Ahoj chtěla bych se zeptat jak si děláte ovesnou kaši? Mám totiž hrozný problém, že mě nezasytí..a už vážně nevím co dělám špatně. Dávám 60g vločky 15-20g protein 40g tvaroh odt. 13g aras.maslo, ovoce Je mi 15 let měřím 158cm a můj výdej je kolem 350-400kalorii. Prosím poraďte už jsem zoufala protože kaše miluju
Tak přidej ještě oříšky nebo víc vloček. Co znamená nezasytí? Jestli máš za pár hodin hlad, tak se najez něčeho jiného (svačina) nebo si dej další kaši, tělo si samo řekne. Já teda nepoužívám arašídové máslo, ale oříšky, asi určitě víc, než 13 g a vloček je asi určitě víc než 60 g.
Vločky si namočím předem do vody, množství odhadem asi tak 100 až 120g. Pak je povařím. Ke konci přisypu hrst lámaných vlašs.ořechů, rozinek, nakrájených sušených meruněk, fíků ap. A nakonec do hmoty vmíchám sojový nápoj -asi 2 vrchovaté lžíce. Někdy si do toho nalámu kousky hořké čokolády.
Mléko, protein, arašídové máslo ani tvaroh do ovesné kaše nepoužívám.
Jak nezasytí? Možná proto, že tyhle sladké pokrmy s převahou sacharidů se tráví rychle. Jsou na štěpení jednodušší. Celkem rychle zvednou hladinu krevního cukru. Ta však brzy klesne a objeví se pocit hladu. Pokud chceš zasytit na delší dobu, tak snídaně bílkovinné z vajec, masa, ryb, nebo kvalitní šunky a sýrů + zelenina. Ty se tráví déle, tak po nich není tak brzo hlad.
Mě tedy ovesná kaše zasytí fakt až do oběda. Vařím vločky jen ve vodě, na uvařenou kaši dám nějaké drobné bobule, co jsou po ruce. Borůvky, jahody, rybíz. Pokud mám pak i banán a přislazuju nejcastěji datlovým sirupem, občas i javorovým, strouhanou hořkou čokoládou. Někdy přidám arašídové máslo. Ovesná kaše jakkoliv je nejlepší snídaně.
Kuřecí stehna nebo kuřecí 1/4-ky nalož do půlkolečkové cibule a koření "mletá masa" se solí, tj. dej na dva dny do chladu. Uvař je jako silnou polévku, ober a přidej do vývaru a masa ovesné vločky "rychlé" a kokos strouhaný sušený. Zahřej k varu, nech dojít pod pokličkou, podávej (si) při vychladnutí k 50*C.
Já kupují drcené ovesné vločky, které ráno přeliju horkou vodou z konvice a nechávám pár minut odstát, nevařím. Přidávám rozinky, med nebo kousek hořké čokolády. Zasytí mě to spolehlivě až do oběda. Množství vloček dávám asi více než ty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.