5
To teda né. Proč by mělo to kojené batole řídit celé rodině biorytmy? Všichni budou nevyspalí, protože děcko je hyperaktivní?
Měla by se ptát na e-Mimino. Tam jsou maminky se zkušenostmi.
Proč by měli být všichni nevyspalí? Ve dvou letech už není potřeba dítě nijak hlídat. Když chce spát, tak si zhasne a usne. Mám osobní zkušenost se synem - sovou. Když začal v pěti chodit do školky a musel ráno dřív vstávat, tak začal také dřív usínat. Ani náhodou bych do něj necpal kvůli tomu nějaké návykové dryjáky. Hyperaktivita je ale něco jiného. K tomu se vyjadřovat nemůžu.
akata
Ve dvou letech není potřeba dítě nijak hlídat? Jste normální?
Na to vám bohužel neumím odpovědět, protože Gaussovu křivku tohoto jevu neznám a nemohu proto určit míru normality. Zaručeně však vím, že ve dvou letech syn usínal samostatně ve svém pokoji a žádné hlídání k tomu už nepotřeboval.
Nevím jestli jsme se dobře pochopili. Chtěla jsem poradit nějaké kapky na uklidnění. A ne postupy, které jsem už dávno všechny vyzkoušela. To je jako bych si chtěla nechat poradit jakou si mám koupit barvu trička a rádci mi radili, ať si koupím raději svetr... Prosím o odpovědi na otázku. Děkuji
Tímto uzavírám otázku. Odpovědi úplně mimo mísu. Kapky existují (dělají se i čaje, ale kapky můžete dát do jakéhokoliv pití), už jsem se dívala - přírodní, bezpečné, přímo určené pro děti, chtěla jsem tedy už pouze poradit KTERÉ? Na tuto poradnu už příště určitě nezajdu. Sbohem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.