Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Ať se snažím jak chci, snažím se dělat bramboráky do tenka, ale stejně nejsou křupavý-tvrdý, jak bych chtěl. Jak na to, aby byly křupavý?
Z nastrouhaných brambor vymačkám vodu do misky, nechám ustát, opatrně sleju a usazený škrob vrátím k bramborám. Strouhanku doporučuji čerstvou, tolik nepije olej, místo mouky se dá použít dětská krupička.Experimentujte a hlavně - až dosáhnete vámi požadované křupavosti - nezapomeňte, co jste zrovna teď "do toho vrazil",.
Dopadlo to tak, že bramboráky jsou sice křupavý, ALE NASÁKLÝ HODNĚ OLEJEM,
Co dělat, aby nenasákly olejem?
Jen jsem nastrouhal brambory, půl nahrubo, půl najemno. A dal koření. Nedával jsem ani vejce, ani mouku...jen a jen brambory. Že by to vejce bránilo nasáknutí bramboráků olejem či co?
Hmotu rozestřu na rozpálené sádlo a až do konce by měla být teplota dost vysoká. Jakmile děláš bramborák do vlažného tuku a smažíš pomalu, tak je nacucanější a nekřupe zdaleka tolik.. No a pak si na talíř nastel papírové utěrky/ubrousky a hotový bramborák na ně polož a ještě tuk odsaj ubrouskem shora. Tak nebude tolik nacucanej...
Dávám do hrubě nastrouhaných a vymačkaných brambor vajíčko, mouku nebo strouhanku, majoránku, česnek, kmín, sůl. Nedávám mléko, a slitou šťávu z nastrouhaných brambor vypiju, je zdravá na žaludek,
děkuji za vysvětlení.Pokud budete mit čas tak zkuste udělat bramboráky jen z brambor bez vejce a strouhanky. Pak dejte vědět jestli jsou takto nacucané tukem nebo ne.Docela zajímavý pokus
Nemůžu si pomoct, ale vadí mi jak se všude cpe mouka a vejce.Proč by nešel udělat křupavý nenacucaný bramborak jen z brambor?
Může se bez vejce a mouky. Ukrajinky mi ho dělaly, ty to ale strouhaly na hodně jemném struhadle, aby se vyplavilo co nejvíc škrobu, který to slepil. Dranky tomu říkaly. Dělaly malé placičky bez česneku, jen kmín a sůl. Úplně křupavé ale nebyly. Možná to bylo tou děsnou pomalou dvouplotýnkou. Já si zase dám jedno vejce na jeden velký bramborák. Mám potřebnou bílkovinu a je takový jemný.
Děkuji paní Liško,ty Ukrajinky jak strouhaly brambory na hodně jemno kvůli škrobu,pak z těch brambor vyždímaly vodu, nechaly odstát škrob a ten tam pak znovu zamíchaly,nebo jaký byl jejich postup? Takže nedávaly vůbec mouku a ni vejce
hezký den přeju
Nevím, bydlely v našem domě, ale měly sólo vstup. Vždycky mne zvaly k hotovému na něco jejich, nejčastěji na boršč. Měly tam starej dvouplotýnkáč. To struhadlo, co jsem jim dala, mělo z jedné strany takové ostré výběžky, jako na citrony, ale trochu větší. Sama nevím, na co se ta strana používá. Z té měly radost. A jestli slévaly? Nevím. Občas si napíšeme maila, zeptám se jich.
Bramboráky jsou křupavé podle typu brambor. Také mám ráda křupavé a také se mnohdy nezadaří. Včera jsem měla trochu segedýnu z neděle, tak jsem udělala jeden placek. Z nových, dost vodnatých brambor, jsem nastrouhala na malých slzičkách. Vodu jsem neslévala. Dala jsem vejce, česnek a polohrubou moukou jsem zahustila. Byl silnější a úžasně křupavý, i když jsem použila poměrně málo oleje. Až mi bylo líto dát na něho ten segeďák.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.